5 buçuk aylık bebek neden annesini istemez?

5.5 aylık bebekten beklentiniz olması ne kadar mantıklı? Biraz olgun bir anne olmaya çalışsanız. El kadar bebeğe trip de atıyor musunuz? Bence evet.
Bebek sizden değil sürekli birşeylere zorlanmaya tepkili. Neden bunu yapıyorsunuz? Hayır diyemeyen, karşı koyamayan, isteklerini istemediklerini ifade edemeyen aciz bir insancık, kendinizi o durumda hayal edin, nasıl hissedersiniz? Yastıkta mama yiyen bebeği yok illa kucağımda yesin diye bile zorluyorsunuz neden yani? Kaç tane emme pozisyonu var neden illa kucak diye tutturuyorsunuz?
Babasının kucağında oyun oynayan keyif yapan bebeğin karşısına geçip öyle bekliyor musunuz? Yapsanıza yemeğinizi banyonuzu o arada doyursanıza karnınızı
Alerjik bebek reflüsü var gazı var….en iyi rahatlatan şey banyo….herşeyden şikayet halindesiniz, banyo yapamıyorum diyeceğinize çözüm üretin, alın bebeğinizi kucağınıza birlikte yapın banyonuzu, bebek gevşesin gazını çıkarsın siz temizlenin, sonra da mis gibi uyusun sizde o arada koyun bir parça ekmeğin arasına peynir zeytin hızlıca doyurun karnınızı
Offf valla sorun sizde biraz durup düşünün

Bebeğim alerjik .reflüsü ve gaz problemi var o yüzden koyunca duran bir bebek değil yemek yiyebilmek için bile bazen uyumasını bekliyorum. 😊Mızmız bebekle ilgilenilince herşey kalıyor uyurken de haliyle daha öncelikli işler yapıyorum bulaşık ymeek gibi zaten gündüz uykusu olan bir bebek değil . Meme reddide yaşayınca sürekli durup durup meme teklif ediyorum almayınca sagım yapıyorım çok zaman alıyor . 3 buçuk 4 buçuk arası çok rahattım diğer bebekler gibiydi ve herşeye yetebiliyordum ama tekrardan diyetimi esnetmek zorunda kalınca başa döndük
İyide bizde kucakta yemek yedik slinge taktık evi temizledik klozette bebek emzirdim en basiti . Yemeği slingle yaptım . En öncelikli işiniz beden temizliğiniz eğer duş almazsanız nasıl dinleneceksiniz ? Nasıl moraliniz yüksek olacak ? Gibi gibi . Sürekli meme teklif ettiğiniz için artık nefret ediyor inadına red yaşıyorsunuz . Çocuğu bi bunaltmayın artık bence böyle olmaz çünkü . Gündüz uykusu uykuları düzene sokmaya çalışın. Çözüm üretmeyip bebekle inatlaşıyorsunuz üzgünüm böyle çözüm üretemezsiniz

İyide bizde kucakta yemek yedik slinge taktık evi temizledik klozette bebek emzirdim en basiti . Yemeği slingle yaptım . En öncelikli işiniz beden temizliğiniz eğer duş almazsanız nasıl dinleneceksiniz ? Nasıl moraliniz yüksek olacak ? Gibi gibi . Sürekli meme teklif ettiğiniz için artık nefret ediyor inadına red yaşıyorsunuz . Çocuğu bi bunaltmayın artık bence böyle olmaz çünkü . Gündüz uykusu uykuları düzene sokmaya çalışın. Çözüm üretmeyip bebekle inatlaşıyorsunuz üzgünüm böyle çözüm üretemezsiniz
Bu tavır bebeğin aklı erdikçe çocuk olduğunda da çok çok zararlı
Alternatif yok takıntılı gibi illa bu şekilde olacak zorbalığı bu
Kadın kendi egosunu tatmin etmek istiyor aslında başka birşey değil. Bebek kendi kendine beşiğinde uykuya dalıyor diye bile şikayet ediyor ya
Çok bilinçsiz ve zararlı bir yaklaşım

