5 aylık bebekte uyku sorunu

babel34

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1
0
6
İstanbul
merhabalar, oğlum ağustos başında 5 aylık olacak. doğduğu gunden beri uyku sorunumuz var. zor uyuması ve 40 dkda uyanmasının (tekrar uyutuyorum bir sekilde 1,5 saat uyusun diye) yanısıra, uykusu geldiği zaman nefesi kesilene kadar aglıyor. daha dogrusu onu uyutacagımı anladığı anda bagırarak aglıyor icim acıyor feci halde :( dediğim gibi basından beri boyle bu. bir ara yatır kaldır uyku egitimi verdim ve basarılı da oldum. onceden sallardım simdi sallamıyorum kendi uyuyor besiginde pıspıs yaparak ama yarım saat suruyor ve oncesinde coookk aglıyor hala. egitimden sonra aglaması mızırdanmaya donmustu her bebek gibi ama simdi bir haftadır yine kararma aglamalarına dondu. uyku isaretleri, uyku ritueli, rutini vs her sey yolunda ama bu aglamalar bitmişti yine basladı. uykusu geldigi halde uyumak mı istemiyor anlamadım ya. basına gelen nedenini bilen cozumu olanlar var mı aranızda? cok uzuluyorum oglum o sekilde agladıkca. dayanamıyorum :(

ben mumkun oldugunca her gun dısarı cıkıp hava almasını saglıyor ve akşamları da uykusu geldiğinde banyo yaptırıyorum. böyle olunca çok rahatlıyor kızım ve hemen uyuyor. bu dönemlerde diş çıkarması yaklaştıgı için de uyku düzenleri değişebiliyor tabii ama uyumadan önce banyo gerçekten cok rahatlatıyor.

benim bebeğimde 3 aylık hala gece uykusuna alıştıramadım saat 10 gibi başlıyorum uyutmaya çalışıyorum 2 yi buluor uyuması bu hep böyle mi gidecek bilemiyorum :(

yaşadığımız şehir nedeniyle hergün banyo yaptıramıyorum.Görev nedeniyle Erzurumdayım doğduktan sonra sürekli geniz akıntısı oldu.Hatta tatilden yeni geldik tatildeyken hiç geniz akıntısı olmadı ,geldiğimiz günün sabahı tıkanmıştı genzi yine.Buhar makinası düşündüm ama soğuttuğu için herkez daha hasta olur dedi vazgeçtim.bakalım bu gece nasıl geçecek.Şimdide bakıcı olayına geçicez nasıl ayrılacam onu düşünüyorum.:50:teşekkürler cevaplarınız için

Back