• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

54 kilo ile pko ?

pisisik

herkes kendini bilicek!
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
530
3
316
39
İstanbul
merhaba bayanlar bir sorum olucaktı sizlere;

ben 2 yıllık evliyim 1.5 senedir de korunuyorduk.yaklaşık 6 aydır korunmuyoruz ancak gebelik konusunda henüz bir belirti yok.1 senedir 3 gün kadar süren adetlerim gecen ay 1.5 gün sürünce devlet hastanesinde bir kadın doğumcuya gittim.durumu anlattım .

vajinal ultrason ile baktı ve küçük küçük kistlerim oldugunu pko lu oldugumu söledi. ben 54 kiloyum ama daha fazla hiç kilo almamam gerektiğini söledi. ben çok zayıfım sadece göbekde hafif yağlanma var.36 beden giyiyorum.bana ilaç vermek istemedi .Doğal yoldan 1 sene denememi istedi.

Çok istediğimden 2. bir dr a görünmek istedim.Bu seferde özele gittim.o da aynen çift taraflı polikistikover oldugunu söledi.oda kilomun artmaması gerektiğini söledi .folik asit ve şker hastalrının kullandıgı ilacı verdi.2 tane yazıyorum ama sen vücudunun verdiği tepkiye göre önce 1 tane ile başla dedi.1 tane aldım öğlen ama çıldırıcam mide bulantısından .adetimin 3. günü yaptırmam gereken bir çok hormon testi istedi.

Bana yağları parçalayacağını ve ani açlık isteklerimin azalıcağını söledi.
Şimdi size sorum 54 kilo ,kilolumu demek.?
kistler ufak boyutta oldugundan doğal yoldan denemek daha mı doğruydu ?
stres pko yu nasıl etkiler? (ben aşırı takıntılıyım da)

şimdiden tesekkur ederım

merhaba bayanlar bir sorum olucaktı sizlere;

ben 2 yıllık evliyim 1.5 senedir de korunuyorduk.yaklaşık 6 aydır korunmuyoruz ancak gebelik konusunda henüz bir belirti yok.1 senedir 3 gün kadar süren adetlerim gecen ay 1.5 gün sürünce devlet hastanesinde bir kadın doğumcuya gittim.durumu anlattım .

vajinal ultrason ile baktı ve küçük küçük kistlerim oldugunu pko lu oldugumu söledi. ben 54 kiloyum ama daha fazla hiç kilo almamam gerektiğini söledi. ben çok zayıfım sadece göbekde hafif yağlanma var.36 beden giyiyorum.bana ilaç vermek istemedi .Doğal yoldan 1 sene denememi istedi.

Çok istediğimden 2. bir dr a görünmek istedim.Bu seferde özele gittim.o da aynen çift taraflı polikistikover oldugunu söledi.oda kilomun artmaması gerektiğini söledi .folik asit ve şker hastalrının kullandıgı ilacı verdi.2 tane yazıyorum ama sen vücudunun verdiği tepkiye göre önce 1 tane ile başla dedi.1 tane aldım öğlen ama çıldırıcam mide bulantısından .adetimin 3. günü yaptırmam gereken bir çok hormon testi istedi.

Bana yağları parçalayacağını ve ani açlık isteklerimin azalıcağını söledi.
Şimdi size sorum 54 kilo ,kilolumu demek.?
kistler ufak boyutta oldugundan doğal yoldan denemek daha mı doğruydu ?
stres pko yu nasıl etkiler? (ben aşırı takıntılıyım da)

şimdiden tesekkur ederım

Canim öncelikle su icinde bulundugun stresi bir kenara atmalisin... :)
Pko yu ikiye ayirabiliriz.. Birisi dogustan pco lu olmak birisde pco gorunumunde olmak...
Ben genc kizligimdan beri pco luyum ve 4 ayda adet goruyordum..
Dusun 1 yilda 3 kez adet oluyordum..
Evlendim 3 yil olcak evleneli,ve 1 sene korunduk bebek istiyoruz Allah ne zaman verirse artik..
Senin kilon normal,boyun kac bilmiyorum ama doktorlar bazen senin cocugun olmaz diyorlar bakiyorsun kadin hamile kaliyor..
Hersey nasip,ama tedbiri birakmama lazim tabi elden..
Once guzelce kontrollerini yaptir..
Insulin direncine ve diger hormonlarina bakilmadi sanirim..
Insulin direncine bakilmadan seker ilaci mi verdi ?
sonuc olarak her ay duzenli adet oluyorsan kafanda hic buyutme,1 sene olmazsa sorun arayin diyor doktorlar..
stres hormonlarin dusmanidir unutma :)
Ve ayrica pco daki kistlerin zarari yok onlar gelirde giderde zararsiz kistlerdir..
Sogan suyunu denemeni oneririm dogal yoldan dene bence.. Hem rahim temizliyor hemde kistleri yok ediyor..
doktorlar hic dogal yoldan dene ilac kullanma demezler,hemen ilac verir gonderirler..
Ama folik asit vitamin zaten onun zarari olmaz

cevabın için tesekkuur ederım hormonlarıma adetın 3. gunu bakılacagı için 22 nisanı bekliyorum.

