• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yasında kızı olan anneler bakarmısınız

Siremdemetx

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2020
1
1
1
29
Merhabalar kızlar benim 5 yasında bi kızım var ve cok fazla küfür ediyo hemen sinirleniyo internette videolar izleyip onlar gibi giyinmek istiyo göbek acık giycekmis falan sadece benimkimi böyle sizdede varmı böyle sorunlar nasıl vazgeccek bu huylarından

Çocuklar ne yazık ki gördüklerini yapıyor. Eğer çevrede çok fazla küfür duyuyorsa küfürlü konuşması normal. Eğer bu şekilde konuştuğunda sizden ya da etraftan tepki alıyorsa bu davranışın pekişmesi de normal.

Duymazdan gelin ya da bu şekilde iletişim kurduğunda onunla konuşmayacağınızı net bir şekilde söyleyin ve dediğinizin arkasında durun.

Videoları izlemese daha iyi tabi ama bazen bu mümkün olmuyor. Eğer çok olumsuz etkilendiğini düşünüyorsanız o zaman bütün krizleri göze alıp bir anda telefon ve tabletleri ortadan yok edeceksiniz.

Yaşı gereği özenmesi, kıyafetlerini seçmek istemesi normal.

Acikcasi kontrolsuzce internet kullanmasi yanlis zaten. Gobegi acik giyinmek oldukca masum yapabilecegi diger seylerin yaninda. Cocugunuzu internetten uzak tutun olabikdigince. Sinir koyun. Cocuk koruma uygulamalari var nereye giriyor ne izliyor takip edin lutfen.

Merhabalar kızlar benim 5 yasında bi kızım var ve cok fazla küfür ediyo hemen sinirleniyo internette videolar izleyip onlar gibi giyinmek istiyo göbek acık giycekmis falan sadece benimkimi böyle sizdede varmı böyle sorunlar nasıl vazgeccek bu huylarından
Küfürleri internetten öğrendiğine emin misiniz? Ailenizde varsa onlara daha dikkatli olmalarını söyleyin.
Biraz önce kızım sakladığım tableti görmüş izleyebilir miyim diye sordu. Bende olmaz canım çünkü bozulmuş açılmıyor dedim. Tamam dedi ve kapandı.
Bu kadar kolay olmasının sebebi benim kararlılığım. 2 yıldır telefon ve tablet sadece kuzenlerine gidince biraz bakıyor.
Şarjı bitti diyin, bozulmuş diyin, bi süre sizde bakmayın saklayın ve kayboldu diyin.

Kizim var 6 yasinda hic küfür etmedi henüz ancak tv ve tel bizde de sorun

Geçiyor merak etmeyin iki tane buyuttum aynı sorunları yaşadım makyaj malzemesi bile saglam kalmiyodu

Geçiyor merak etmeyin iki tane buyuttum aynı sorunları yaşadım makyaj malzemesi bile saglam kalmiyodu .tablet sorununuda sizin kararlı olmaniz izlemesini belirlediginiz saat icinde izlemesi gerektigini anlamasını sağlamalısınız.tablet saati dışında da istediğinde şarjı bitti gibi sebepler bulabilirsiniz.

benim kızımda 6 yaşında , dönem dönem değişiklikler illaki oluyor .. küfür konusunda illaki duymuştur birilerinden .. eltimin oğlu çpk küfür der mesela onun yanındayken haliyle etkileniyor söylemese bile ne demek diye soruyor .. kızıma bunun yanlış olduğunu söylememesi gerektiğini anlatıyorum o an tepki vermiyorum karışmıyorum .. ama onun yanlış olduğunu gelip sonradan anlatıyor bana söylüyor :) tv tablet konusunda illa ki oluyor önüne geçmek zor ama kural koyun :) yarım saat 1 saat , sadece 2 tane 3 tane vs gibi ..
kızımda okul öncesi çok çok bağımlıydı inanilmaz .. bu konuda öğretmenimiz çok yadımcı oldu ..
izlemek çok zararlı Anne son izleyip bırakıyorum deyip bırakır .. kararlılık önemli :) kıyafete de karışmayın yaa :) büyükçe çocuklarında tercihleri kararları sevdiği hoşlandığı şeyler farklılık gösteriyor tıpkı biz büyükler gibi .. bu konuda saygı duymamız gerek diye düşünüyrum .. zamanla anlıyrlar zaten :)

Back