5 yaşındaki kızım asi davranıyor...

bestceny

günaydın gittim ben
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
393
4
96
Adana
eşimle ayrı yaşıyoruz bir süredir. boşanma aşamasına girdik. ailemin yanındayım. eşim başka şehirde. kızım, geldiğimiz ilk günlerde bana çok iyi davranıyordu hatta sahiplenme görevini üstlenmişti sanki. ama 2 gündür, bana çok kötü davranıyor. bilgisayarda sürekli oyun oynamak istiyor bende fazla oynamasını istemiyorum. daha 5 yaşında. evimdeyken de limit koyardım sadece 1 saat gibi. şimdi beni hiç dinlemiyor. gece uyutmaya çalışırken bana bir sürü laf saydı. sırf bilgisayara müsaade etmiyorum diye. bana; anne sen yalancısın, hırsızsın, seni sevmiyorum, kötüsün, seninle yatmicam, gideceğim sen yalnız kalacaksın, annem değilsin gibilerindenbir sürü laf. :43: hatta bana sen beni dövüyorsun bile dedi. asla kızıma bir kez vurmamış bir insanım. zaten o kadar akıllı, o kadar zeki ve anlayışlı bir çocuk ki. ama bu sözlerden sonra çok şaşırdım. ağlıcaktım. napıcam ben şimdi. ona kendimi anlatmaya çalıştım. bilgisayar çocuklar için iyi değil zaten müsade ediyordum bir süre girmesine, o da kapat artık kızım dediğinde lafımı ikiletmezdi. :50: eşim şu ara beni ikna etme çabasında olduğu için mesaj gönderip duruyor cep telefonuma. kızım bu arada yanıma geldi ve babamla konuşcam dedi. hiç söylemezdi. bende tamam kızım babana msj göndereyim çalışmıyorsa arasın seni dedim. eşim ne yaptı mesajdan sonra konuşamazmış kızının sesini duyarsa kötü olurmuş bilmemne. neyse kızıma söyledim. baban çalışıyormuş işi bitince seni arıcakmış diye. adamla konuşmuyorum ama kızım için söyledim rica ettim hatta. beyefendi çocuktan beter kötüymüş sesini duyunca dayanamazmış. be adam o zaman bizi niye bu hale getirdin. neyse boşverelim onu ben kızıma nasıl davranacam :50: ne diyeceğimi şaşırdım. çok asi oldu çook. :43: bana 2 gün öncede eve gidelim senle birlikte dedi. :50: bende tatildeyiz kızım falan dedim. nasıl bir yol izlemeliyim. özellikle şu bilgisayar konusunda ne yapmalıyım.

ufff allah yardımcınız olsun üzüldüm gerçekten
bizimde böyle bir miniğimiz vardı iyice asi şımarık bi çocuk olmuştu tahminim üzüntüsünü böyle bastırmaya çalışıyor çocuk diyoruz ama onlar herşeyden anlıyorlar
bence en güzeli psikoloğa gitmeniz en güzel aklı o verecektir

Öncelikle kızına kısa ve mantıklı bir açıklama yap,neden eve dönmediğinizi anlat.İnandırıcı,kısa ve net bir açıklama olmalı.Çocukları geçiştirmek doğru değil,mutlaka açıklama yapmak lazım.Ama onlar detaylarla ilgilenmezler,bu yüzden açıklama kısa ama ikna edici olmalı.
Anlatırken üzüntüsünü ve hasretini paylaş,ben de eve dönmek isterdim ama...şeklinde başlayan bir cümle kur.Annem istemiyor,umursamıyor veya engel oluyor diye düşünmesin.
Bilgisayar konusunda senin de fedakarlık yapman gerekecek.Kızın seni bilgisayar başında görmesin yoksa beni kaldırıp kendisi oturuyor diye düşünür.Bu dönem sıkıntılısındır mutlaka,keyfin yoktur ama kızına kaliteli zaman ayırmaya çalış.Sadece bakım ve yemek yetmez,mesela onunla evcilik oyna,gezmeye götür,oyuncakçıya gidip birlikte oynayacağınız bir oyun seçin.Kızınla neler konuştuğunuzu düşün,sohbet ediyor musunuz,yoksa sadece hadi uyku saati,yemeğini bitir gibi cümlelerden mi ibaret ? Anne kız el ele verip bugünlerin üstesinden gelirsiniz inşallah.