Adetlerim 28 günde bir olur okadar düzenlidir ki günü gününe Ancak son 2 aydır 3 gun gecıkmeli oluyorum zaten mıktarda azaldı 1.5 gün oldum .doktorada bu yüzden gidip öğrendim.
stres çocuk olmazsa diye bünyem aşırı zayıf astım hastasıyım aynı zamanda doktorum kontrol altında tutulman lazım 6. aydan sonra demıstı .bunlar ister istemez stres yapıyo daha önce 1-2 kere gıttım smear testi için filan pko yoktu demekki doğuştan değildim.

kilo 54 ama boy 1.62 filan çok zayıfım ama göbek kısmında hafif yaglanma var dısardan bakanlar tabı dıyo nıye dr sana kılonu kontrol et demıs ?

ani açlıklarım oluyo benım şeker ilacını o yüzden verdi.1 tane kullan şimdilik dedi. inşallah kistler büyümeden atlatırım :)

bi de soğan suyu nasıl uygulanıyo anlatabilir misin hiç denemedim ilaçlarımla birlikte alınabilir mi herhangi bir yan etkisi olmaz değil mi?

Bazı bitkisel kürler ilaçlar ile birleştirilmiyo diye biliyorum :)

cevabın için tesekkuur ederım hormonlarıma adetın 3. gunu bakılacagı için 22 nisanı bekliyorum.

Adetlerim 28 günde bir olur okadar düzenlidir ki günü gününe Ancak son 2 aydır 3 gun gecıkmeli oluyorum zaten mıktarda azaldı 1.5 gün oldum .doktorada bu yüzden gidip öğrendim.
stres çocuk olmazsa diye bünyem aşırı zayıf astım hastasıyım aynı zamanda doktorum kontrol altında tutulman lazım 6. aydan sonra demıstı .bunlar ister istemez stres yapıyo daha önce 1-2 kere gıttım smear testi için filan pko yoktu demekki doğuştan değildim.

kilo 54 ama boy 1.62 filan çok zayıfım ama göbek kısmında hafif yaglanma var dısardan bakanlar tabı dıyo nıye dr sana kılonu kontrol et demıs ?

ani açlıklarım oluyo benım şeker ilacını o yüzden verdi.1 tane kullan şimdilik dedi. inşallah kistler büyümeden atlatırım :)

canım pko aslında çocuk olmasına engel değil diye açıklama yaptı benim doktorum..eğer düzenli yumurtlaman oluyosa hamile kalabilirsin ama pko yumurtlama düzensizliği de yapabiliyo ama bunu kafana takmamalısın daha yeni yeni bebek düşünüyosunuz zaten eğer benim gb çok istekliysen çocuk için 2-3 ay geçtikten sonra yumurtlama takibi yaptırabilirsin ama doktorun buna gerek bile görmeyecektir onlar 1 yıl beklemekten yanalar..kilona gelince hamile kalmak için zayıf olmak normalde de önemliyken pkoda daha da önemli pkonun baş düşmanı kilo zayıfsan ne güzel bende çok kilolu değilim ama zayıflasam belki yardımı olacak..smear testinde jinekolojik muayene etmediyseler görmeleri zor çünkü smearda sadece sıvı alıyolar..hakkında hayırlısı olsun inşallah hepimiz bian önce evlatlarımıza kavuşuruz :)

canım pko aslında çocuk olmasına engel değil diye açıklama yaptı benim doktorum..eğer düzenli yumurtlaman oluyosa hamile kalabilirsin ama pko yumurtlama düzensizliği de yapabiliyo ama bunu kafana takmamalısın daha yeni yeni bebek düşünüyosunuz zaten eğer benim gb çok istekliysen çocuk için 2-3 ay geçtikten sonra yumurtlama takibi yaptırabilirsin ama doktorun buna gerek bile görmeyecektir onlar 1 yıl beklemekten yanalar..kilona gelince hamile kalmak için zayıf olmak normalde de önemliyken pkoda daha da önemli pkonun baş düşmanı kilo zayıfsan ne güzel bende çok kilolu değilim ama zayıflasam belki yardımı olacak..smear testinde jinekolojik muayene etmediyseler görmeleri zor çünkü smearda sadece sıvı alıyolar..hakkında hayırlısı olsun inşallah hepimiz bian önce evlatlarımıza kavuşuruz :)

aslında smear yapacagını öğrendiğimde vajınal usg ile baktırmıstım herhangi bir sorunun yok dediler.Bu kontrolumde ogrendım
adetlerım tıkır tıkır gıder yumurtlama gunlerınde yumurtlama belırtılaerını bırebır yasarım ama yine de insanın içi rahat etmiyo .

sadece son 2 aydır 3 gun gecıkıyo adetlerım ve mıktarda azalma var.umarım cogalır tekrar.Bana yumurtalarının tembellesmesını saglar o yuzden kıstler cogalıp buyumesın sen daha kılo da alma dedı boyuma gore kılom ıyı aslında 1.62 boy 54 kıloyum :) hayırlısı olsun

bi de soğan suyu nasıl uygulanıyo anlatabilir misin hiç denemedim ilaçlarımla birlikte alınabilir mi herhangi bir yan etkisi olmaz değil mi?

Bazı bitkisel kürler ilaçlar ile birleştirilmiyo diye biliyorum :)

soğan suyunun faydasını gören çok kişi duydum bende henüz denemedim ama bidaha ki adetimden sonra deniyecem..adet bitiminden 3-4 gün sonra başlayarak 15 gün boyunca 1 tane orta boy soğanı kahverengi normal kullandığımız soğanı ( yani beyaz veya kırmızı olmayacak) 4e bölüp 1 bardaktan biraz fazla olacak suyun içine at 5 dk kaynatıp ılık iç..günde 2 kere aç karnına yapıcaksın bunu..sabah kahvaltı öncesi ve öğle yemeği öncesi olarak tavsiye ediliyo inşallah faydasını görürsün sende..

Back