• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki erkek yeğenime hediye önerisi

Ben yurtdisinda yasiyorum, Türkçe dersi hiç görmeden yaziyorum. Keske sende sirf bende yanlis bulmak için yazim hatalarima dikkat çekmeseydin. Ha elbette bilgilenmek güzel, ilerde dikkat ederim tabiki.

Ve ben üstün bir sekilde demedim bunu. Hangi sekilde üstün olsun? Ben bunu çok sik görüyorum kk'de onun için dedim.

Ve tabiki konu ile alakali. Neticede oglan yerine erkek deniliyor. Ne zaman böyle tepki verecegim peki? Böye boyle uyararak toplumuzda aslinda çoçuklara erkek demek ne kadar kötü oldugu bilinci büyür diye umut ediyorum.

Söylediklerinizde haklısınız ama bahsettiğiniz şeylerin bu konuyla uzaktan yakından alakası yok .Erkek çocuk yüceltilip kız çocuk yerilmemiş basit bir oyuncak fikri sunulmuş o kadar .Ayrıca erkek denince neden paşa muamelesi yapılsın.Bu konu öyle bir konu değil.

Türkçede neyin nasıl geçtiğini bildiğinize göre bunu da bilirsiniz diye düşündüm sevgiler :) :)

Söylediklerinizde haklısınız ama bahsettiğiniz şeylerin bu konuyla uzaktan yakından alakası yok .Erkek çocuk yüceltilip kız çocuk yerilmemiş basit bir oyuncak fikri sunulmuş o kadar .Ayrıca erkek denince neden paşa muamelesi yapılsın.Bu konu öyle bir konu değil.

Türkçede neyin nasıl geçtiğini bildiğinize göre bunu da bilirsiniz diye düşündüm sevgiler :) :)

Ama ikisi kiz e oglanken, birine dogdugundan beri erkek demek zaten pasa muamelisini göstermektir. Niye biz kadinlara dogdugundan beri kadin demiyoruz? Bir 18 yasindaki bir kiz kendini kadin olarak tanimliyorsa"pssst, deme öyle" deniliyor?

Erkek denilmesi bile yüceltmektir. Hayir o bir oglan çoçugudur. Erkek degildir. Oda tipki kizlar gibi 18 yasindan sonra bir birey ve bir erkek olur. Ancak çoçukken halen bir oglan çoçugudur o.

Oglanlarinpasa muamelisi görmesi, aslinda böyle "basit" kelimelere ile basliyor.
Onlar irrkkeeek. Dogduklarindan itibaren bile onlar irkeeek.

Oysa kizlar, 18 yasinda geldiklerinde bile kendilerine kadin diyemiyorlar. Aaa kadin olurmu hiç? Daha seks yasamadilar, yasasalar bile diyemezler. Ancak evlendikten sonra kadin kimligini aliyorlar.

Türkçede küçük çoçuklara oglan ve kiz denilir. Erkek ve kiz denilmez. Tipki oglan ve kadin denilmedigi gibi.

Ha bide konu sahibi konusunda bile "erkek yegenemi ne alayim? KIZ yegenime bebek aldim" diyor. Ayrim burda basliyor hemcinslerim.

Hayır işte bu kadar detay düşünmek akıllara zarar diyorum.

Erkek oldu cümlesiyle , erkek çocuk çok farklı anlamlar.

Erkek kız çocuk işte. Cinselliği yaşamadığı için kız deniliyor , küçük olduğu için deniyor.

Kız kadın ayrımı yapan grubu ayrı tutarak , bu kadar irdelemenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Oğlan algıda farklı anlamlar taşıdığı için kullanmayanlari biliyorum mesela. Erkek demek için denmiyor.

Ama ikisi kiz e oglanken, birine dogdugundan beri erkek demek zaten pasa muamelisini göstermektir. Niye biz kadinlara dogdugundan beri kadin demiyoruz? Bir 18 yasindaki bir kiz kendini kadin olarak tanimliyorsa"pssst, deme öyle" deniliyor?

