Yani anneannemin geç menopıza girdiğini hatırlıyorum ,annem de menopoza girer gibi oldu ama tekrar başladı.Herkesin menopoza giriş yaşı farklılık gösterir ama mutlaka herkes kaç yaşında girse de dr kontrolü şart.55 yaş biraz ileri bir yaş ama genetik de çok önemli.Kendi annesi ,teyzeleri kaç yaşında girmiş vs önemli.Örnegin balkan kökenli kadinlar genelde Anadolu kadinina göre daha geç girer .Dr rahim kalınlığına bakar ,gerekirse Biyopsi ister.Smear alır. İçiniz rahat olur böylelikle.
Eniştem vefat etti,belki o olabilir.Son zamanlarda bir şey yaşadı mı ? Benim kayınvalide de menopozdaydi en son benim düğünümde regl olmuştu 4 yıl sonra çok genç yaşta yigenini kaybetti tekrar regl oldu. Normal sürmedi tabi çok uzun ve yoğun sürdü.
Bilmiyorum kiMerhaba iyice arastirin. O yastaki kanamalar normal değildir. Ne zamandir kanamasi geliyor?
Merhaba üzüntü de olabilir benim anacığım anjiyo oldugunda bir süre adet olmuştu ve kadınlarda üzüntü direk rahme vuruyor o yüzden stres etken olmuş olabilirMerhaba arkadaşlar.Annem menopoz sürecinde,bu aralar kanaması oluyor.Hastaneden randevu aldım ama bir fikrinizi almak isterim,normal mi?
Merhaba arkadaşlar.Annem menopoz sürecinde,bu aralar kanaması oluyor.Hastaneden randevu aldım ama bir fikrinizi almak isterim,normal mi?
Menopozun üzerinden bir kaç ay geçti sadece.ğç dört ay olmadı.1 yıl hiç adet olmayıp sonra olduysa (yani tam anlamıyla menopoza girdiyse) doktora gitmeniz gerekir. İlle çok kötü şeyler olacak değil ama mutlaka muayenr ve gerekli tetkikleri yapılmalı.
İçiniz rahat etmiş olur giderseMenopozun üzerinden bir kaç ay geçti sadece.ğç dört ay olmadı.