- 4 Aralık 2022
- 772
- 964
- 35
-
- Konu Sahibi Huzurkokanmevsimler
Anladım,aynen ben de fazla tepki vermemeye çalıştım.Sadece bı daha söylerse anneme söylerim de,yanına da fazla gitme dedim.Annesine söyleyim mi sizce ?Cinselliklerini keşfettikleri bir yaşta oldukları için çok normal bir durum, aşırı tepki verip korkutmayın daha çok ilgisini çekersiniz bu konuya bence. Belki kısaca mahremiyet eğitimi verip vücutlarının kendilerine özel olduğundan bahsedebilirsiniz böylece neyi korumaları gerektiğini ve başlarına kötü bir şey gelirse sizden korkmalarına ve bişeyler saklamalarına gerek olmadığını bilirler.
Annesine söyleyebilirsiniz bence ama şikayet eder bir tonda değil de böyle böyle oldu ben de şu şekilde davrandım bilginiz olsun siz de bir konuşun isterseniz gibi bir tonda söylerseni sakince çok daha güzel olur tabii bu benim fikrim sizin yerinizde olsam böyle yapardım incitip kırmamaya özen göstererek.Anladım,aynen ben de fazla tepki vermemeye çalıştım.Sadece bı daha söylerse anneme söylerim de,yanına da fazla gitme dedim.Annesine söyleyim mi sizce ?
Aynen kesinlikle katılıyorum size.Yani o da çocuk bişey diyemiyoruz ama dediğiniz gibi annesine uygun bir dille söyleyim, bilgisi olsun ki o da ona göre davransın.Annesine söyleyebilirsiniz bence ama şikayet eder bir tonda değil de böyle böyle oldu ben de şu şekilde davrandım bilginiz olsun siz de bir konuşun isterseniz gibi bir tonda söylerseni sakince çok daha güzel olur tabii bu benim fikrim sizin yerinizde olsam böyle yapardım incitip kırmamaya özen göstererek.
Bence söylemelisiniz. Annesinin haberi olmalı ki müdahale etsin. Tabii iyi bir anneyse.Merhaba arkadaşlar konuya hızlıca gireyim..
Dün akşam kızım bana gündüz bir arkadaşı bizdeyken (ben o ara kapı ağzına çıkmıştım ve iki üç dk en fazla beş dk ayrı kaldık)diğer oğlum için, "kardeşin öbür odaya geçsin öpüşelim" demiş ve ben şok oldum.Daha bunların yaşı ne, şaşırdım yani.Sadece kızıma arkadaşı için "bir daha söylerse anneme söylerim de" vs dedim ama annesine falan söylemedim.Şimdi size sormak istediğim böyle bir durumda yaklaşımım nasıl olmalı? Gözüm üzerinde olacak ,tek bırakmam o kesin ama annesine söyleyim mi ne yapayım bilmiyorum.Bu arada çocuk kızımdan iki yaş büyük.
Merhaba arkadaşlar konuya hızlıca gireyim..
Dün akşam kızım bana gündüz bir arkadaşı bizdeyken (ben o ara kapı ağzına çıkmıştım ve iki üç dk en fazla beş dk ayrı kaldık)diğer oğlum için, "kardeşin öbür odaya geçsin öpüşelim" demiş ve ben şok oldum.Daha bunların yaşı ne, şaşırdım yani.Sadece kızıma arkadaşı için "bir daha söylerse anneme söylerim de" vs dedim ama annesine falan söylemedim.Şimdi size sormak istediğim böyle bir durumda yaklaşımım nasıl olmalı? Gözüm üzerinde olacak ,tek bırakmam o kesin ama annesine söyleyim mi ne yapayım bilmiyorum.Bu arada çocuk kızımdan iki yaş büyük.
Bence annesine söyleyin bilgisi olsunMerhaba arkadaşlar konuya hızlıca gireyim..
Tamam hemen bakıyorum çok teşekkür ederimİnstagramda psikolog_sueda diye bir hesap var cocuklar ve cinsel eğitimle ilgili çok iyi içerikler üretiyor takibe alabilirsiniz
Aynen söyleyeceğim.Çok teşekkür ederim.Bence annesine söyleyin bilgisi olsun
Aynen ben de kaş yapayim derken göz çıkarmak istemiyorum.En uygun bir şekilde bu süreci geçirmemizi istiyorum.Annesine yarın söylerim.Çok teşekkür ederimBence annesine haber verin çünkü o çocuk da şu an istismara açık bir hale gelmesin. Gel bak seninle ne deniycez diye Allahın sapıkları bir şey yapabilir. Şu an bir şeyleri keşfettikleri bir dönemdeler. Korkutmadan, daha fazla tepki göstermeden dozunda dikkat dağıtın.
Evler yakın,ister istemez dışarıda görüyorlar birbirlerini.Ben de pek bir araya getirmeyi düşünmüyorum.Sık görüştüğünuz biri mi?
uzun bir süre görüştürmemeyi tavsiye ederim ben
Evet samimiyetimiz var.Uygun bir dille söylemem lazım.Evinize gelen biri olduğuna göre annesiyle samimisinizdir. Mutlaka söylemelisiniz.
Bugün akşam bi konu açtım lütfrn bakıp bana yardımcı olurmusunuzAynen söyleyeceğim.Çok teşekkür ederim.
Söyle. Birdaha da evine alma.Merhaba arkadaşlar konuya hızlıca gireyim..