Erkek denilmesi bile yüceltmektir. Hayir o bir oglan çoçugudur. Erkek degildir. Oda tipki kizlar gibi 18 yasindan sonra bir birey ve bir erkek olur. Ancak çoçukken halen bir oglan çoçugudur o.

Neden 18 yaşından sonra bir birey bir erkek oluyor ki , neye göre bu ayrımı yapıyorsunuz.

Konuşurken bir oğlum var diyoruz mesela, bir erkeğim var demiyoruz. Ancak erkek çocuğu denilebiliyor cümle içinde.

Sizin bu söz ettiğiniz kafa, hamileliği çok derin anlamlar yükleyen kafalara benziyor.

Erkek o erkek deniomiyor erkek çocuk deniyor. Cinsiyet belirtmek için kullanılıyor yani.

Kelimelere büyük anlamlar yukleyenler garip geliyor bana.

Mesela burada bayan kelimesini kullananlar da linç yiyor . Sebebini anlayamıyorum.

Bay bayan kelimelerinden bayan lugattan çıkarılmış kk da.

Dul erkek dul kadın denince de konudan çok sayfalarca bu kelimeye takılıyor üyeler.

Evet boşanmış ya da bekar demek daha nazikçe ancak dul kelimesi hakaret değildir.

Çok uçlarda düşünüyorsunuz ve çok abartiyorsunuz ,nasıl bir yara var içinizde bu konuyla alakalı bilmiyorum ama inanın zarar verirsiniz kendinize .Cinsiyet belirtmek için oğlan -erkek -bay -bey denebilir.Kız-kadin-bayan-hanim denebilir.Kavramlar arasında kendinizi boğmayin .Her kavramın kullanim alanı var bir konferansta sevgili kadinlar erkekler diye hitap edilmez bayanlar baylar denir mesela bir örnek .

ha ama tıpta sadece kadın -erkek cinsiyeti vardır bunu da kabul etmek lazım.

Hayır işte bu kadar detay düşünmek akıllara zarar diyorum.

Erkek oldu cümlesiyle , erkek çocuk çok farklı anlamlar.

Erkek kız çocuk işte. Cinselliği yaşamadığı için kız deniliyor , küçük olduğu için deniyor.

Kız kadın ayrımı yapan grubu ayrı tutarak , bu kadar irdelemenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Oğlan algıda farklı anlamlar taşıdığı için kullanmayanlari biliyorum mesela. Erkek demek için denmiyor.

Neden 18 yaşından sonra bir birey bir erkek oluyor ki , neye göre bu ayrımı yapıyorsunuz.

Konuşurken bir oğlum var diyoruz mesela, bir erkeğim var demiyoruz. Ancak erkek çocuğu denilebiliyor cümle içinde.

Sizin bu söz ettiğiniz kafa, hamileliği çok derin anlamlar yükleyen kafalara benziyor.

Erkek o erkek deniomiyor erkek çocuk deniyor. Cinsiyet belirtmek için kullanılıyor yani.

Kelimelere büyük anlamlar yukleyenler garip geliyor bana.

Mesela burada bayan kelimesini kullananlar da linç yiyor . Sebebini anlayamıyorum.

Bay bayan kelimelerinden bayan lugattan çıkarılmış kk da.

Dul erkek dul kadın denince de konudan çok sayfalarca bu kelimeye takılıyor üyeler.

Evet boşanmış ya da bekar demek daha nazikçe ancak dul kelimesi hakaret değildir.

Dul kelimesi tabiki hakaret. Negatif imasi var dul kelimesinin. Kadin eksikmis gibi gösteriyor.
Ve kelimeler cok cok önemlidir. Bilincalti hafizamiz bu sekilde calisiyor.

Erkek cocuk ile erkegin arasindaki fark ne? Niye kadin cocugu demiyoruz? Hic bunu düsündünmü? Niye oglan cocugu cinsiyeti erkek olarak belirtiliyor da, kiz cocugu kiz olarak kaliyor? Hatta kadin denmesi cinsel iliski ile baglanti kuruluyor? Bu soruyu kac defa sordum dogru düzgün cevap yok.

