5 haftalık gebelikte kahverengi akıntı :(

burcukum

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
41
0
merhaba kızlar 5 haftalık gebeyim daha 3 gün evvel gebelik kesemi görmüş olmamın verdiği sevinç resmen kursagımda kaldı..bu akşam saatlerinde ne pembe ne kırmızı renkte sulu kirli kan gibi azda olsa akıntı tuvalet ihtiyacımı giderdikten sonra selpağa bulaştı...azda olsa iç çamaşırıma bulaşmış.moralim çok bozuldu açıkçası.ara ara geliyor her wc cıkışı görmüyorum.progestan içiyorum zaten 3 gündür devam da ediyorum.ama resmen korkuyorum kanamam olacak diye:KK43:

merhaba kızlar 5 haftalık gebeyim daha 3 gün evvel gebelik kesemi görmüş olmamın verdiği sevinç resmen kursagımda kaldı..bu akşam saatlerinde ne pembe ne kırmızı renkte sulu kirli kan gibi azda olsa akıntı tuvalet ihtiyacımı giderdikten sonra selpağa bulaştı...azda olsa iç çamaşırıma bulaşmış.moralim çok bozuldu açıkçası.ara ara geliyor her wc cıkışı görmüyorum.progestan içiyorum zaten 3 gündür devam da ediyorum.ama resmen korkuyorum kanamam olacak diye:KK43:

ya canım zaten hamilelikte ara kanmaların olması normaldir hamile bayanların üçte birinde olağan bi durum sıkma canını inşallah hayırlısıyla kucağına almak nasip olur.:emir_bebek:

Progestanı düzenli içersen hiç korkma düzelir o da hiç korkmana gerk yok , Benim progestan değerim 7ydi 8 inde altındaydı yani ben de de öyle hafif kanama olmuştu doktorm düzelir kafana takack birşey değil o dedi sonra o ilacı ben de kullandım baya bi fark attı birden düzeldi ve kurtuldum o riskten ama 6. hafta kan pıhtılaşması sebebiyle kaybettim bebeğimi tabi benim bundan haberim yoktu bende kan pıhtılaşması olduğundan yani birde gebelikten haberim yoktu süpriz oldu bayağı ağır ilaçlar felenda kullanmıştım daha neler neler önlemini de almadığım için doğal olarak kaybettm şu an kan cıvılaştırıcı iğne kullanıyorum 1 gün arayla bu Haziran 25 inde başladım oysa ne kadar önemli bi tedaviy miş . Ama senin endişeleneck bişeyin yok yahu nden korkuyon o sorun çoğu kadında oluyo bak görürsün düzelirlir ALLAH ' ın izniyle :) :)

ya bende silik çizgi çıktı komuyla alakası yok ama idrarda silik çizgi sonra çizgiye dönüştü 7 gün gecikti adetim şimdi de kanamam oldu acaba hamile miyim yoksa ara kanama mı anlamadım

Progestanı düzenli içersen hiç korkma düzelir o da hiç korkmana gerk yok , Benim progestan değerim 7ydi 8 inde altındaydı yani ben de de öyle hafif kanama olmuştu doktorm düzelir kafana takack birşey değil o dedi sonra o ilacı ben de kullandım baya bi fark attı birden düzeldi ve kurtuldum o riskten ama 6. hafta kan pıhtılaşması sebebiyle kaybettim bebeğimi tabi benim bundan haberim yoktu bende kan pıhtılaşması olduğundan yani birde gebelikten haberim yoktu süpriz oldu bayağı ağır ilaçlar felenda kullanmıştım daha neler neler önlemini de almadığım için doğal olarak kaybettm şu an kan cıvılaştırıcı iğne kullanıyorum 1 gün arayla bu Haziran 25 inde başladım oysa ne kadar önemli bi tedaviy miş . Ama senin endişeleneck bişeyin yok yahu nden korkuyon o sorun çoğu kadında oluyo bak görürsün düzelirlir ALLAH ' ın izniyle :) :)

allah razı olsun canım.allah sana da gönlüne göre versin. inşallah endişelenecek bir durumum yoktur.kanamam olacak diye yada bu akıntı artacak diye korkuyorum.allahın izniyle atlatıcam bunu da.allah bu derdi aratacak dert vermesin.progestan içmeye devam ediyorum..

ya canım zaten hamilelikte ara kanmaların olması normaldir hamile bayanların üçte birinde olağan bi durum sıkma canını inşallah hayırlısıyla kucağına almak nasip olur.:emir_bebek:

inşallah canım.daha fazla artcak diye tek korkum ..allahın izniyle inşallah gececek...kendime daha dikkat etmem lazım.sağol arkadaşım

Canım ben şu an 7+3'üm. Benim de 5. haftamda lekelenmem başladı. Hemen progestana başladık. Şu an 8. haftam olmasına ve progestanı düzenli almama rağmen lekelenmem kesilmedi. Hatta 1 haftadır daha bile fazla. Doktorlar stres, heyecan yapıyorum diye kızıyorlar. Çoğunda olur bu diyorlar. Sırf endişemden dolayı bir hafta askeri hastaneye bir hafta özele gidiyorum ( Tabi doktorların haberi yok bu durumdan, endişemi bu şekilde giderdiğimi duysalar kızarlar kesin :KK9: ) Çok şükür bebekte ve etrafında kanama görünmüyor. Ama bu lekelenme şeklinde kanama nerden gelir bilmecesi rahatsız ediyor işte insanı. Yalnız şu var, eğer beraberinde ağrın sızın yoksa korkma. Her şey yolundadır :KK34: Tamam endişelerim var ama daha soğukkanlıyım ben. Malum oldukça uzun zamandır yaşıyorum bu durumu. Bizim hamileliğimiz ya da en azından ilk 3 aylık dönemimiz böyle geçecek anlaşılan ...