Bu tavır bebeğin aklı erdikçe çocuk olduğunda da çok çok zararlı
Alternatif yok takıntılı gibi illa bu şekilde olacak zorbalığı bu
Kadın kendi egosunu tatmin etmek istiyor aslında başka birşey değil. Bebek kendi kendine beşiğinde uykuya dalıyor diye bile şikayet ediyor ya
Çok bilinçsiz ve zararlı bir yaklaşım
Bunun ismi istilacı annelik 😟 ben oğlum 35 günlük filanken yaşamaya başladığım meme reddinde aman bırakmasın diye hep red ettiği memeden başladım . Bir çocuğa neden bu yapılır mesela ? Bu salaklık değil de ne ? Sonra çocuk tamamen emmeyi bırakmak istedi daha mı iyi oldu ? Yaptığım şeyden utanıyorum ya . Sonra ne oldu aklım başıma geldi ama tükendim. Eşim haftada 2 gün evde hiç olmazdı ayda 8 gün ediyordu . Bebeği beşiğe koyardum ebeveyn banyonun kapısı açık bebeğe seslenerek beni görmesini sağlayarak banyo yapardım 2 dk sürerdi bi şampuan yapmak kaç dk sürecek li zaten . Banyo yapamadım yemek yiyemedim vs bunlar bana garip geliyor

Bunun ismi istilacı annelik 😟 ben oğlum 35 günlük filanken yaşamaya başladığım meme reddinde aman bırakmasın diye hep red ettiği memeden başladım . Bir çocuğa neden bu yapılır mesela ? Bu salaklık değil de ne ? Sonra çocuk tamamen emmeyi bırakmak istedi daha mı iyi oldu ? Yaptığım şeyden utanıyorum ya . Sonra ne oldu aklım başıma geldi ama tükendim. Eşim haftada 2 gün evde hiç olmazdı ayda 8 gün ediyordu . Bebeği beşiğe koyardum ebeveyn banyonun kapısı açık bebeğe seslenerek beni görmesini sağlayarak banyo yapardım 2 dk sürerdi bi şampuan yapmak kaç dk sürecek li zaten . Banyo yapamadım yemek yiyemedim vs bunlar bana garip geliyor
Estağfirullah demeyin öyle
Bebeğe çok üzüldüm ben
Yemek de yenir banyo da yapılır…..bulaşık yıkamam da saçımı yıkarım, bir dahaki uyumasında vücudumu yıkarım…..evi süpürmem de bir ton balığı konservesi koyar ekmeğimin arasına yerim iki yumurta kırar yerim, kallavi bir yemek yapmam en besleyici tok tutan neyse onu yerim…..çamaşır katlayıp ütü yapmam da market alışverişimi yaparım bebeğime de temiz hava aldırırım……
Sizin eşiniz iki gün yokmuş mesela, baba hergün evdeyse nasıl aç kalıyor banyo yapamıyor bu kadınlar valla anlamıyorum
Kocalarına biblo yada kral muamelesi yapmasalar adam akşamdan bir çorba bir makarna yapıp koysa dolaba bir sandviç hazırlasa ertesi gün yersin işte her türlü…
Yok ya bahane bahane…..bahane üretene kadar çözüm üretseler alternatif yollar bulsalar…..sızlanmak mağduru oynamak çok hoşuna gidiyor bizim kadınlarımızın…zararın yine kendine arkadaşım ama anlayan nerde
Sağlıkla huzurla büyütün İnşaallah