Ve Q Queen of the North laf atmaya calisma sürekli. Gecmisinde bu konuda hangi zarari yasamis olabilirim? Ben burda bir toplumsal konudan bahs ediyorum. Kiz-oglan, kadin-erkek esitsizligi cok erkenden basliyor. Kelimelere dikkat etmek hangi konuda zarar oluyor?

Dul kelimesi tabiki hakaret. Negatif imasi var dul kelimesinin. Kadin eksikmis gibi gösteriyor.

Erkek cocuk ile erkegin arasindaki fark ne? Niye kadin cocugu demiyoruz? Hic bunu düsündünmü? Niye oglan cocugu cinsiyeti erkek olarak belirtiliyor da, kiz cocugu kiz olarak kaliyor? Hatta kadin denmesi cinsel iliski ile baglanti kuruluyor? Bu soruyu kac defa sordum dogru düzgün cevap yok.

Ve Q Queen of the North laf atmaya calisma sürekli. Gecmisinde bu konuda hangi zarari yasamis olabilirim? Ben burda bir toplumsal konudan bahs ediyorum. Kiz-oglan, kadin-erkek esitsizligi cok erkenden basliyor. Kelimelere dikkat etmek hangi konuda zarar oluyor?

Kız çocuğu da cinsiyeti belirtiyor. Kız çocuğum var derken , bakire kızım var demek mi istiyor insanlar, gerçekten böyle ki düşünüyorsunuz ?

Kız bana göre küçüklüğü ifade ediyor ve bir çok insana gorede bu böyle.

Dile yerleşmiş artık ve sizin dediğiniz anlamla değil.

Bir kadın çocuğum var cümlesi komik bir cümledir .

Erkek çocuk kız çocuk denir.

Oğlan çocugum var hatalı bir cümledir. Oğlum var denir. Oglanim var da denilmeyecegine göre erkek çocuğum var denir.

Kv.dem konuşurken hala bana ve çevremdeki başka kişiler " kıza bak ben ne diyorum sen ile başlayan cümleler kurabiliyor.

Kelimelere bu kadar yüklenmek hata. Zihniyet kelimelerle değişmez.

Evet özür dilerim .Seviye olarak birbirimizden çok uzaklardayiz .Siz duyar kasmaya devam edin.Belki bir sonuca varırsınız .

Oyuncağa pek sıcak bakmayan ,5 yaş erkek evlada sahip bir anne olarak diyorum ki eğitici setlerden alabilirsiniz hem eğlenir hem öğrenir .Gelişimi açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum seneye ilkokula başlayacak çünkü :) :) dilerseniz marka verebilirim.
Çok iyi olur marka ismi verebilirmisiniz

Oglanlarinpasa muamelisi görmesi, aslinda böyle "basit" kelimelere ile basliyor.
Onlar irrkkeeek. Dogduklarindan itibaren bile onlar irkeeek.

Oysa kizlar, 18 yasinda geldiklerinde bile kendilerine kadin diyemiyorlar. Aaa kadin olurmu hiç? Daha seks yasamadilar, yasasalar bile diyemezler. Ancak evlendikten sonra kadin kimligini aliyorlar.

Türkçede küçük çoçuklara oglan ve kiz denilir. Erkek ve kiz denilmez. Tipki oglan ve kadin denilmedigi gibi.

Ha bide konu sahibi konusunda bile "erkek yegenemi ne alayim? KIZ yegenime bebek aldim" diyor. Ayrim burda basliyor hemcinslerim.
Evet evet ben kız ve erkek y ml
Lütfen erkek yeğen deme, oğlan o OGLAN! Nasil kiz yeğenin içik kiz diyorsan, oda oğlan!!