ufff allah yardımcınız olsun üzüldüm gerçekten
bizimde böyle bir miniğimiz vardı iyice asi şımarık bi çocuk olmuştu tahminim üzüntüsünü böyle bastırmaya çalışıyor çocuk diyoruz ama onlar herşeyden anlıyorlar
bence en güzeli psikoloğa gitmeniz en güzel aklı o verecektir

sağolun.:50: artık ne yapıcam şaırdım. özellikle geceleri çok sorun çıkarıyor. parka gitmek dahi istemiyor. sürekli bilgisayar başında olmak istiyor. eşimin yanındayken, babası hayır dedimi üstüme gelmezdi. başına buyruk oldu. kimseyi dinlemiyor. kendi derdimi unuttum kızımla uğraşıyorum. iş arıcam kızımı düşünüyorum. bu aralar iyice alışması açısından yanında olmak adına işe başvurmuştum vazgeçtim. konuşmaya çalışıyorum kucağıma alıyorum gel kızım konuşalım sohbet edelim diyorum hemen kaçıyor. üstüne gitmek de istemiyorum. önceden kızımla uyumadan önce sohbet ederdik şimdi ise konuşmuyor. babası biraz ilgili olsa bu kadar olmaz belkide. ama o da çok bencil davranıyor. tüm yük üstümde. şimdi herşeyden önce tek düşüncem doğal olarak kızım. gittikçe bağlarımızın koptuğunu düşünüyorum :43: ve ben hiç bir şey yapamıyorum

Öncelikle kızına kısa ve mantıklı bir açıklama yap,neden eve dönmediğinizi anlat.İnandırıcı,kısa ve net bir açıklama olmalı.Çocukları geçiştirmek doğru değil,mutlaka açıklama yapmak lazım.Ama onlar detaylarla ilgilenmezler,bu yüzden açıklama kısa ama ikna edici olmalı.
Anlatırken üzüntüsünü ve hasretini paylaş,ben de eve dönmek isterdim ama...şeklinde başlayan bir cümle kur.Annem istemiyor,umursamıyor veya engel oluyor diye düşünmesin.
Bilgisayar konusunda senin de fedakarlık yapman gerekecek.Kızın seni bilgisayar başında görmesin yoksa beni kaldırıp kendisi oturuyor diye düşünür.Bu dönem sıkıntılısındır mutlaka,keyfin yoktur ama kızına kaliteli zaman ayırmaya çalış.Sadece bakım ve yemek yetmez,mesela onunla evcilik oyna,gezmeye götür,oyuncakçıya gidip birlikte oynayacağınız bir oyun seçin.Kızınla neler konuştuğunuzu düşün,sohbet ediyor musunuz,yoksa sadece hadi uyku saati,yemeğini bitir gibi cümlelerden mi ibaret ? Anne kız el ele verip bugünlerin üstesinden gelirsiniz inşallah.

sürekli yakın olmaya çalışıyorum. sözleri seçerek kullanıyorum. tatildeyiz bahanesiyle geldim ama o da farkında olan bitenin. burada çocuk doktoruna gittik. kızım üşütmüştü hava değişiminden. doktora babasıyla benim tartıştığımızı, eşyaları alıp buraya geldiğimizi anlattı. biz her gece kızımla dua edip öyle yatarız. geçen akşam da kızım ellerini açtı ve Allah'ım babam anneme kızmasın, annem babamın yanına gitmesin. annem sağlıklı olsun bana baksın diye dua etti. :43:
kızıma çok üzülüyorum. çok çıkmazdayım. :50:

