5 haftalık 😊

Valla ben kalp atislarini duydugumda 6+1'di. Doktorum kanama olana kadar devam dedi ama ilişki yasayip kanama olursa vicdan azabi cekerdim oyuzden biz kestik. Cogu doktor da ilk 3 ay onermiyo. Iliski esnasinda rahim kaslari da geriliyomus sanirim.

doktorunuza sormanız en iyisi. çünkü size özel bir durum da olabilir, normalden fazla riskli iseniz burda size kimse musade veremez.
Benim doktorum kalp atışını görene kadar tam iliski yapmayın, sarılın sevişin vs. demişti. kalp atışını görünce de içine boşalmasın spermler etkileyebiliyor ve yavaş olun zorlamayın demişti. ama bunu 6+6da söylemişti. 5 haftalıkken yapmayın demişti. bilginize

Bu konuda maalesef her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Bana da aman dikkat et ilk aylarda yapma çocuk gider dediler. Hatta bunu bir yakınıma doktoru söylemiş .
Benim doktorum da riskli bir durum yok o yüzden hiç bir kısıtlamaya gerek yok dedi.
Elbette dikkatli olmak gerekiyor ama sperm veya rahim kasılması zararlı olur gibisinden tek kelime etmedi .
Siz kendi doktorunuza danışın bunu bence.

Bunu doktoruna sorman gerekiyor canım seni o takip ediyor risk var mi yok mu o bilir ancak.

Benim 6.haftamda hafif kanamam olmuştu stresten o sebeple yasak getirmişti doktorum bana 12.haftaya kadar.

Tabi doktora sormak lazım onlar kişiye göre teşhis koyarlar

5 haftalik hamileyim ve iliskiye girilir mi girilmez mi tedirginimm lutfen yardimci olu
Riskli gebelklerde genelde yasaklaniyor. Bna ilk 3 ay onlem olsun die iliskiyi yasaklamisti doktor. Snra cesitlisebeplerden dolayi doktor degistirdim. 10haftalk muaynemegittgimde iliskinin serbest oldgnu normal yasantima devam etmemi soyledi yeni doktorum. Bn zaten 7. Haftada da ve sonrasinda da birlktelik yasadim. Cok sukur bisey olmadi. Yinede doktora danismanda fayda var cnm hayirli olsun.

5 haftalik hamileyim ve iliskiye girilir mi girilmez mi tedirginimm lutfen yardimci olu
Eğer doktorunuz riskli bir durumdan bahsettiyse yapmayın riskli bir durum yoksa doğuma kadar devam edebilirsiniz bazı uzmanlar son ay yapılmamasını tavsiye ediyor kasılmalar doğumu tetikleyebilir diye.

Korunmalı ve dikkatli bı şekilde risk yoksa yapabilirsnz ancak şu aşamada zaten risk oranı bile belli olmayabilir 8. Haftaya kadar beklemenizi öneririm ilk 2 ayda genelde belli oluyor hersey bizim bı risk yoktu doktorum kendini iyi hissettgn zamanlarda olabilir dedi ancak eşim korunmadığı için yapmadm😔😮 çünkü enfeksiyon riski var oda çok korkuttu beni.

Back
X