merhaba arkadaşlar 4 haziran 2012 doğumlu bir oğluşum var. 40 günlükten sonra sütüm azaldığından dolayı aptamil 1 bebek sütüne başladık. ilk önce emziriyorum. sonra bebek sütünün kutunun üstündeki ayına göre veriyorum. 3 gün sonra 5. ayımızı dolduruyoruz. iki gündür aptamil bebek sütünü içmiyor. muhtemelen sıkıldı bıktı. bende yavaş yavaş meyve suyu meyve püreleri veriyordum zaten. şimdi iki gündür sütü içmediği için tamamen ek gıdaya başlamış durumdayız. sabahları standarttır 8:30da kalkarız 9da emer 9:30 da tekrar yatar hiç birşey yemiyor sonra 10:30da kalkınca ben bebeğime patates ve havuç püresi yapıyorum yiyiyor sonra 4 saat arayla meyve püresi yoğurt falan veriyorum. kavanoz mamalarından veriyorum. maşallah bir kerede bir kavanozu bitiriyor banamısın demiyor. versem daha yiyecek ama ben vermiyorum acaba yanlışmı yapıyorum.bazende bebek sütünü içmediği için içerisine bir adet elme olsun veya armut olsun haşlayıp içine karıştırıp veriyorum. çünkü süte ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. sizlere sormak istediğim şey;
-önceden ek gıdaya başlamadan önce 4 saatte bir yiyiyordu. şimdi ek gıdaya başlayınca afalladım resmen. mesela meyve püresi vericem tabiki önce her defasında emiyor sonra bir kavanozu(125 gr.) yiyiyor 4 saat sonra sebze püresi veriyorum gene bir kavanozu yiyiyor 4 saat sonra bebeğim için kendi mayaladığım yoğurdu veriyorum gene bir kavanoz yiyiyor. sizce 4 saat arayla çokmu acıkıyorda hepsini yiyiyor. daha versem daha yiyecek ama bana sanki çok geliyor vermiyorum acaba çocuğu açmı bırakıyorum böylede. kafayı yiyeceğim nolur tecrübeli anneler yazın bana lütfen