evdekiler biraz şımartmış olabilir mi canım
belkide ona karşı çok hassas davranmışta olabilir bu boşanma sürecinde, ne isterse yaptıysan, ya da evdekiler bu boşanma olayı yüzünden kızın ne istiyorlarsa yaptılarsa bunu kullanıyor olabilir, olmaz öyle şey deme, çocuklar çok akıllı...
bence kızın sana bunları saydığında hiç etkilenmemiş gibi yapmalısın, eğer beni üzüyosun falan dersen bu huyundan vazgeçmez, kesin ve net olmalısın, taviz vermemelisin, evdekilerede tebihle
çocuklara inan çok zararlı pc, tv ...
mutlaka sınırlamalısın
ama kızın bunları söylüyor diye üzülme, daha çocuk sonuçta, isteğine ulaşmak için bi taktik onunkisi, her çocuğun bu konuda taktiği farklı sonuçta
ama bence sana bu lafları etti diye sakın izin vermediğin şeye evet deme, üzüldüğünü belli etme, sözlerinin yanlış olduğunu söyle sadece ve sevgi gösterme bu lafların yüzünden sana bu gece sarılmak istemiyorum de mesela

ben çocuk gelişini kitaplarını çok okurum o kitaplarda birinde yazıyodu, kız çocuklar için boşanmanın tehlikeli olduğu dönem 5-6 yaştır diye, çünkü bu dönem kız çocuklarının babalarına aşık olduğu dönem...
babasının tutumu çok çocukça ve çok yanlış, kızının ona ihtiyacı var, en azından telefondan ben seni çok seviyorum kızım mesajı vermeli, asla seni bırakmam mesajı vermeli, ne zaman istersen yanında olcam mesajı vermeli, haftasonu senle gezcez, yemek yicez falan diyebilir, tabii sözünü tutmalı
bence eşinle bu konuda konuşmalısın gerekirse beraber bi danışmana gidin , çocuğa nasıl davranacağınız konusunda
belkide babası tarafından terk edildiğini düşünüyo ifade edemesede, belkide böyle çıkıyo içindekiler

ben çocuk gelişini kitaplarını çok okurum o kitaplarda birinde yazıyodu, kız çocuklar için boşanmanın tehlikeli olduğu dönem 5-6 yaştır diye, çünkü bu dönem kız çocuklarının babalarına aşık olduğu dönem...
babasının tutumu çok çocukça ve çok yanlış, kızının ona ihtiyacı var, en azından telefondan ben seni çok seviyorum kızım mesajı vermeli, asla seni bırakmam mesajı vermeli, ne zaman istersen yanında olcam mesajı vermeli, haftasonu senle gezcez, yemek yicez falan diyebilir, tabii sözünü tutmalı
bence eşinle bu konuda konuşmalısın gerekirse beraber bi danışmana gidin , çocuğa nasıl davranacağınız konusunda
belkide babası tarafından terk edildiğini düşünüyo ifade edemesede, belkide böyle çıkıyo içindekiler

evet kesinlikle söylediklerinize katılıyorum. kızım babasını çok seviyor. geçen facebook hesabında eşimin fotoğrafını gördü. babam da ne kadar güzel yaaa falan dedi. ama malesef eşimle telefonda konuşulacak biri değil hemen tartışmaya giriyor kızı unutup beni suçlamaya başlıyor. çok cahil bir insan. annemler de çok şımartıyorlar. konuşmam lazım onlarlada. teşekkürler yorumunuz için chess. baştan beri destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. ilk konularımda da yorumlarınızdan faydalanmıştım. bunu da denicem. ister eşim kızsın ister beni suçlayıp dursun onu ikna etmeliyim kızıma destek olmalı

