• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki erkek yeğenime hediye önerisi

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar tatlı mı tatlı bir yeğenim var.5 yaşına girecek.guzel bir hediye almak istiyorum.kiz yeğenime çok güzel bebek aldım.fakat bu kuzuya ne alacağım.oyuncaklari falanda çok ama böyle farklı bir hediye ne alsam bilmiyorum.kiyafetide çok :) farklı bir oyuncak tavsiyeside olur.yardimci olursanız sevinirim.

Benim oglum da 5 yasinda. Onun sevdigi seylerden ornek vereyim.
Butceniz nasil ?

Buyuk otoparklar var kendiniz kuruyorsunuz. Ya da yazarkasa.
Bu aralar scootera merak saldi bizimki. Scooter da olabilir.

LEGO marka Legolardan al biraz pahalı ama yasa göre sinfilanmis setler var. Dört yaşındaki oğluma aldık aylardır oynuyor zeka gelişimi ne çok faydası var

Arkadaşlar tatlı mı tatlı bir yeğenim var.5 yaşına girecek.guzel bir hediye almak istiyorum.kiz yeğenime çok güzel bebek aldım.fakat bu kuzuya ne alacağım.oyuncaklari falanda çok ama böyle farklı bir hediye ne alsam bilmiyorum.kiyafetide çok :) farklı bir oyuncak tavsiyeside olur.yardimci olursanız sevinirim.

kostüm olabilir, büyük otopark , yol var araba sürmesi için, çocuk masası var ikea da ve a101 de, kendi oğlumun sevdiği şeyler bunlar muhtemelen oda sever.

Ben oyuncağa pek sıcak bakmıyorum sürekli kullanacağı olacak bir şey alın mesela güzel bi çocuk nevresim takımı olabilir bn almıştım yeğenime

Oyuncağa pek sıcak bakmayan ,5 yaş erkek evlada sahip bir anne olarak diyorum ki eğitici setlerden alabilirsiniz hem eğlenir hem öğrenir .Gelişimi açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum seneye ilkokula başlayacak çünkü :) :) dilerseniz marka verebilirim.

Butcenize uyarsa superkahraman kostümleri çok hoşuna gidiyor o yaştaki erkek çocukların. Superman, Batman, örümcek adam vs. Ne seviyorsa öğrenip annesinden alabilirsiniz

Lütfen erkek yeğen deme, oğlan o OGLAN! Nasil kiz yeğenin içik kiz diyorsan, oda oğlan!!

Ve başka birinin önersine katiliyorum, lego olabilir.Çok güzel setler var. Keşke kiz yeğen içinde alsaydin. Yil 2019 ve halen cinsiyete göre oyuncak aliyoruz. Mesela yeğeninde bebek isteyebilir yada tabak bardak seti piknik yapmak için. Bunlarin hepsi yeğenin istediklerine bağli.

Lütfen erkek yeğen deme, oğlan o OGLAN! Nasil kiz yeğenin içik kiz diyorsan, oda oğlan!!

Ve başka birinin önersine katiliyorum, lego olabilir.Çok güzel setler var. Keşke kiz yeğen içinde alsaydin. Yil 2019 ve halen cinsiyete göre oyuncak aliyoruz. Mesela yeğeninde bebek isteyebilir yada tabak bardak seti piknik yapmak için. Bunlarin hepsi yeğenin istediklerine bağli.
Oglan ve erkek kelimelerinin ayrımı nedir?
Yani kime erkek, kime oğlan denir? Bilmedigimden soruyorum.

Ilk defa bu tepkiyle karşılaşıyorum. Erkek çocuk , kız çocuk demekte bir sakınca göremiyorum. Fazla detaya iniliyor sanki.

Kız / kadın kavramından dolayı diyorsanız bu kadar detaylı düşünerek konuşmuyor kimse.

Oğlan kız diye ayirirsa aslıda detaya inmiş olunuyor bana göre.

Kızın karşılığı oğlan ,kadının karşılığı erkek doğru ama konunun bununla hiç bir alakası yok.Bu çıkışı neden yaptığınızı anlamadım .Günlük sohbet esnasında kimse oğlan çocuğu demiyor mesela .Kız çocuğu -erkek çocuğu olarak bahsederiz .

