• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 5 Yaşında oğluma 2,5 yıldır wc alışkanlığı kazandıramadım.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

pisi26237

Nirvana
Pro Üye
1 Aralık 2008
2.418
1.206
698
Merhaba hanımlar ilk kez bir konu açıyorum.İkizlerimden kızım 2 yaş 3 aylıkken çiş eğitimini 3 günde aldı ,fakat oğluma bir türlü öğretemedim.Gündüz sıkıntımız yok .Gece yatmadan su içmek yasak diyorum ,mümkün değil içmezse uyumuyor ,mandalina yeme oğlum çok sıvı aldın işersin gece diyorum ,bana ne ,işeyim nolcak ki değiştirirsin üstümü diyor dalga geçiyor.Sıvı almazsa işemiyor fakat, her gece eşim kucağına alıp(uykusu çok ağır) wc ye oturtup yine kucağına alıp yatırıyor, kıyıpta yürütmüyoruz bizim de hatamız bu sanırım ama insan dayanamıyor işte,enin de sonunda kalkıp kendi kalkıcak diyoruz ama çalışan anne olarak eşim ve benim uyku düzenimiz yok,benim durumumda olan anneler var mı?Nasıl davranmalıyım ?Oğluma; beynine işemiycem dersen işemezsin diyorum ona da söyletiyorum 2 gün işemezse 3 .gün kaçırabiliyor her seferinde söylemeyi de unutuyorum.İş yoğunluğum çok olduğundan.Bana fikir vermenizi rica ediyorum.

Ayyy şaka gibi benimde ikizlerim var ben ev hanımıyım 4 aydır uğraşıyorum bende alıştıramadın 2 yaş 3 aylıklar deli oluyorum bazen söylüyorlar bazen söylemiyorlar hatta bazen kalalarını bile yapıyorlar bende ne yapacagimi bilemiyorum gece 3 defa kaldırıyorum ama kızı uyanınca direk altına yapıyor artık sinirlerim bozuldu ne çamaşır yetişiyor ne ev kaldı batmadık ne de benim sabrim

“Şunu yersen işersin, bunu içersen işersin” ne Allah aşkına? Bu kadar merkez konu olmamalı tuvalet eğitimi. Söyleme tarzıda bu olamaz. Yatmadan 1 saat önce kesin yemeyi içmeyi. “Gece rahat uyuyabilmemiz için artık yeme ve içme saatini kesmemiz gerekiyor” dersiniz, olur biter.

Ebeveynler “tuvalet eğitimi”ni çocuğun tuvalete çiş kaka yapması sanıyor. Çocuk tuvaleti geldiğinde gidip kendisi oturup tuvaletini yapıyorsa, eğitim tamamlanmıştır. 3 günde eğitim zaten olamaz. Bu bi alışkanlıktır, 3 günde 2.5 yaşında bir çocuk alışkanlık edinemez.

Çocuğunuzu geceleri kaldırmayacaksınız. İlk aşamada kaldırdınız diyelim -ki o aşama çoktan geçilmiş- çocuk mutlaka uyanık olacak. Çişi yatağa mı yaptı, tuvalete mi haberi yok çocuğun. Elbette gece çişini tutamaz. 1-2 gece sonunda kaldırma işini tamamen bırakacaksınız. Altına yaptığını varsayalım, ilk altına yapışında sorun olmadığını, tuvaleti geldiğinde kalkıp gece yapabileceğini, isterse sizinde eşlik edeceğinizi anlatın. İkimci gece tekrar yaptıysa, sabah kıyafetlerini, yatağını kendisi kirliye atacak, giyecek ve yatağını yapacak. Bu bi ceza değil, bunu açıklarken “ artık bunun sorumluluğunu alabilecek durumdasın. Temizliğini kendin yapmalısın” diyeceksiniz. Tepkileriniz yumuşak olursa, doğru konuşmayıda yaparsanız çok rahat halledersiniz.

Ben kızımda gece 3 kez kaldırdım sonra kaldırmayı bırakmıştım.Kalkınca sabah yapıyordu ama aynı şeyi erkekte defalarca denedim uykusu acaip ağır davul çalsan uyanmaz yani ona bu teknik sökmedi .Evet tuvalete kaldırıyoruz ve uyandırsamda üstünü değiştirince bile uyuyor oluyor.Gece defalarca güzelce konuştum su içmek yok desemde sen ne biçim bir annesin bana su vermiyorsun susuz yaşayamam ben deyip ajitasyon yapıyor.Vermezsem kendi gidip içiyor her halükarda o suyu ne yapıp edip içiyor maalesef .Kızım içse bile asla işemez .İnşallah tavsiyelerinizi deniycem bakalım kendi üzerini değiştirme ve yatağını yapmayı ...

