Kimseyi üzmek istemiyorum ama Almanya stressiz cidden
Öyle delice bir kalabalık yok hiçbir semtte. Market, çarşı pazar, mağazalar normal sayıda insan içeriyor. Toplu taşıma kalabalık olmuyor, otobüse ara sıra biniyorum aracım olmasına rağmen max 10 kişi oluyor ne zaman binsem. Toplu taşıma gayet temiz, güvenilir ve engelli vatandaşlar için de kolay. Ulaşım gayet stressiz.
Şehir içinde çok sayıda park ve orman oluyor. Ben öğlenleri ormana koşmaya gidiyorum mesela. Onun dışında haftasonu insanlar parkta, göl kenarında oturuyor , güneşleniyor. İyi yaşamak için çok paraya ihtiyaç yok, açık hava ve güneş bedava herkese
Komşular sessiz sakin, apartmanda gürültü yok mesela, insanlar saygılı. İnsana saygı var gerçekten. Öyle sırada kaynak yapma , başkasının hakkını çiğneme yok. Kurallara uymama, yalan dolan, vergi kaçırma, genel olarak dürüstlükten uzaklaşma zaten çok çok daha az(bunu üzülerek yazıyorum). Türkiye'de freelance iş için vergi ödememe yolları arayan çok sayıda insan tanıyorum mesela.
Ayrıca kadın düşmanlığı ve taciz türü şeyler yok, yazın herkes şortla geziyor, göl kenarında parkta üstsüz güneşleniyor kimse kadınları rahatsız etmiyor.
Günlük hayat kesinlikle daha kolay.