Merhaba arkadaslar cok buyuk sıkıntı icindeyim, sizden yardımcı olmanızı istiyorum. Tesettüre gireli 5 yıl oldu kendi istegimle kapandım ve farz bile degildi kucuktum yani. Ayrıca ogrenciyim. Muhtemelen kuzenlerimden ve arkadaslarımdan ozendigim icin oldu cunku kucuktum cok farkında degildim hatta büyğk babannem benim ilk kapandıgımı gordugunde “yavrum, daha cok kucuk” falan demisti ben anlamamıstım. Hic zorlanamamıstım kapanınca. 2 yıl once buraya yani Amerikaya tasındık. Zamanla kotu hissetmeye basladım. Kimse laf etmese bile bana olan bakıslarını hissedebiliyorum. Part time is arıyorum ama tesetturum sorun oluyor en basitinden. Anlattıgım herkes seytan vesvesesi diyor ancak kapanalı cok oldu simdi neden vesvese versin ki? Ayrıca bu dusunce yaklasık 5 aydır var. Namazlarını kılan biriyim Allaha dua ediyorum beni hangi yol dogruysa ona yonlendir diye. Aileme danıstıgımda etrafımdakilere ozendigimi soyleyıp acılmama karsı cıkıyorlar. Tamam haksızlar diyemem ama ana sebep o degil. Eskisi gibi istekli hissetmiyorum. Ayrıca acılmaya karar verirsem bir sekilde helallik alıp gonullerini almaya calısırım cunku bu benim hayatım ayrıca ozgurlugune asırı duskun biriyim. Empati kurar mısınız siz ne yapardınız? Ayrıca geleceginiz soz konusu olsaydı? Cok kotu hissediyorum
basortme farzdir ve ibadet sayiliraçılmak istiyorsan açıl bunda herhangi bir sıkıntı yok ki..
baş örtme namaz gibi oruç gibi farz bir ibadet değildir. topluma böyle aşılamaya çalışanları dinleme.
o zaman kapatmaya karar vermişsin şimdi açılmak istiyorsun kime ne ki?
Merhaba arkadaslar cok buyuk sıkıntı icindeyim, sizden yardımcı olmanızı istiyorum. Tesettüre gireli 5 yıl oldu kendi istegimle kapandım ve farz bile degildi kucuktum yani. Ayrıca ogrenciyim. Muhtemelen kuzenlerimden ve arkadaslarımdan ozendigim icin oldu cunku kucuktum cok farkında degildim hatta büyğk babannem benim ilk kapandıgımı gordugunde “yavrum, daha cok kucuk” falan demisti ben anlamamıstım. Hic zorlanamamıstım kapanınca. 2 yıl once buraya yani Amerikaya tasındık. Zamanla kotu hissetmeye basladım. Kimse laf etmese bile bana olan bakıslarını hissedebiliyorum. Part time is arıyorum ama tesetturum sorun oluyor en basitinden. Anlattıgım herkes seytan vesvesesi diyor ancak kapanalı cok oldu simdi neden vesvese versin ki? Ayrıca bu dusunce yaklasık 5 aydır var. Namazlarını kılan biriyim Allaha dua ediyorum beni hangi yol dogruysa ona yonlendir diye. Aileme danıstıgımda etrafımdakilere ozendigimi soyleyıp acılmama karsı cıkıyorlar. Tamam haksızlar diyemem ama ana sebep o degil. Eskisi gibi istekli hissetmiyorum. Ayrıca acılmaya karar verirsem bir sekilde helallik alıp gonullerini almaya calısırım cunku bu benim hayatım ayrıca ozgurlugune asırı duskun biriyim. Empati kurar mısınız siz ne yapardınız? Ayrıca geleceginiz soz konusu olsaydı? Cok kotu hissediyorum
Benim bildiğim amerikada ve diğer ülkelerde de gayet ırkçılık oluyor tabii. Bir aile yakınımız almanyada yaşıyor kendisi sarışın mavi gözlü yani almanlara benziyor ama insanlar nereli olduğunu sorunca bazen ırkçılık yapıyorlar demişti. Yani anlıyorum orası ne kadar özgürlükler ülkesi olsa da ırkçı insanlar ortaya çıkabiliyor. Benim tek söylebileceğim eğer mutsuz hissediyorsan başını açmalısın. Bu senin hayatın, senin kararın tatlım.
rızkı veren Allah'tır. belki açılınca başka bir sebepten dolayı işiniz olmaz bunu bilemezsiniz. O'na güvenin derim. bana da ara ara şeytan gelip böyle şeyler söylüyor. başka bir dediğini yapmazsam burdan vurmaya çalışıyor. ama 3 günlük dünya diyorum, öleceğim, hesap var.
Hiç birşeyi bahane etmeden ve sebep göstermeden, sadece ne istiyorsan nasıl mutlu olacaksan onu yap. İyi hissetttiğin şeyi yap
Simdi ablacim Islamofobi, Islam nefreti her yerde var. Soyle diyeyim, Avrupa'da irk ve tip ustune ayrimcilik had safhada, hastalik derecesinde. Amerika biliyorsunuz karma bir toplum, tipi veya milliyeti yuzunden yargilanma veya ayrimciliga ugrama durumu cok yok. Ote yandan Islama sebep irkciliga ugrama tabi ki var, Avrupa'daki kadar olmasa da. Avrupa'da hem din, hem irk ayrimi had safhada. Amerika cok daha rahat acikcasi ama Islam dusmanligi yine de var.
Hem arap sanıyorlar, bir keresinde okulumda bir cocuk arapcada okul ne demek diye sormustu. Assırı rahatsız oldum. Mesela babamın is yeri lüks bir bolgede ve babam beyaz amerikalılar tesettürlülere cok iyi bakmıyor dye beni isyerine bile goturmemeye basladı. Bunlar sadece ornekler is bulmak icin de cabalamam gerekiyor baya
Uzayda mı yaşıyorlar bunlar bi bok bilmiyor gibiSoyle ki, Amerika'da Turkler ve Turkiye bilinmiyor. Turkum dedigimde, yani insanlar ilgiyle sordular ne tarafta, ne yer ne iceriz ne konusuruz diye. Zaten ortalama bir Amerikali Avrupa'yi tek ulkeden ibaret saniyorAvrupa var, Meksika/Gocmenler/Hizmetciler/Ayaktakimi var, Ortadogu/Muslumanlar/Araplar var (onda da hangi ulkeler var deseniz bilmezler, TVye ciktigi icin Irak ve Irani biliyorlar az bucuk), Afrikanin adini biliyorlar ulke mi kita mi onu da bilmiyorlar bu kadar yani.
Musluman biri Ortadogulu da olabilir, Kuzey Afrikali da olabilir, Bosnak da olabilir ama Amerikali birinin bunu bilmesi mumkun degil, Musluman = Arap
Evet haklısınız katılıyorum. Keşke olmasa böyle durumlar, bazı insanlar da sırf bu yüzden kim ne diyecek diye baskı altında kalıyor.