• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki bir melek için...

nesquik_24

Deniz Bebeğin Annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
1.578
2
116
39
İstanbul
Arkadaşlar eşim bankadan mail attı...nereye yazacağmı bilemedim...burda paylaşmak istedim...lütfen okurmusunuz?sadece bilgi amaçlııdır...gelen bilgiler bankaya maillenecektir...
TANIDIĞINIZ BİRİ VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLUN

Siirt Şubesi çalışanlarımızdan Vadullah İtil'in kızına Diyabet Tip 1 hastalığı teşhisi bırakılmış, kendisinin bir ricası var. Bu hastalığı yaşayan birileri ile irtibata geçip hastalık ile ilgili yapılması/dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olmak istiyor, tanıdıklarınız var ise çalışanımız ile irtibata geçilmesini rica ediyorum. Saygılarımla, Arkadaşlar ben iş Bankası Siirt şubesinde çalışmaktayım.5 Yaşındaki Kızım Sena geçen hafta şeker komasına girdi. Çok şükür komadan çıktı ama kızımın DİYABET TİP 1(ŞEKER HASTALIĞI- YAŞAMASI İÇİN GÜNDE 4 KEZ İNSÜLİN İĞNESİ VURMAK ZORUNDA-) hastası olduğunu öğrendim. Aşağıda okumak isteyenler için hastalık hakında kısa bir bilgi gönderdim.Sizlerden ricam bankamızda bu hastalığı yaşayan bir arkadaşımız varmı? Eğer varsa onlarla iletişime geçmek istiyorum ki hastalık sürecinde neler yapılabileceğini öğreneyim.Lütfen bu maili bütün tanıdıklarınıza atın ve bu hastalık mücadele eden arkadaşımız var ise bir şekilde onunla irtibat sağlayabileyim. ARKADAŞLAR LÜTFEN BU MAİLİ TANIDIĞINIZ HERKESE GÖNDERİN. MADDİ BİR DESTEK TALEBİ DEĞİL BU SADECE BİLGİ ALMAK AMAÇLIDIR Saygılarımla. Not: Bu hastalığın şu anda biline herhangi bir kesin iyileştirme yöntemi yok. sadece ömür boyu tedavi devam ediyor. kızımın resmini ekte gönderiyorum. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
i..

..http://b1109.hizliresim.com/11/9/27/4377.jpg http://b1109.hizliresim.com/11/9/27/4397.jpg
 
Son düzenleme:
bu konuyu bebek sağlığı ve hastalıkları bölümüne falan açsanız nasıl olur acaba? Bence oraya daha fazla kişi bakıyor ve paylaşımda bulunuyor. belki bu hastalıkla ilgili bilgisi olan biri çıkar ve aile ile irtibata geçer.
Allah yardımcısı olsun....
 
Merhabalar,
Hayatta tesadüfler olduğuna çok fazla inanmam, Allah'ın herşeyi bir sırayla karşımıza çıkardığına inanırım. KK'de bu başlığa ilk kez giriyorum ve karşıma benimle ilgili birşey çıkıyor :) Ben 12 yaşımdan beri Tip 1 diyabetliyim ve şu anda 34 yaşımdayım. Benim için uzun yıllar oldu, ama bu aile için her şey yeni başlıyor. Onlarla bağlantı kurmak isterim.
İlk başta kendi ailemden de hatırlıyorum, anne-baba-kardeşler ve diğer aile büyükleri için nasıl bir şok oluyordu. Kronik hastalıklar sanki hep başkalarının çocuklarının başına gelir, bizim ailelerimiz de onlar için üzülürdü. Ama durum böyle değil. Tip 1 diyabet çocukluk çağındaki en yaygın kronik hastalıklardan biri, ama belki de bütün bir hayatı geçirmek için de en uygunu :1:
Bu yavru da maşallah diğer tip 1'li çocuklar gibi çok güzel ve eminim çok da akıllıdır. Benim aileye tavsiyem en yakın üniversite hastanesinden takip edilmeleri. Eğer İstanbul'da olsalardı bu konudaki 1 numaralı yer Çapa'dır. Daha sonra Cerrahpaşa ve Marmara gelir. Buralardaki doktorlar hem gelişmeleri daha yakından takip ediyorlar hem de daha fazla tip 1 diyabetli hastaları olduğu için (genelde ilk başta üniversite hastanelerine gidilir, daha sonra alışılınca eve yakın bir devlet hastanesine devam edilir, böylece tahliller ve ilaçlar konusunda bir sıkıntı yaşanmaz) hastalığı tanırlar. Bazı devlet hastanesindeki doktorların, 'Aaa, nasıl yani, bu yaşta diyabet mi olurmuş?' dediğine çok rastlamışımdır. Hastalığının takibinde bu yavruya doktor-diyabet hemşiresi-diyetisyenden oluşan bir ekip yardımcı olacak, eğitimler verecek. Diyetisyen eğer karbonhidrat sayımını biliyorsa o zaman 'benim çocuğum misafirliğe gittiğimizde, arkadaşlarının doğumgünlerinde ne yiyecek?' sıkıntısıyla da karşılaşmaz aile.
Ayrıca, diyet ürünlerden kaçınmalarını da tavsiye ederim. İçlerindeki tatlandırıcılar ya kimyasal madde (aspartam, asesulfam, vs.) ya da kan şekerini yükselten madde (fruktoz). O yüzden evde tatlı mı yapıldı? Çocuktan gizlenip gizlenip yemek yerine, onun sinirlerini hoplatmak ve sinir sahibi yapmak yerine, bütün ev halkı hep beraber az miktarda yerse çocuk da kendini farklı hissetmez. Önce ailenin kendini çok çok iyi eğitmesi, hastalığı ve acil durumlarda soğukkanlılığı kaybetmeden neler yapılacağını öğrenmeleri, çocuklarının ve de etraftakilerin (bazen saçmalama sınıflandırmasına giren) sorularına iyi cevap vermeleri gerekiyor. Bu yavru bu hastalıkla uzun yıllar geçireceği için onun da çok iyi eğitilmesi gerekli. Ama bazı şeyler de yaşayarak öğreniliyor. Zamanla Allah kolaylığını verecektir.
Umarım bu aile en yakın zamanda kendilerine güvenebilecekleri bir sağlık ekibi bulurlar. İl Siirt olduğu için bir tavsiyede bulunamıyorum. Belki Diyarbakır Üni.Hastanesi olabilir. Eğer İstanbul'a gelme imkanları olursa, hem kendi hastanelerinden hem de yılda 2 defa kadar Çapa'dan da takip edilebilirler.
Çok geçmiş olsun. Eğer danışmak istedikleri bir konu olursa buradan bana yazarsanız bağlantı kurmak isterim.
 
Back