Ben kızımda gece 3 kez kaldırdım sonra kaldırmayı bırakmıştım.Kalkınca sabah yapıyordu ama aynı şeyi erkekte defalarca denedim uykusu acaip ağır davul çalsan uyanmaz yani ona bu teknik sökmedi .Evet tuvalete kaldırıyoruz ve uyandırsamda üstünü değiştirince bile uyuyor oluyor.Gece defalarca güzelce konuştum su içmek yok desemde sen ne biçim bir annesin bana su vermiyorsun susuz yaşayamam ben deyip ajitasyon yapıyor.Vermezsem kendi gidip içiyor her halükarda o suyu ne yapıp edip içiyor maalesef .Kızım içse bile asla işemez .İnşallah tavsiyelerinizi deniycem bakalım kendi üzerini değiştirme ve yatağını yapmayı ...
Suyu içemeyeceği bir yere kaldırın. Yani hayır dedikten sonra çocukların rest çekip o hayırı ezme şansı olmamalı. Susuz bırakmakta değil bu, çok susadıysa çok az içebilir yatmadan. Daha önce sovı alımını 1 saat önce bırakırsa uykuya geçmeden çişi gelir zaten. O azıcık suyuda yatağa kaçırmaz.

Siz çocukları kıyaslamayın. Bi elin parmakları bile farklı, kardeşlerde elbette farklı olacak. Sadece sakin, mantıklı, aşağılamayan açıklamalarda bulunun. Çok küçük şeylerden etkilenir çocuklar.

Suyu içemeyeceği bir yere kaldırın. Yani hayır dedikten sonra çocukların rest çekip o hayırı ezme şansı olmamalı. Susuz bırakmakta değil bu, çok susadıysa çok az içebilir yatmadan. Daha önce sovı alımını 1 saat önce bırakırsa uykuya geçmeden çişi gelir zaten. O azıcık suyuda yatağa kaçırmaz.

Siz çocukları kıyaslamayın. Bi elin parmakları bile farklı, kardeşlerde elbette farklı olacak. Sadece sakin, mantıklı, aşağılamayan açıklamalarda bulunun. Çok küçük şeylerden etkilenir çocuklar.
Asla aşağılamam evlatlarımı işese de bişey olmaz değiştirirz sorun yok derim ama vermesem gider çeşmeden içer zor bir çocuk dediğini yapar mutlaka izin veriyorum 2 yudum iç diyorum inadına bi dikişte bitiriyor elinden zor alıyorum ,sabırlyım çok ama bu durum sıkıntı

Asla aşağılamam evlatlarımı işese de bişey olmaz değiştirirz sorun yok derim ama vermesem gider çeşmeden içer zor bir çocuk dediğini yapar mutlaka izin veriyorum 2 yudum iç diyorum inadına bi dikişte bitiriyor elinden zor alıyorum ,sabırlyım çok ama bu durum sıkıntı
Canm zamana bırak ve asla yeme icme deme emin ol inadına içecek ve altını bağla rahatsız olsun zorlama gece sis yapmadığı da sabah tebrik et ve odullendir emin ol bı bakacaksın kendi kendine alışmış düzene girmiş çok uyarı inada bindiriyor benimde iki oğlum var biri iki yaşında öğrendi ufaklık Haziran'da Üç yaşında olacak ve öğrenmiyor alıştırmaya çalıştım ama oyun haline getirdi bende bıraktım yaza alışır dedim sabır et dua et rabbim yardımcın olsun

Bakırköy de bir pedagog a götürdüm bir çizelge hazırladı ve sabah kuru kalkarsan güneş,ıslak kalkarsan bulut çizeceksin dedi oğluma 2 haftada sadece 2 kez bulut çizdi ve ödüllendirdim .Şuan hala devam ediyoruz bakalım inşallah tamamen bırakır.Yoksa alt ıslatma alarmı duydum çocuk çiş yapınca alarm ötüyor ve çocuk bu ses çalması diye beyne uyarı mesajı yollayıp çişini tutuyormuş

Back