Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba
oğlum bu ayın 20 sinde 5. ayını dolduracak
dün kontrole götürdüğümde 25 günde hiç kg almadığını öğrenince çok üzüldüm.
sadece emiyor mama yada ek gıda vermiyorum.
dünden beri mama vermeye çalışıyorum içmek istemiyor kaşık da biberon da istemiyor.
bende sağıp öyle vereyim dedim. emzirdikten sonra sağdığımda 5 cc çıktı emmediği öbürününden 10 cc çıktı. durup dururken neden böyle oldu anlamıyorum.
bu 2. çocuğum ilkinde herhangi sorunum olmamıştı 1,5 yaşına kadar emzirdim.
şimdi ne yapayım bilemiyorum 2 dk dan fazla emmiyor mama da içmiyor
bana bir akıl verin lütfen
canım benimde 4 aylık göğüsümü fazla emmiyordu gece sürekli ağlardı kaynanam bu bebek açdedi ondan ağlıyo süt içmediği için göğsüm taşiyordu ilk başlarda ona nişasta buğday verdim almada ağlıyordu ama pes etmadım her akşam vermeyi denedim bazen kaşıkla bazende biberon kıvamına getırip veriyordum şimdi zevkle içiyo bu arada göğsümü arada emdiği için sütten kesilir diye korkuyordum sağarak verdim gece kalkkarkende emziriyordum neden se yatarken emiyor ilk başlarda sütüm az gelirdi sağarken şimdi düzenli sağınca iyi geliyor arı prinç unu da veriyorum
sağmaya başladım bende her emzirmeden sonra ikisini birden sağıyorum çıkanı kaşıkla veriyorum
ama yetmiyor daha da istiyor
bugün meyve suyu verdim birkaç kaşık çok sevdi hergün arttırarak alıştıracağım
yarında itibarende az az muhallebiye başlayacağım
mama içmeyince az emen çocuk çok zormuş
sıvı hale getirmek içinde kendi sütümü ekliyorum sabahlarıda bişeyler vermeye başladım yavaş yavaş alıştırmalar yapıyoruz artık ama kalktığı zaman önce sütümü veriyorum
kaşık maması verebilirsiniz muhallebi yerine hem daha besleyici olur hemde kendini toparlar bebeğin,azar azar kabak patates havuç ezmesi yoğurt verebilirsiniz
canım bazı bebek biberon istemiyor ama suluk gibi silikon uçlu biberonları alıyorlar bir de onları dene kaşıkla mama vermek zorolur. bir de aç olduğu zamanlarda dene. milumil var birde iştahsız bebekler için olan belki faydasıolur. ayrıca 5. aydan sonra artık eğer istekliyse arkadaşların dediği gibi ek gıdaya geçmek daha mantıklı olabilir.