50-59 kilo aralığındakiler birlikte zayıflıyor! -Tarifler-

Efsun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
4.000
5
Arkadaslar merhaba,

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor! topigimizde aramizda paylastigimiz, yemek / pasta / diyet,... her türlü tariflerimizi burada paylasalim diyorum. Topigimiz cok aktif oldugu icin, bugün yazilani yarin bulabilmekte sorun cekebiliyoruz. Buraya yazarsak ..´nin ... tarifi diyerek belki daha sonra bir sanal tarif kitapcigi olustururum dilerseniz.

:KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:

Son düzenleme:
çokgüzel düşünmüşün canım ellerine sağlık
.ilk tarifte benden olsun....
fırında pırasa
malzemeler:
• 1kg.pırasa
• 3 yumurta, çırpılmış
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı galeta unu (ben robottan geçirilmiş kepekli ekmek içi kullandım)
• tuz
• karabiber
hazırlanması:
1. pırasaları yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. tuzlu suda haşlayın. daha sonra suyunu süzüp robottan geçirin.
2. borcamı yağlayıp bolca galeta unu serpin.
3. pırasaları ve diğer malzemeleri iyice karıştırıp borcama yayın. üzerine tekrar galeta unu serpin. önceden ısınmış 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

bence de çok iyi olmuş böyle bir topik olması.gerçekten çok lezzetli tarifler veriliyor.bazı tariflerden fazla yiyemesek de misafir sofraları için çok iyi oluyor.özellikle anchusanın tarifleri müthiş. şuleulkunun de pırasalı tarifi çok beğenildi.

Çıplak Börek

MALZEMELER
• 4 orta boy yeşil kabak
• 1 demet maydanoz
• 2/3 demet dereotu
• 2 adet yumurta
• 2 tepeleme yemek kaşığı un
• 300 Gr. Beyaz peynir
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• ¼ su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri yıkadıktan sonra kabakların saplarını kesiğ, derin bir kaba iri parçalar halinde rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp, ince ince kıydıktan sonra kabağa ekleyin. Beyaz peyniri ilave edin ve üzerine yumurtaları kırdıktan sonra unu azar azar ekleyip karıştırın. Ağız tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. 30 cm çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Kalan yağı yumurtalı kabak karışımına katın. İyice çırpıp tepsiye düzgünce yayın. Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.

süper olmus canim....

ama cok fazla yorum yaparak mesgul etmeyelim.... sadece tarifler olsun...

Mantar çorbası
1. 2 yemek kaşığı tereyağ
2. 4 yemek kaşığı un
3. 500 gr. mantar
4. 1 lt.soğuk su
5. 1,5 su bardağı süt
6. tuz
7. karabiber
Hazırlık
8. Mantarları limonlu suda yarım saat bekletilir.(kararmaması için)
9. ardından mantarlar 4 e bölünerek ince ince kıyılır.
Tarifin Hazırlanışı
10. 2 yk tereyağında 4 yk un kavrulur
11. 1lt soğuk su eklenir çırpıcı ile karıştırılır (un topakları açılır)
12. mantarlar ve tuz eklenir 20 dk.pişirilir
13. 1,5 su bardağı soğuk süt karıştırılarak ilave edilir.
14. bir taşım kaynatılıp kapatılır.
15. karabiber ile servis yapılır.
16. (Kıvamını su ya da süt ekleyerek isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)

3. SÜTLÜ PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
2Çorba kaşığı un
1,5 Su bardağı süt
3 Orta boy haşlanmış patates
1Çorba kaşığı tereyagi/zeytinyagi
Yeterince su

Üzerine:
1Çorba kaşığı zeytinyagi/tereyagi
1Çay kaşığı kırmızı toz biber
1Çay kaşığı kuru nane

Yapılışı:
İlk olarak haşlanmış patateslerin kabukları soyulup kup kup dogranir.yag tencereye konulur ve 2çorba kaşığı un ilave edilip sürekli karıştırarak kavrulur un sarardığında süt azar azar ve devamlı karıştırarak eklenir un topaksız kıvama geldiğinde yeterince su eklenip tuzu ayarlanır ve patatesler ilave edilir karıştırılarak çorbanın koyulaşması ve kaynaması sağlanır.Sonra blenderdan ya da suzgecten gecirilir mercimek corbasi gibi)
Çorbayı ocaktan aldıktan sonra bir tavada üzeri için 1kaşık yag eritilir kızgın yağa kırmızı biber ve nane eklenip ateşten alınır servis yaparken çorbanın üzerine gezdirilir. (ben uzerine yag eritmiyorum ama misafire yapiyorsam corbaya az krema koyup karistirip servis yapiyorum, harika oluyor)
Afiyet olsun

Samsun Böregi
4 orta büyüklükte patates
2 orta büyüklükte sogan
4 su bardagi un
3 tane yumurta
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt
2 paket kabartma tozu
1 demet maydonoz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pul biber
yeterince tuz

cok kati olursa biraz daha yogurt ilave edilebilir. Patates ve sogani küp seklinde dograyip tüm malzemelerle karistirilip firina verilir 250°

çokgüzel düşünmüşün canım ellerine sağlık
.ilk tarifte benden olsun....
fırında pırasa
malzemeler:
• 1kg.pırasa
• 3 yumurta, çırpılmış
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı galeta unu (ben robottan geçirilmiş kepekli ekmek içi kullandım)
• tuz
• karabiber
hazırlanması:
1. pırasaları yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. tuzlu suda haşlayın. daha sonra suyunu süzüp robottan geçirin.
2. borcamı yağlayıp bolca galeta unu serpin.
3. pırasaları ve diğer malzemeleri iyice karıştırıp borcama yayın. üzerine tekrar galeta unu serpin. önceden ısınmış 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
merhaba bir sorum olacak tarfnle ilgili.3 yumurta çok değilmi? kaşar peyniride var sonuçta
fazla kalorili olmasın.1 yada 2 yumurta koysak tarfe olmazmı acaba?

Bir küçük karnabahar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 limon suyu
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal

karnabarları 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında renkleri kızarana kadar kavurun, yarım saat kadar sık sık karıştırın ve üstünü kapatın.

ayrı yerde maydanoz ve sarımsakları çok ince kıyın, bir limonun suyu, zeytinyağı, hardal ve tuzla karıştırın.
Kavrulmuş karnabaharların üzerine dökün.

Afiyetle yiyin :)

ben yeni gordum burayi
artik buraya mi yazacagiz tarifleri
ama ben unuturum yaaa, biri bana hatirlatsin...

X