• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5 aylık bebekte yeşil katı kaka

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.162
798
Merhaba,
Demir damlasına başladığımızdan beri kaka yapma sayısı baya azaldı ama normal yapıyordu. Ben de bir dönem bıraktım. Daha sonra Sağlık ocağından ferrum kullanmamı önerdiler, tadı daha güzel ve daha kolay sindiriliyor diye. Yaklaşık 10 gündür de ferrum kullanıyorum. Bebeğim 5 gündür kakasını yapmıyordu, sabah zeytinyağı içirdim, bugün yaptı ve resmen katı ve çok koyu yeşil bir şekilde. Yaparken de ağladı.
Sadece anne sütü ile besleniyor, tadımlık olarak mevsim meyvelerinden 7-8 kaşık yediriyorum bir günde.
Sizce normal mi? Sağlık ocağından damlayı bırakmamamı sadece daha az kullanmamı söylediler, ama bebeğime bu acıyı yaşatmaya devam etmek de istemiyorum. Zamanla normale döner mi? Sizlerde aynı problem oldu mu?

Ferrum kullanmadan önce doktora gittiğimizde, o da ferrumu denememizi eğer bebek istemiyorsa zorlamamızı söyledi, pekmez yedirirsin dedi, ama pekmezin kan yapmadığını iddia edenler de var. Deneyimli arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirler mi.

Merhaba,
Demir damlasına başladığımızdan beri kaka yapma sayısı baya azaldı ama normal yapıyordu. Ben de bir dönem bıraktım. Daha sonra Sağlık ocağından ferrum kullanmamı önerdiler, tadı daha güzel ve daha kolay sindiriliyor diye. Yaklaşık 10 gündür de ferrum kullanıyorum. Bebeğim 5 gündür kakasını yapmıyordu, sabah zeytinyağı içirdim, bugün yaptı ve resmen katı ve çok koyu yeşil bir şekilde. Yaparken de ağladı.
Sadece anne sütü ile besleniyor, tadımlık olarak mevsim meyvelerinden 7-8 kaşık yediriyorum bir günde.
Sizce normal mi? Sağlık ocağından damlayı bırakmamamı sadece daha az kullanmamı söylediler, ama bebeğime bu acıyı yaşatmaya devam etmek de istemiyorum. Zamanla normale döner mi? Sizlerde aynı problem oldu mu?

Ferrum kullanmadan önce doktora gittiğimizde, o da ferrumu denememizi eğer bebek istemiyorsa zorlamamızı söyledi, pekmez yedirirsin dedi, ama pekmezin kan yapmadığını iddia edenler de var. Deneyimli arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirler mi.
slm benım bebegımde 5,5 aylık bızde yeşıl kaka problemı var yalnız sizdeki gibi kabızlık yok sadece rengı yesıl kıvamı normal bende ek gıda olarak sadece meyve verıyorum demır damlası vermıyorum cunku kusuyor onun yerıne meyvelerıne 1 cay kasıgı pekmez katıyorum doktorum onerdı bunu, artı demır damlası yerınede multıvıtamın dıye bır vıtamın damlası var onu verdı bunu verırsen ferruma gerek yok dedı bende o sekılde devam edıyorum, yanı kakanın yesıl olmasının bızde demır damlası ıle alakası yok bence sızdede sorun o degıl kabız olması katı gıdaya yenı basladıgından fılan olabılır bıraz ara ver oyle gozlemle gercı bazı yerlerde ek katı gıdanın yesıl kaka yapabılecegı yazıyor bırde sut artırmak ıcın ıcılen stıl tea ve turevlerınınde yapabılecegı soylenıyor bırde fazla beslenmenın yapabılecegı ben carsamba doktora kontrole goturecem bebısı o zaman soracam bakalım neymış sebep sızede yazarım

Selam kizim 17aylik ve 6.ayinda kan damlasina basladigmizda kabizlik sonucu makat catlagi gelisti kaka rengi ve kokusuda normal degildi.kan damlasi kaka rengini bayaa joyulastiriyor muhtemelen ve cok buyuk ihtimalle kan damlasindan dolayi yesil ve kabiiz diskilama yapiyir.. Nutrigen ferromixin tozu dr.sorup kullanabilirsiniz kabizlik yapmiyor ve yemeklerine serpistiriliyor gecmis olsun

Teşekkür ederim. Bir haftadır demir kullanmıyorum, takip edicem durumunu, umarım normale döner.

Back