Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
21 aylık iştahsız oğlum var
eşimle hep konuşuruz 3-4 yaşına gelince yedirmek daha kolay olabilir diye
yazınızı okuyunca moralim bozuldu(
allah yardımcınız olsun
raslantı eseri başlığınızı gördüm ben anne değilim ama küçükken hiç yemek yemezmişim.. annem musluk basında suyla oynata oynata yemek yedirirmiş, hatırlıyorum bi ögün biterdi akşam olurdu, önüme baska yemek gelirdisonra okula başlayınca kendiliğinden düzelmiş şimdi hiç yemek seçmem
kuzenimde çok iştahsızdı,ama teyzem ona yemekleri çok karıştırarak verdi, çocugun midesi bulandıhatta bir gün bizde ekmekten başka bişey yediremedik yavrum bi onun tadından emin napsın
alllahtan teyzem cok cabuk farketti, sevdiği şeyleri yapmaya başladı, üstelemedi, şimdi okula gidiyor önce 2 yıl kreşe gitti şimdi ilkokul 2.sınıfta ve gayet iştahlı tamam pırasadan hiç hoşlanmıyor ama köfteye de hayır demiyor
üzülmeyin okula başlayınca azalacaktır, siz canınızı sıkmayın.. öpüyorum cimcimeyi![]()
ya evet onuda denedim ama 1 gün en fazla.bide yerken yemeğini ağında tutuyor.o kadar yıprandımki 2.yi düşünemiyorumm
bu konuyu daha önce de okumuştum.. ama kendimde cevap verecek yetkiyi bulamamıştım.. tekrar raslayınca dayanamadım.. işinize yarayabileceğini umduğum bikaç önerim olabilir..
öncelikle sakın ama sakın o kustuğunda ya da yemediğinde önünde ağlamayın ya da sinirlenmeyin.. çünkü çocuğunuz kusmayı sizi kızdırmak için bir silah olarak kullanıyor.. muhtemelen bebekliğinden beri her kustuğunda sinirleniyor ya da ağlıyordunuz.. ve o bunun sizi üzeceğini biliyor ve siz onu zorlayınca ya da kızdırınca oda sizi cezalandırmak için kusuyor.. sonuç vermesi belkide aylar sürebilir ama siz de 5 yıldır onu bu şekilde şartlıyorsunuz şartlanmanın unutulması zaman alacaktır.. kustuğunda hiçbirşey olmamış gibi davranın.. yüz ifadenizi bile değiştirmeyin hatta onunla ilgilenmeyin bile.. kustuğunu temizleyip yemeğinize ya da yaptığınız işe dönün..
yemek konusunda da aynı süreyi ona tanıyın.. artık acıktığını söyleyebilecek ve her türlü yiyeceği tüketebilecek yaşta. abur cuburu tamamen hayatından çıkartın.. günde 3 öğün yiyip çıkartacağına 1 öğün yesin ama yarasın. ve siz de ona düzenli beslenme alışkanlığınızla örnek olun.. mutlaka masada oturarak keyifli bir yemek yiyinki o da sizinle masada yemek yemekten zevk alsın..
inşallah zamanla düzelecek.. çocuk büyütürken çok fazla sabıra ihtiyacımız var.. allah hepimize sabır versin..