evet kesinlikle söylediklerinize katılıyorum. kızım babasını çok seviyor. geçen facebook hesabında eşimin fotoğrafını gördü. babam da ne kadar güzel yaaa falan dedi. ama malesef eşimle telefonda konuşulacak biri değil hemen tartışmaya giriyor kızı unutup beni suçlamaya başlıyor. çok cahil bir insan. annemler de çok şımartıyorlar. konuşmam lazım onlarlada. teşekkürler yorumunuz için chess. baştan beri destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. ilk konularımda da yorumlarınızdan faydalanmıştım. bunu da denicem. ister eşim kızsın ister beni suçlayıp dursun onu ikna etmeliyim kızıma destek olmalı

rica ederim canım, babası ikna olmazsa ona bu konuyla alakalı videolar bulup mail atabilirsin, yada kitap verebilirsin, konun uzmanı doktorların yazılarını mail atabilirsin
madem kızını bu kadar çok seviyormuş, kayıtsız kalmayacaktır.
hakkınızda hayırlısı... umarım yavrun en az hasarla atlatır bu dönemi

rica ederim canım, babası ikna olmazsa ona bu konuyla alakalı videolar bulup mail atabilirsin, yada kitap verebilirsin, konun uzmanı doktorların yazılarını mail atabilirsin
madem kızını bu kadar çok seviyormuş, kayıtsız kalmayacaktır.
hakkınızda hayırlısı... umarım yavrun en az hasarla atlatır bu dönemi

çok teşekkür ederim. umarım eşim anlayışlı olur biraz. bahsettiğiniz gibi bu konuyla alakalı yazıları okumasını sağlamaya çalışacam umarım kızım için kolay bir dönem olur. ben kendimi unuttum zaten. o etkilenmesin yeter. teşekkürler.

eşimle ayrı yaşıyoruz bir süredir. boşanma aşamasına girdik. ailemin yanındayım. eşim başka şehirde. kızım, geldiğimiz ilk günlerde bana çok iyi davranıyordu hatta sahiplenme görevini üstlenmişti sanki. ama 2 gündür, bana çok kötü davranıyor. bilgisayarda sürekli oyun oynamak istiyor bende fazla oynamasını istemiyorum. daha 5 yaşında. evimdeyken de limit koyardım sadece 1 saat gibi. şimdi beni hiç dinlemiyor. gece uyutmaya çalışırken bana bir sürü laf saydı. sırf bilgisayara müsaade etmiyorum diye. bana; anne sen yalancısın, hırsızsın, seni sevmiyorum, kötüsün, seninle yatmicam, gideceğim sen yalnız kalacaksın, annem değilsin gibilerindenbir sürü laf. :KK43: hatta bana sen beni dövüyorsun bile dedi. asla kızıma bir kez vurmamış bir insanım. zaten o kadar akıllı, o kadar zeki ve anlayışlı bir çocuk ki. ama bu sözlerden sonra çok şaşırdım. ağlıcaktım. napıcam ben şimdi. ona kendimi anlatmaya çalıştım. bilgisayar çocuklar için iyi değil zaten müsade ediyordum bir süre girmesine, o da kapat artık kızım dediğinde lafımı ikiletmezdi. :KK50: eşim şu ara beni ikna etme çabasında olduğu için mesaj gönderip duruyor cep telefonuma. kızım bu arada yanıma geldi ve babamla konuşcam dedi. hiç söylemezdi. bende tamam kızım babana msj göndereyim çalışmıyorsa arasın seni dedim. eşim ne yaptı mesajdan sonra konuşamazmış kızının sesini duyarsa kötü olurmuş bilmemne. neyse kızıma söyledim. baban çalışıyormuş işi bitince seni arıcakmış diye. adamla konuşmuyorum ama kızım için söyledim rica ettim hatta. beyefendi çocuktan beter kötüymüş sesini duyunca dayanamazmış. be adam o zaman bizi niye bu hale getirdin. neyse boşverelim onu ben kızıma nasıl davranacam :KK50: ne diyeceğimi şaşırdım. çok asi oldu çook. :KK43: bana 2 gün öncede eve gidelim senle birlikte dedi. :KK50: bende tatildeyiz kızım falan dedim. nasıl bir yol izlemeliyim. özellikle şu bilgisayar konusunda ne yapmalıyım.
Bir pedagog ile görüşün en doğru yaklaşımı o verecektir

