- 27 Nisan 2018
- 18
- 11
- 30
- Konu Sahibi 1Mindlesrookie1
Merhaba arkadaşlar, bu hesap bana ait fakat, yanımdaki arkadaşımın bir derdi var ve sizlerden fikir almak istiyor. Kendi hesabı henüz onaylanmadığı için benim hesabımdan yazıyorum.(arkadaşım kadın)
Arkadaşım ve eşi anlaşmalı olarak boşanacaklar. boşanmayı karşı taraf istedi. İkisi de memur, adamın aldığı maaş 3850 tl, arkadaşım 3800 tl alıyor. Bir de 7 yaşında evlatları var. Arkadaşım 1000 tl nafaka, araba, ve 40 bin tl tazminat istiyor, adam tazminat vermeyi kabul ediyor ve 1000 lira yerine 500 tl nafaka vermek için ısrarcı.
Boşanmada iki tarafta kusurlu fakat adamınki daha ağır kusurlu sayılıyormuş.
Şimdi soru şu; anlaşmalı değil de çekişmeli boşanılırsa istenilenler alınabilir mi? Hakimin bu konudaki kararı ne olabilir? Yada 1000 tl nafaka fazla mı?
Konu hakkında tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?
Bu arada adamın başkaları adına çekilmiş 100 bin tl kredi borcu var.
Arkadaşım ve eşi anlaşmalı olarak boşanacaklar. boşanmayı karşı taraf istedi. İkisi de memur, adamın aldığı maaş 3850 tl, arkadaşım 3800 tl alıyor. Bir de 7 yaşında evlatları var. Arkadaşım 1000 tl nafaka, araba, ve 40 bin tl tazminat istiyor, adam tazminat vermeyi kabul ediyor ve 1000 lira yerine 500 tl nafaka vermek için ısrarcı.
Boşanmada iki tarafta kusurlu fakat adamınki daha ağır kusurlu sayılıyormuş.
Şimdi soru şu; anlaşmalı değil de çekişmeli boşanılırsa istenilenler alınabilir mi? Hakimin bu konudaki kararı ne olabilir? Yada 1000 tl nafaka fazla mı?
Konu hakkında tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?
Bu arada adamın başkaları adına çekilmiş 100 bin tl kredi borcu var.