5 yaş boy uzama lutfen cevap

fatmarslan

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2023
31
4
36
merhaba kızlar cocugum tam kasım ayında 5 yasına girecek ve suan boyu 106 kilosu 18 dogum kılosu vs cok ıyıyken 3 yasından beri cok az uzuyor doktorlar takıp edelım dıyıp gonderıyor 3 ay argıvıt kullandım hıc bir işe yaramadı lutfen tecrubelı annelerden yorum beklıyorum

Oğlunuzu etkinlik olarak basketbol kursuna verebilirsiniz babada annede gayet iyi boy olarak herhangi bir sağlık problemi yoksa

Persentil tablosuna göre 5 yaşındaki kız çocuğun boyu 100,4 cm, kilosu 14,2'dır. Erkek çocukta ise boy 101,8 cm, ağırlık ise 14,7 kilogramdır.

Çok da kısa değil. Anne baba boy ortalaması nasıl ?

Persentil tablosuna göre 5 yaşındaki kız çocuğun boyu 100,4 cm, kilosu 14,2'dır. Erkek çocukta ise boy 101,8 cm, ağırlık ise 14,7 kilogramdır.

Çok da kısa değil. Anne baba boy ortalaması nasıl ?
ben 166 babası 174 sınıfının en kısası kendısı 5 yasında onlar 6 yasında anne dıyor halbukı 1-2 ay var aralarında
ben de kısa degılım neden uzamıyor bu cocuk dıye dert edındım
endokrıne gıttımde 172 falan olur max dedıler

Basketbol, voleybol,yüzme yonlendirebilirsiniz,sağlıklı olsun da boy önemli değil. 1-2 ay bu yaş grubunda çok fark ediyor.
Çocuk da anne babanın ortalaması oluyor siz sadece belli bir noktaya kadar destekleyebilirsiniz sağlıkla büyüsün inşallah.

Boyu normal presentable a gore 5 yas icin 101-119 zaten boy araligi. Benim oglum daha 5 olmadi 115 cm suan ama boyu hep onden gitti yasitlarina gore. Diger tum arkadaslari daha kisa. 106 cm de 5 y icin gayet ortalama bi boy kisa degilki.. bir de cocugunuzn boyu hangi donem hizli uzycak onu bilemezsiniz. Surekli ayni oranda uzamioki boylari.

Benim oğlum da ocakta 5 yaşına girecek boyu 110 cm. Sizinki gayet normal.

tesekkurler cevap ıcın ama dedıgım gıbı parka goturunce 10 cm fark edıyor dıger cocuklara gore mınımum herkes 4 yasındamısın dıyor. sizinki masallah uzun bile percentıle göre , ne yapacagımı sasırdım yanı ne yedırsem ne ıcırsem sankı boya gıtmıyor 17 kılodan 18 oldu ama boyu 1 cm anca uzuyor.

Benim oğlum da ocakta 5 yaşına girecek boyu 110 cm. Sizinki gayet normal.
aslında endokrın doktoru da 106 degılde 109 bıle olsa suan bu hesapları hıc yapmıyor olurduk dıyor geçen sene de 4 yas kontrolunda boyu tam 100 cm mıs yanı 1 yılda 6 cm uzamıs ona gore normal ama bu hızla gıderse 172 yı gecemez dıyor

Siz dr la iletisim halinde takip ediyorsunuz boyunu anladigim kadariyla. Dedigim gb bu sekilde devam eder sonra bi bakarsiniz yasitlarini gecmis bunun belli bir donemi yok buyume halkalari kapanana kadar boy uzamaya devam edicek kimi dobem az kimi donem daha cok. Bizim dr a kalirsa oglum icin 2 metreyi bulur bu gidisle diyip espiri yapmisti fakat ben de okadar uzun olsun istemem mesela. Cocugun boyunu uzatmak icin ona uygun spor ve beslenme disinda yapabileceginiz pek birsey yok..bunlar bile bir yere kadar etkili cunku kalitimda ne varsa onu pek degistiremeyiz. Anca 1-2 cm oynar diye tahmin ediyorum. Yerinizde olsam boy konusuna cok da kafami takmazdim. Buyudugunde 1.72 olsa nolucakki ne kaybedicek. Siz bosuna kendinizi uzuyorsunuz.

işte cok yakın cevremle kıyaslıyorum mecburen dıger arkadasları da tabıkı uzamaya devam edıyor ama o 1 cm uzuyor ara gıt gıde daha cok acılıyor 3 yasında arasında 2-3 cm olan cocukla sımdı 10-15 cm fark oldu

Bazen boy hızlı uzar bazen yavaş kızımı hep kısa bacak diye ablasini kıskançlıktan uzamıyor diye söylerdim. Şuan ergenlege girmesiyle ablasını geçti yani bazen çocuklar büyüme atağına giriyor kıyaslama yerine normal aralikda ise azda olsa uzuyorsa sorun yok takmayın. Birde tahini beslenmesine eklemenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…