Bu derece sert eleştirileri kabul etmiyorum iyi bir anne olmak için çocuguma yetebilmek için olan tüm çabam yanlış anlaşıldığına inanmk istiyorum. Yoksa bu derece bir eleştiri yapılacak bir durum yok fikrinizi söyleyebilirsiniz . Herkesin hayatı bir değil yaşantısı bir değil her çocuk bir değil anneliğin başlrında olan birine bu denli kırıcı bir yaklasım olamaz . Fikir almak yardım almk için burdayım çocuğumun kötülüğü için değil kötü bir anne ne demek
Estağfirullah demeyin öyle
Bebeğe çok üzüldüm ben
Yemek de yenir banyo da yapılır…..bulaşık yıkamam da saçımı yıkarım, bir dahaki uyumasında vücudumu yıkarım…..evi süpürmem de bir ton balığı konservesi koyar ekmeğimin arasına yerim iki yumurta kırar yerim, kallavi bir yemek yapmam en besleyici tok tutan neyse onu yerim…..çamaşır katlayıp ütü yapmam da market alışverişimi yaparım bebeğime de temiz hava aldırırım……
Sizin eşiniz iki gün yokmuş mesela, baba hergün evdeyse nasıl aç kalıyor banyo yapamıyor bu kadınlar valla anlamıyorum
Kocalarına biblo yada kral muamelesi yapmasalar adam akşamdan bir çorba bir makarna yapıp koysa dolaba bir sandviç hazırlasa ertesi gün yersin işte her türlü…
Yok ya bahane bahane…..bahane üretene kadar çözüm üretseler alternatif yollar bulsalar…..sızlanmak mağduru oynamak çok hoşuna gidiyor bizim kadınlarımızın…zararın yine kendine arkadaşım ama anlayan nerde
Sağlıkla huzurla büyütün İnşaallah

Bebeğe çok üzüldüm demeler. Falan ne kadar acımasız etrafmdaki herkes çocuğum için yaptığım şeyleri överken ilk kez böyle şeyler duyuyorum. Şahit olmadığıminız şeyler için fazla içindeymiş gibi yorum olmuş . Sürekli Duş alamıyorum demk pis geziyorum oolarak algılanmış ne tuhaf.illaki alıyorz geceyi beklmem gerekiyor eşimin gelmesini bklmm gerekiyor istedğimde alıp çıkamıyorum ne tuhaf yorumlar anlmıyorum şok oldm

Bu derece sert eleştirileri kabul etmiyorum iyi bir anne olmak için çocuguma yetebilmek için olan tüm çabam yanlış anlaşıldığına inanmk istiyorum. Yoksa bu derece bir eleştiri yapılacak bir durum yok fikrinizi söyleyebilirsiniz . Herkesin hayatı bir değil yaşantısı bir değil her çocuk bir değil anneliğin başlrında olan birine bu denli kırıcı bir yaklasım olamaz . Fikir almak yardım almk için burdayım çocuğumun kötülüğü için değil kötü bir anne ne demek
İster kabul edin ister etmeyin durum bu
Hoş zaten kabul edecek olsanız bebeğinizi bu derece yıpratmazsınız
Yalnızca yetişkinlere değil kendini ifade edemeyen koruyamayanlara da saygı göstermelisiniz, bebeklere hayvanlara bitkilere…..
inadınız size ne kazandırıyor? İnadınızın bebeğe ne faydası var? Verdiğiniz zararı görmüyor musunuz? Mutsuz huzursuz beslenmeyi sürekli kendisini zorlayan annesiyle göz teması kurmayı bile reddeden isyan eden bir bebek size hiçbirşey ifade etmiyormu ya
Bırakın ego tatminini, bebeğin iyiliği önemli olan sizin egonuz değil
Her konuda benekle inatlaşmanızın yaşadığınız hayatla yaşam şeklinizle bebeğin karakteriyle ne ilgisi var ya
Siz anneliğin başındaysanız o yavru da hayatının başında, daha beş aylıkken bu kadar stres yüklenir mi bir bebeğe
Kucakta mama içmiyor yastıkta içiyor eeeee? İsterse küvette içsin, esas olan o mamayı içmesi değil mi, niye illa sizin istediğiniz şekilde olacak mesela, ne bu inat ya
Verdik fikir işte buyurun alın
Çocuğunuza daha fazla kötülük etmeyin diye onun iyiliği için yazıyoruz biz de size gıcıklık olsun diye değil herhalde
Hala önceliğiniz kendi egonuz, ben öyle değilim böyle değilim bana onu diyemezsiniz bunu diyemezsiniz….yaw bırakın ben ben ben demeyi, okuyun bir düşünün ben ne yapıyormuşum bu bebeğe ne diyor bu insanlar diye