Ve başka birinin önersine katiliyorum, lego olabilir.Çok güzel setler var. Keşke kiz yeğen içinde alsaydin. Yil 2019 ve halen cinsiyete göre oyuncak aliyoruz. Mesela yeğeninde bebek isteyebilir yada tabak bardak seti piknik yapmak için. Bunlarin hepsi yeğenin istediklerine bağli.
Evet evet ben ayrımcılık yapıyorum ama sizin gibi dusunmuyorum.erkek dememin karşılığı kız evladına kadın demekle aynı değil.belkide yurt dışında yaşadığınız için bu tarz kelimelere takılıyor olabilirsiniz ama biraz bu konuda esnemenizi ve yanlış anlamamanizi öneririm.benim için oyuncak alırken çocuğun cinsiyetine göre oyuncak almam çok önemli size katılmıyorum.ben fıtratına uygun olsun isterim.oglumu Cindy bebekle oynarken görmek rahatsız eder,ya da kızımı sürekli erkek cocuklarin oynadığı oyuncakla oynaması rahatsız eder.kiz gibi oğlan,erkek gibi kızım var gibi durumlar benim hassas noktam.oyle olsun istemem.suan zaten aşırı derecede giyimde falan erkek ve kız kıyafetleri bile karıştı.bu bana ters bir durum.fitratlarina uygun olmasını isterim herşeyin.bu arada bu konu polemik olusturmasin yazdığım en ufak bir hatamin olduğunu düşünmüyorum.siz çocuklarınızı kendi ideallerinize göre yetiştirin.birbirimize saygı duyalım.saygi ile yaklasalim.saygilar:KK66:

Evet evet ben kız ve erkek y ml

Evet evet ben ayrımcılık yapıyorum ama sizin gibi dusunmuyorum.erkek dememin karşılığı kız evladına kadın demekle aynı değil.belkide yurt dışında yaşadığınız için bu tarz kelimelere takılıyor olabilirsiniz ama biraz bu konuda esnemenizi ve yanlış anlamamanizi öneririm.benim için oyuncak alırken çocuğun cinsiyetine göre oyuncak almam çok önemli size katılmıyorum.ben fıtratına uygun olsun isterim.oglumu Cindy bebekle oynarken görmek rahatsız eder,ya da kızımı sürekli erkek cocuklarin oynadığı oyuncakla oynaması rahatsız eder.kiz gibi oğlan,erkek gibi kızım var gibi durumlar benim hassas noktam.oyle olsun istemem.suan zaten aşırı derecede giyimde falan erkek ve kız kıyafetleri bile karıştı.bu bana ters bir durum.fitratlarina uygun olmasını isterim herşeyin.bu arada bu konu polemik olusturmasin yazdığım en ufak bir hatamin olduğunu düşünmüyorum.siz çocuklarınızı kendi ideallerinize göre yetiştirin.birbirimize saygı duyalım.saygi ile yaklasalim.saygilar:KK66:

O fitrat dedigin sey, marketing, yani pazarlama oldugunu biliyorsun degil mi? Mesela mavi/pembe olayida bundan dolayi yapildi. Yoksa ebeveynler bebeklerine ayni kiyafetleri giydirirdi. Bu mavi/pembe ayrimi ilede bunu önlemis oldular. Ilk kizin oldugunda, ikincisi oglan olunca, "mecburen" kiyafetleri degistiriyorsun.

Ve ayni sey oyuncaklar içinde geçerlidir. Benim 2.5 yasindaki kizim bebekler ile oynamaz pek mesela, ama arabalar ile oynamayi seviyor, motosiklet videolari sever. Ilerde oglum olursa, niye bebek ile oynamasin? En azindan empati yetenegi yükselir. Cünkü kadinlar dogustan daha duygusal yada anaç yada nebilim ne olmuyor. Bu etrafin epoze ettigi seyler. Kiz ev isi yapar, duygusal olur, oglan aglamaz tüh kaka ve sadece traktör motor ile oynar. Bu devirde bunlar çok yanlis yönlendirmeler.

Bu konuda kitaplar okumani öneririm. Blogçu anne'nin blogu var bulabilirsin, ordada birçok sey ögrenebilirsin.

Ve evet "erkek bebek" agiz aliskinligi oldu fakat daha öncede açikladigim gibi, bunun nedeni var. Kadin bebek niye agiz aliskanligi olmadi hiç düsündünmu? Sana bunlar masum gelebilir fakat duruma birazda sosyolojik olarak bakarsan, birçokseyin baslangici oldugunu görürsün.

Back
X