Ilk defa bu tepkiyle karşılaşıyorum. Erkek çocuk , kız çocuk demekte bir sakınca göremiyorum. Fazla detaya iniliyor sanki.

Kız / kadın kavramından dolayı diyorsanız bu kadar detaylı düşünerek konuşmuyor kimse.

Oğlan kız diye ayirirsa aslıda detaya inmiş olunuyor bana göre.
Oglan ve erkek kelimelerinin ayrımı nedir?
Yani kime erkek, kime oğlan denir? Bilmedigimden soruyorum.

Oglanlarinpasa muamelisi görmesi, aslinda böyle "basit" kelimelere ile basliyor.
Onlar irrkkeeek. Dogduklarindan itibaren bile onlar irkeeek.

Oysa kizlar, 18 yasinda geldiklerinde bile kendilerine kadin diyemiyorlar. Aaa kadin olurmu hiç? Daha seks yasamadilar, yasasalar bile diyemezler. Ancak evlendikten sonra kadin kimligini aliyorlar.

Türkçede küçük çoçuklara oglan ve kiz denilir. Erkek ve kiz denilmez. Tipki oglan ve kadin denilmedigi gibi.

Ha bide konu sahibi konusunda bile "erkek yegenemi ne alayim? KIZ yegenime bebek aldim" diyor. Ayrim burda basliyor hemcinslerim.

Kızın karşılığı oğlan ,kadının karşılığı erkek doğru ama konunun bununla hiç bir alakası yok.Bu çıkışı neden yaptığınızı anlamadım .Günlük sohbet esnasında kimse oğlan çocuğu demiyor mesela .Kız çocuğu -erkek çocuğu olarak bahsederiz .

Evet ve bunu degistirmek bizim elimizde! Niye oglan çoçugu denmesi yada biri bunu önermesi seni bu kadar rahatsiz ediyor?

Konuya cevapta verdim fakat bu kiz/oglan ayrintisina dikkatte ettim. Hepimiz dikkat etmeliyiz bence. Bir kadin olarak gururuna dokunmuyor? Bu ayrimciligin bu kadar erken yasta baslamasi?

Evet ve bunu degistirmek bizim elimizde! Niye oglan çoçugu denmesi yada biri bunu önermesi seni bu kadar rahatsiz ediyor?

Konuya cevapta verdim fakat bu kiz/oglan ayrintisina dikkatte ettim. Hepimiz dikkat etmeliyiz bence. Bir kadin olarak gururuna dokunmuyor? Bu ayrimciligin bu kadar erken yasta baslamasi?

Buna dikkat ettiğiniz kadar, yada yazarken da yı ayrı yazmaya dikkat etseydiniz keşke .

Önerme beni rahatsız etmedi ve neden rahatsız etsin ama söyleyiş üslubu olarak üst telden oldu biraz .

Ve de konuyla hiç alakalı değil.

Buna dikkat ettiğiniz kadar, yada yazarken da yı ayrı yazmaya dikkat etseydiniz keşke .

Önerme beni rahatsız etmedi ve neden rahatsız etsin ama söyleyiş üslubu olarak üst telden oldu biraz .

Ve de konuyla hiç alakalı değil.

Ben yurtdisinda yasiyorum, Türkçe dersi hiç görmeden yaziyorum. Keske sende sirf bende yanlis bulmak için yazim hatalarima dikkat çekmeseydin. Ha elbette bilgilenmek güzel, ilerde dikkat ederim tabiki.

Ve ben üstün bir sekilde demedim bunu. Hangi sekilde üstün olsun? Ben bunu çok sik görüyorum kk'de onun için dedim.

Ve tabiki konu ile alakali. Neticede oglan yerine erkek deniliyor. Ne zaman böyle tepki verecegim peki? Böye boyle uyararak toplumuzda aslinda çoçuklara erkek demek ne kadar kötü oldugu bilinci büyür diye umut ediyorum.

Back
X