Ben şuan birşey yazmayacağım anlaşılacak durumda değil çünkü 😏 eskiden olsa sayfalarca yazı yazar yardımcı olmaya çalışırdım geçti o günler . Zamanında E Esila09 bana konuştu yardım etmeye çalıştı kimisini anladım kimisini anlamadım . Şimdi 4.5 sene geçti anlıyorum .teşekkür ederim E Esila09 keşke daha fazla dinleseydim seni

Ben şuan birşey yazmayacağım anlaşılacak durumda değil çünkü 😏 eskiden olsa sayfalarca yazı yazar yardımcı olmaya çalışırdım geçti o günler . Zamanında E Esila09 bana konuştu yardım etmeye çalıştı kimisini anladım kimisini anlamadım . Şimdi 4.5 sene geçti anlıyorum .teşekkür ederim E Esila09 keşke daha fazla dinleseydim seni

Tugceee 🥰🥰 o nereden cikti simdi

Noldu konu ne dur bakayim bende eski ben degilim ki

Bu arada çocuk mama alıyor ne güzel. Daha dk başı çocuğa istemediği bir memeyi vermeye çalışmak nedir ? İstemiyor işte biraz huyuna git uyurken emzir vs . Biri sizin istemediğiniz bir yiyeceği zorla burnuna sokmaya çalışsa ne yaparsınız ? Ben olsam o kişiden nefret ederdim . Benim çocuğum mama almadı biberon almadı tüm markaları denedim almadı çaresiz kaldım sürekli aç sandım . Mecburdum yani siz mecbur değilsiniz lki zorladıkça inadına böyle davranacak açık net .

Bebeğe çok üzüldüm demeler. Falan ne kadar acımasız etrafmdaki herkes çocuğum için yaptığım şeyleri överken ilk kez böyle şeyler duyuyorum. Şahit olmadığıminız şeyler için fazla içindeymiş gibi yorum olmuş . Sürekli Duş alamıyorum demk pis geziyorum oolarak algılanmış ne tuhaf.illaki alıyorz geceyi beklmem gerekiyor eşimin gelmesini bklmm gerekiyor istedğimde alıp çıkamıyorum ne tuhaf yorumlar anlmıyorum şok oldm
Evet üzüldüm, bence en çok siz üzülmelisiniz bebeğinize, bu kadar baskı inat size yapılsa nasıl hissedersiniz?
Daha 5 aylıkken böylesiniz çocukluk ergenlik çağında da böyle devam ederseniz en hafifi psikolojik sorunları olan mutsuz huzursuz bir bireyin sevmediği bağ kurmadığı annesi olursunuz haberiniz olsun
Sizinle yaşamamıza gerek yok bebeğe yaptığınız baskıları siz yazdınız biz uydurmadık herhalde
İsterseniz pis gezin hanımefendi bize ne? Beş aylık bebeğimiz varsa ya eşimizin bebeğin yanında olduğu vakti bekliyoruz duş almak için ya bebeğimizle birlikte duş alıyoruz yada uysal bir bebekse bizi görebileceği müdahale edebileceğimiz bir yere koyup bebeği öyle duş alıyoruz, siz ne bekliyordunuz da bundan da şikayet ettiniz? Bebek sahibi olmaya karar verdiğinizde bunları bilmiyor muydunuz?

Benim oğlum 20 dk uyurdu en fazla o zamanda hemen tezgahta birşey yapmaya çalışırdım ekmeğimin arasına bir yiyecek koyar koşar yatağa gelirdim li uyandığı zaman hemen geri uykuya döndüreyim ve uykulu halde emsin aç kalmasın diye . Aylarca uğraştım uyku uzasın düzene girsin memeyi bırakmasın yoksa ne yiyecekti ? Biberon almıyor mama almıyor aç kalsa da almıyordu .

