Hep farklı fırsatlar çıktı kariımıza onları değerlendirdik. Aslında son iki evde 1 yılda çıkacağımızı bilerek taşındık. Geçen yıl daha iyi bir okul bölgesine taşınıp onun kaydını yaptırdık. Sonra kira yüksek diye değiştirdik.Konuyla ilgili bir fikrim yok ama kızınız çok sevimli ya. Okurken gülümsedim.Bir de neden sürekli taşınıyorsunuz?
Çok tatlı çok akıllı maşAllah ☺
Kardeşini çok istiyor demişsiniz. Haklısınız istiyordur. Ama her çocuk içten içe biraz kıskanır kardeşini. Bu yenisi gelince eskinin gitme olayını içinde kendine de yormuş olabilir mi acaba? Sonuçta daha 5 yaşında aklına her şey gelebilir.
Bu cok dogru olabilir. Hayatimin en. Asosyal donemini yasiyor olabilirim. Babami yazin kaybettim, uzerine hamileligimi ogrendim ancak gecen yil iki dusuk yaptigim icin bu hamileligin basinda da testler onlar bunlar gerginligi vardi. Eylulden beri yasadigimiz sehirde yalniziz ve ben sessiz sakin bir hayat suruyor, haftasonlari falan kimse ile gorusup de cocugumu sosyallesturmiyirum. Zaten haftaici okuldan aldiktan sonra cok yorgun oluyor. Gecen yil hergun parka gotururdum simdi en son eylulde parka goturdum galiba. Evet bu donem yalniz kaldigi cok dogru. Hem de yazin olan genis aile kalabaligindan sonra.Bende aynen boyleydim. Biraz da krese cok erken baslamis olsam da etrafimiz cok kalabalik degildi bende muhtemelen esyalarla duygusal bag kurmustum. Tam kizinizin yaslarinda babam yeni bir araba almak icin arabayi satacagini soylediginde camdan arabamiza bakip icimden onu teselli ettigimi filan hatirliyorum. Yazdiklarinizi okurken kendi kucuklugume dair bir suru ani canlandi gozumde ve gulumsedim. Belki kiziniz sadece okul disinda yalniz bir cocuktur hepsi bu.
benim oğlum da 3 yaşında ama hep böylebizimkinin mizacı gibi, annesine çekmiş.
çocuklar rutin ve aşinalık tercih ediyor. bu taşınma sürecinde, daha önceden bildiği tanıdığı eşyaları yanında tutarak değişime daha kolay adapte olmaya çalışıyor olabilir. eğer öyleyse taşınmanız bitince zamanla alışır ve geçer diye düşünüyorum. bolca sarılın, sizinle bağı güvenli ve güçlü olursa eşyalarla ayrılması da kolaylaşır belki :)
Çok küçük, kıyamam ona. Belli ki altında bir neden var. Belki de bir psikoloğa sormanız en iyisi ileride daha da ilerleyip dispozofobiye dönüşmesin.
Sebep bu bana kalırsa. Çok eşya oyuncak kıyafet görmüş çocuklar metayı içselleştiriyorlar.Bebekliğinden beri ona çok eşya aldım çok verdim çok sattım. E
Cok sakin bir yasantimiz vardi bizim de tipki sizin gibi, oyle etrafimizda cocuk yoktu. Krese baslamadan once cok kalabalik sosyal hayati olan bir bakicim vardi, sonra tipki sizin hikayenizdeki gibi cok sakinlesti hayatimiz. Ben de 4-5 yaslarinda olmaliyim. Hatta annem bir tul perde yikamisti balkona asmis ucmus o perde de ruzgardan, arkasindan aglamistim kayboldu o cok korkacak diye. Sonra bu donem nasil gecti ne yazik ki onu hatirlayamiyorum. Okula gittigi icin belki sizi ozluyordur baleye gitmek istememe sebebi o olabilir.Bu cok dogru olabilir. Hayatimin en. Asosyal donemini yasiyor olabilirim. Babami yazin kaybettim, uzerine hamileligimi ogrendim ancak gecen yil iki dusuk yaptigim icin bu hamileligin basinda da testler onlar bunlar gerginligi vardi. Eylulden beri yasadigimiz sehirde yalniziz ve ben sessiz sakin bir hayat suruyor, haftasonlari falan kimse ile gorusup de cocugumu sosyallesturmiyirum. Zaten haftaici okuldan aldiktan sonra cok yorgun oluyor. Gecen yil hergun parka gotururdum simdi en son eylulde parka goturdum galiba. Evet bu donem yalniz kaldigi cok dogru. Hem de yazin olan genis aile kalabaligindan sonra.
Ama gercekten kimseyi goresim, konusasim yok. Belki diyorum benim vucudum da kendini doguma hazirliyor, simdilerde evde sessiz sakin oturabilirken oturmak istiyor.
Onu cumartesi sabahlari baleye gotururyor babasi, cok sevdigi, eglendigi halde basen evde kalmak istiyorum diyordu. O yuzden surekli kurslara kaydettirmek de istemiyorum. Ama gecen yila nasaran bu yil cocuk cok asosyallesti farkindayim.
Sizin yalnizliktan kastiniz neydi? Kac yaslarinda oldugunuzu hatirliyor musunuz?
Cok sakin bir yasantimiz vardi bizim de tipki sizin gibi, oyle etrafimizda cocuk yoktu. Krese baslamadan once cok kalabalik sosyal hayati olan bir bakicim vardi, sonra tipki sizin hikayenizdeki gibi cok sakinlesti hayatimiz. Ben de 4-5 yaslarinda olmaliyim. Hatta annem bir tul perde yikamisti balkona asmis ucmus o perde de ruzgardan, arkasindan aglamistim kayboldu o cok korkacak diye. Sonra bu donem nasil gecti ne yazik ki onu hatirlayamiyorum. Okula gittigi icin belki sizi ozluyordur baleye gitmek istememe sebebi o olabilir.
Tabi canim hatta cok minimalist bir hayatim var, esya ya da giysi satin almam gerekmedikce. O bir donemdi muhtemelen ve gecti. Annem surekli kitap okurdu bence onunda cok faydasi oldu. Kitaplardaki kahramanlar, dunyalar muhtemelen esyalardan daha cekici gelmeye baslamistir.Ayni kizimi anlatiyorsunuz. Bana ne tavsiye edersiniz? Buyudukce astiniz mi bunu?
Aslinda ben okulda zate sosyallesiyir gozu ile bakiyordum. Ama siz de o donem krese gidiyormussunuz. Demek ki bu sosyallesme yeterli degil.Tabi canim hatta cok minimalist bir hayatim var, esya ya da giysi satin almam gerekmedikce. O bir donemdi muhtemelen ve gecti. Annem surekli kitap okurdu bence onunda cok faydasi oldu. Kitaplardaki kahramanlar, dunyalar muhtemelen esyalardan daha cekici gelmeye baslamistir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?