500 tl nafaka

1Mindlesrookie1

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2018
18
11
30
Merhaba arkadaşlar, bu hesap bana ait fakat, yanımdaki arkadaşımın bir derdi var ve sizlerden fikir almak istiyor. Kendi hesabı henüz onaylanmadığı için benim hesabımdan yazıyorum.(arkadaşım kadın)
Arkadaşım ve eşi anlaşmalı olarak boşanacaklar. boşanmayı karşı taraf istedi. İkisi de memur, adamın aldığı maaş 3850 tl, arkadaşım 3800 tl alıyor. Bir de 7 yaşında evlatları var. Arkadaşım 1000 tl nafaka, araba, ve 40 bin tl tazminat istiyor, adam tazminat vermeyi kabul ediyor ve 1000 lira yerine 500 tl nafaka vermek için ısrarcı.
Boşanmada iki tarafta kusurlu fakat adamınki daha ağır kusurlu sayılıyormuş.
Şimdi soru şu; anlaşmalı değil de çekişmeli boşanılırsa istenilenler alınabilir mi? Hakimin bu konudaki kararı ne olabilir? Yada 1000 tl nafaka fazla mı?
Konu hakkında tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?
Bu arada adamın başkaları adına çekilmiş 100 bin tl kredi borcu var.

Bilemedim. Esinin 100 bin borcu var diyorsunuz. Arkadasiniz calisiyormus. 1000 TL nafaka zor. Sadece cocuk icin nafaka baglanir gibi geldi.o da cuzi bir rakam olur

Bence anlaşmalı ayrılsın.
1000 TL’n nafaka bağlamazlar.
Ama merak ettim neden maaşları bu kadar düşük ?
Kadrolu memur değiller mi ?

3850 Tl net maaştır. Bunun ekstra mesaisi,döneri vs.. var. 4.5 oluyordur o maaş. Hicbir kadrolu memur o maaşı almaz ayrıca. Yeni baslayanlar alır onu. Bence 40bin tazminat araba gayet iyi 500 de nafaka diyormuş arkadasinizda kusurluymuş daha nolsun ?Aldatma,şiddet vs.. yoksa 1000 tl Nafaka almak icin mi evlenmiş ne bu ısrar ? Mahkeme krediye bakmaz bence.

3850 Tl net maaştır. Bunun ekstra mesaisi,döneri vs.. var. 4.5 oluyordur o maaş. Hicbir kadrolu memur o maaşı almaz ayrıca. Yeni baslayanlar alır onu. Bence 40bin tazminat araba gayet iyi 500 de nafaka diyormuş arkadasinizda kusurluymuş daha nolsun ?Aldatma,şiddet vs.. yoksa 1000 tl Nafaka almak icin mi evlenmiş ne bu ısrar ? Mahkeme krediye bakmaz bence.

Öğrenci işlerinde düz memurlar. Mesaileri ve ek çalışma durumları yokmuş.

Ben de üniversitede düz memurum ve maaşım o kadar. Ek ödeme falan da yok.Haberlerdeki memur maaşları yüzünden herkes memur maaşlarının çok yüksek olduğunu falan düşünüyor.O gördükleriniz eşi çalışmayan, bilmem kaç çocuklu,bilmem kaç yıllık memurların maaşları.Tabi açılan konunun bnm yazdıklarımla hiç alaakası yok ama neyse 🙈

Adam açlikmi çeksin? Yani o maasler ile beraber yasanildiginda zor geçiniliyor zaten. Adam tek basina yasarsa o maas ona zor yeter kaldi ki 100bin tl borcu varmis bide. Tazminatta verecekmis 40bin. Ki çok anlamsiz, onunda evliligi bitiyor, kadin niye tazminat ödemiyor?

Yani bu bosanma çoçugun üzerinde etkisi nasil olur? Babasi ile iyi geçineyim, çoçugun psikolojisi önemli demenin yerine 1000 tl'nin pesine gitmek cidden ne desem bilemedim. Bu konu eksiciler hakli çikartir cinsten.

Öğrenci işlerinde düz memurlar. Mesaileri ve ek çalışma durumları yokmuş.
Istemsizce güldüm gözümün önüne bununla ilgili izlediğim parodiler falan geldi de ( gençler vine mı diyor ne diyor )

Bu öğrenci işleri her daim asık surat olacağız yemini ediyorlar mı acaba ise girerken

madem arkadaşınız da kusurlu neden işi inada döküyor. ters teper kendisine dönerse nolacak. ayrıca çocuğun süreçteki psikoloji daha önemli değil mi ?

Merhaba arkadaşlar, bu hesap bana ait fakat, yanımdaki arkadaşımın bir derdi var ve sizlerden fikir almak istiyor. Kendi hesabı henüz onaylanmadığı için benim hesabımdan yazıyorum.(arkadaşım kadın)
Arkadaşım ve eşi anlaşmalı olarak boşanacaklar. boşanmayı karşı taraf istedi. İkisi de memur, adamın aldığı maaş 3850 tl, arkadaşım 3800 tl alıyor. Bir de 7 yaşında evlatları var. Arkadaşım 1000 tl nafaka, araba, ve 40 bin tl tazminat istiyor, adam tazminat vermeyi kabul ediyor ve 1000 lira yerine 500 tl nafaka vermek için ısrarcı.
Boşanmada iki tarafta kusurlu fakat adamınki daha ağır kusurlu sayılıyormuş.
Şimdi soru şu; anlaşmalı değil de çekişmeli boşanılırsa istenilenler alınabilir mi? Hakimin bu konudaki kararı ne olabilir? Yada 1000 tl nafaka fazla mı?
Konu hakkında tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?
Bu arada adamın başkaları adına çekilmiş 100 bin tl kredi borcu var.
adamın üzerinde o kadar borçla 40 bin tazminat + araba'nın yanında 1000 nafaka biraz uçmak olur.taş çatlasa çocuk için anca 400-500 bağlanır.

Adam açlikmi çeksin? Yani o maasler ile beraber yasanildiginda zor geçiniliyor zaten. Adam tek basina yasarsa o maas ona zor yeter kaldi ki 100bin tl borcu varmis bide. Tazminatta verecekmis 40bin. Ki çok anlamsiz, onunda evliligi bitiyor, kadin niye tazminat ödemiyor?

Yani bu bosanma çoçugun üzerinde etkisi nasil olur? Babasi ile iyi geçineyim, çoçugun psikolojisi önemli demenin yerine 1000 tl'nin pesine gitmek cidden ne desem bilemedim. Bu konu eksiciler hakli çikartir cinsten.
Kadın resmen kendini satıyo 🤣 allah eski eşin yardımcısı olsun bence böyle yapagöz bi kadından nasıl kaçacağını şaşırmış veriyim de kurtuliyim diyo

X