Ev
Şu konu beni üzdü yani oğlumun tüm eski sıkıntıları aklıma geldi zor zamanlarım senin bana destek çabaların daha ne diyim ki
Evet bende ilk acildigida okumustum ama yorum yapmadim yoruma acik oldugunu dusunmuyorum. Muhtemelen cok geç anlayacak ve cocugun karakteri inat uzerine kurulacak

Evet üzüldüm, bence en çok siz üzülmelisiniz bebeğinize, bu kadar baskı inat size yapılsa nasıl hissedersiniz?
Daha 5 aylıkken böylesiniz çocukluk ergenlik çağında da böyle devam ederseniz en hafifi psikolojik sorunları olan mutsuz huzursuz bir bireyin sevmediği bağ kurmadığı annesi olursunuz haberiniz olsun
Sizinle yaşamamıza gerek yok bebeğe yaptığınız baskıları siz yazdınız biz uydurmadık herhalde
İsterseniz pis gezin hanımefendi bize ne? Beş aylık bebeğimiz varsa ya eşimizin bebeğin yanında olduğu vakti bekliyoruz duş almak için ya bebeğimizle birlikte duş alıyoruz yada uysal bir bebekse bizi görebileceği müdahale edebileceğimiz bir yere koyup bebeği öyle duş alıyoruz, siz ne bekliyordunuz da bundan da şikayet ettiniz? Bebek sahibi olmaya karar verdiğinizde bunları bilmiyor muydunuz?
Sizin amacınız bizi anlamak değil bu şekilde oldugunu söyleyenlerede mi aynı şeyi düşünüyorsunuz ben çocugumu kaybetme korkusu yaşadım aylarca haliyle sevmek kucagımda olmaısnı istemek kötü mü bag kurmak istemek kötü mü doğurdum ilk zaman ben bakamadım herşey anlatılmıyor . Ben çocuğum için yapıyorum herşeyi öyle sandıgınız gibi ilgisiz egolu bir anne değilm veya öyle bilin bu sorun değil sadece yanlış olduğunuzu söylüyorum yanlış anlaşıldığına inanmk istiyorum ama siz anladıgınız şekli bana kabul ettirmeye çabalıyorsunuz konunun çok dışında yorumlar yapuyorsunuz

Ev
Evet bende ilk acildigida okumustum ama yorum yapmadim yoruma acik oldugunu dusunmuyorum. Muhtemelen cok geç anlayacak ve cocugun karakteri inat uzerine kurulacak
İnat olsa yine neyse bebek huzursuz mutsuz stres yüklü. Anneyi yok sayacak reddedecek duruma gelmiş yavru ya
Gerçekten çok üzücü

Benim oğlum 20 dk uyurdu en fazla o zamanda hemen tezgahta birşey yapmaya çalışırdım ekmeğimin arasına bir yiyecek koyar koşar yatağa gelirdim li uyandığı zaman hemen geri uykuya döndüreyim ve uykulu halde emsin aç kalmasın diye . Aylarca uğraştım uyku uzasın düzene girsin memeyi bırakmasın yoksa ne yiyecekti ? Biberon almıyor mama almıyor aç kalsa da almıyordu .
Bakın aynı yollardan geçmişsiniz bende bu durumdan farklı birşeyden bahsetmiyorum zaten daha fazla bag kurmak amacım

Bakın aynı yollardan geçmişsiniz bende bu durumdan farklı birşeyden bahsetmiyorum zaten daha fazla bag kurmak amacım
Öocuğu zorla meme emmeye zorlarsan bağ vs kurulmaz bunu anlamak istemiyorsunuz . Sadece uyku anlarında emzir diğer zamanlar mamayı ver yazık artık ya kendinden itiyorsun çocuğu

İnat olsa yine neyse bebek huzursuz mutsuz stres yüklü. Anneyi yok sayacak reddedecek duruma gelmiş yavru ya
Gerçekten çok üzücü
Siz kendinize üzülün bence benim cocugum acıncak halde değil çok şükür . Herkes gibi o sizi yaşına gelince bilir demek yerine suçu bana attınız .sagolsunlar birçok güzel yorum beni motive etti bu yorum beni düşürmez

X