Benim kizim da 5 yasinda ve babasiyla ayti olmamamiza ragmen cok asilesti. Özelllikle bana bazen kirici cumleler sarfediyor. Bu durum 5-6 yaslarinda normalmis hircinlasabiliyorlarmis. Anlayisla karsilayip zamana birakacagiz.

eşimle ayrı yaşıyoruz bir süredir. boşanma aşamasına girdik. ailemin yanındayım. eşim başka şehirde. kızım, geldiğimiz ilk günlerde bana çok iyi davranıyordu hatta sahiplenme görevini üstlenmişti sanki. ama 2 gündür, bana çok kötü davranıyor. bilgisayarda sürekli oyun oynamak istiyor bende fazla oynamasını istemiyorum. daha 5 yaşında. evimdeyken de limit koyardım sadece 1 saat gibi. şimdi beni hiç dinlemiyor. gece uyutmaya çalışırken bana bir sürü laf saydı. sırf bilgisayara müsaade etmiyorum diye. bana; anne sen yalancısın, hırsızsın, seni sevmiyorum, kötüsün, seninle yatmicam, gideceğim sen yalnız kalacaksın, annem değilsin gibilerindenbir sürü laf. :KK43: hatta bana sen beni dövüyorsun bile dedi. asla kızıma bir kez vurmamış bir insanım. zaten o kadar akıllı, o kadar zeki ve anlayışlı bir çocuk ki. ama bu sözlerden sonra çok şaşırdım. ağlıcaktım. napıcam ben şimdi. ona kendimi anlatmaya çalıştım. bilgisayar çocuklar için iyi değil zaten müsade ediyordum bir süre girmesine, o da kapat artık kızım dediğinde lafımı ikiletmezdi. :KK50: eşim şu ara beni ikna etme çabasında olduğu için mesaj gönderip duruyor cep telefonuma. kızım bu arada yanıma geldi ve babamla konuşcam dedi. hiç söylemezdi. bende tamam kızım babana msj göndereyim çalışmıyorsa arasın seni dedim. eşim ne yaptı mesajdan sonra konuşamazmış kızının sesini duyarsa kötü olurmuş bilmemne. neyse kızıma söyledim. baban çalışıyormuş işi bitince seni arıcakmış diye. adamla konuşmuyorum ama kızım için söyledim rica ettim hatta. beyefendi çocuktan beter kötüymüş sesini duyunca dayanamazmış. be adam o zaman bizi niye bu hale getirdin. neyse boşverelim onu ben kızıma nasıl davranacam :KK50: ne diyeceğimi şaşırdım. çok asi oldu çook. :KK43: bana 2 gün öncede eve gidelim senle birlikte dedi. :KK50: bende tatildeyiz kızım falan dedim. nasıl bir yol izlemeliyim. özellikle şu bilgisayar konusunda ne yapmalıyım.
Hassas bı dönemde olduğun için her şey daha ağır gelir. Benim de beş buçuk yaşında büyük oğlum. Nerden duyduysa bana sen benim annem değilsin dedi. İlkinde ağladım. İkinci kere söyledi kızdım ofkelendim. Üçüncü kere artk hadi ordan dedim. Çocuklar bu yaşta böyle değişik cümleler kurabilir. Çok takma kafaya. Yalnız online da olsa boşanma durumunu anlatabilmek için danışın uzman birine. Boşanmadan kesin emin olmadan soylemeyin bence. Allah yardımcınız olsun. Beş yaş çocuğu zordur. Kendini bilir artk. Anne evet dese hayır ben böyle istiyorum demeye başlar. Birde özel durumunuz var. Babadan ayrı kalması. Düzen değişmesi. Herşey güzel olur umarım sizin için

Back