Canım kahverengi lekeden korkma. Ben yaklaşık üç ay yaşadım bu lekelenmeyi. Üçüncü ayımda sular seller gibi kanamam oldu, bacaklarımdan ayak bileklerime sızdı resmen. Ama muayenede kanın rahimden gelmediği tespit edildi. Kahverengi lekenin de nedeni pek bilinmiyor. Bol bol dinlen. İlacını hiç aksatma. Allah bebeğini sana bağışlasın.

Böyle lekeler geldiğinde hemen sırt üstü yat dinlen. Özellikle ilk üç ay çok önemli bu dönemde kendini çok yormamalisin. Bende de malesef oluyor üstelik ben progestani ancak bir defa kullanıyorum. ( bende miyom var da ) bolca dinlemekten başka çare yok... Allah hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.

kızlar yaklasık 4 gun once truncumsu leke oldu bende hemen kokrtum doktora gıttım gunde 3 defa progestan kullanıyorum bol bol uyuyup dınlenıyorum sımdı cok sukur olmuyo ama ınsan cok korkuyo bebslerımız bızımle olsun ınşşş hıc bırakmasınlar bızı :21::21::18:

inşallah canım.daha fazla artcak diye tek korkum ..allahın izniyle inşallah gececek...kendime daha dikkat etmem lazım.sağol arkadaşım

Kendine dikkat et tatlım hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah bebeğini.stres yapma gün içerisinde de sırt üstü yat dinlen en iyisi o :):nazar:

ya bende silik çizgi çıktı komuyla alakası yok ama idrarda silik çizgi sonra çizgiye dönüştü 7 gün gecikti adetim şimdi de kanamam oldu acaba hamile miyim yoksa ara kanama mı anlamadım[/Q

bende daha önce bunu yaşamıştım .kimyasal düşük yaşamışım.

Canım biraz anlatır mısın nasıl oldu sen de kimyasal düşük hakkında bilgim yok pek fazla,adetim şimdi geldi önce normale göre koyu sonra düzeldi bugün 3.günü.ADET olmadan önce bütün hamilelik belirtilerim vardı daha önceki gebeliğim de olduğu gibi ama adet oldum anlamadım bu durumu tam 8 gün geçmişti ben de hamileyim sandım eşimde merakla bekliyordu

kızlar yaklasık 4 gun once truncumsu leke oldu bende hemen kokrtum doktora gıttım gunde 3 defa progestan kullanıyorum bol bol uyuyup dınlenıyorum sımdı cok sukur olmuyo ama ınsan cok korkuyo bebslerımız bızımle olsun ınşşş hıc bırakmasınlar bızı :21::21::18:
Sürekli dinlen canım sakın yorma kendini. Ben ayağa kalkmaya korkar oldum kaplumbağa gibi yürüyorum :-)

Sürekli dinlen canım sakın yorma kendini. Ben ayağa kalkmaya korkar oldum kaplumbağa gibi yürüyorum :-)

aynenn cnm bende öle zaten progestan uyku yapıyo uyuyorum uzanıyorum genelde ama çokda korkuyorum bişi olck dıye engelleyemıyo ınsan bunu

aynenn cnm bende öle zaten progestan uyku yapıyo uyuyorum uzanıyorum genelde ama çokda korkuyorum bişi olck dıye engelleyemıyo ınsan bunu

anlıyorum... bende de var o korku :KK50: İnşallah bir sey olmaz. İyi düşünmeye çalışmak gerek... Bolca dua edelim. Sağ elini karnına koyarak 99 kere ya Mübdi de düşüğe mani olması için söylerler büyüklerimiz.

Canım biraz anlatır mısın nasıl oldu sen de kimyasal düşük hakkında bilgim yok pek fazla,adetim şimdi geldi önce normale göre koyu sonra düzeldi bugün 3.günü.ADET olmadan önce bütün hamilelik belirtilerim vardı daha önceki gebeliğim de olduğu gibi ama adet oldum anlamadım bu durumu tam 8 gün geçmişti ben de hamileyim sandım eşimde merakla bekliyordu

canım benim..moralini bozmak istemem belki sende ki farklı durumdur ama adet olmadan önce bende sanki hamileymişim gibi belirtiler yaşamıştım ilk gebeliğimde ki gibi.gebelik testi yaptım silik çıktı ama kanamam başladı dr a gittim gebeyim sandım ..belki yeni gebeliktir diye silik çıkmıştır dedim.doktor hcg kanda test istedi 256 çıkmıştı..bu arada progestan verdi bana.bir gün sonrada tekrar kan testi yap dedi değerim 2 kat çıkacağı yerde düşmüştü 162 ydi.kimyasal düşük bu dedi.yani kese vs oluşmadan kötü döllenmeden dolayı hcg seviyesinin yükselip kademe kademe kanama deva ettikçe düşmesi olayı.

6.haftasındayım gebeliğimin bugün yine açık kahverengi lekelenmem oldu.biraz önce gördüm.:KK43: dün ne güzel gelmemişti.doktora tel açtım progestana devam dedi.kan rengi olursa hemen beni ara dedi.dinlenme fırsatı buldukça yatıyorum

6.haftasındayım gebeliğimin bugün yine açık kahverengi lekelenmem oldu.biraz önce gördüm.:KK43: dün ne güzel gelmemişti.doktora tel açtım progestana devam dedi.kan rengi olursa hemen beni ara dedi.dinlenme fırsatı buldukça yatıyorum

Çok kafana takma, kendini de çok yorma. Biliyorsun ilk üç ay çok önemli. Allah bebişini muhafaza etsin, sağlıkla gelişmesini nasip etsin

X