5 aylik bebek yeniden hamilelik ne yapacağım ben simdi

Kizim 1.5 yasindayken 2. Hamileligimi yasadim isteyetek hemde... Yinede kizima hep baktiginda vijdan azabi cekiyordum.... Ben nasil yaptim bunu cocuguma diye.. yani oluyor bu duygular... Korkmayin buyurler...anlamazsiniz bile... İnanin cok arkadasim var boyle ... 40. Gun hamile kalan arkadasim var... 2 cocugununda dogum tarihi ayni ay ayni gun... Buyuyorlar

Merhaba Ilk Çocuk çok zorlandı mi acaba yeni bebek olduğunda
Baba zaten ilki doğduğundan beri bakımıni anneyle eşit üstlenmişti. Gece uyandiginda bile baba diye ağlayan bir çocuktu. O yuzden ilgilenen kişilerde değişiklik olmayınca zorlanmadı onlar. Hangi bebeğin kime ihtiyacı varsa o yanındaydı genelde.
Şimdi benim kızımda 2 buçuk yaşında abla olacak. Bende çok üzülüyorum ona yetemezsem , eksikliğimi hissederse diye. Benim eşimde bakar mecbur kalınca ama tek çocuk ve sakin bir yapısı olunca yemeği uykusu falan hep ben ilgileniyordum. Gerekirse küçüğuyle baba ilgilenecek ben onunla vakit geçireceğim artık. Bir şekilde kolaylık olacaktır diye umuyorum bende inşallah ikinciler sakin uslu birer bebek olurlar

Öbür bebeğini bırakıp bir yere gitmeyeceksinki, onun anneliğinden istifa da etmiyosun, o senin çocuğun yani, diyorum ya öyle olsa Allah ikiz vermezdi, hem sen o kadar hassassın 5aylık bebeğinin ilgisinden eksileceğini düşünüp şimdiden üzülüyorsun karnındaki miniğe hiç kıyamazsın, daha şimdiden bunları düşünebilen bir anne kaç çocuğu varsa hepsine yeter merak etme

İkisinin de annesisin canım sen, ikisine de yeter senin sevgin, 3 olsa 3e de yeter, endişelenmen ve bunları düşünmen de çok normal zaten, bebeği küçükken hamile kalmış bütün anneler bu endişelere düşüyordur, bak etrafına o kadar çok insan iki küçük çocuğu mutlu ve sevgisini eksik etmeden yetiştirmişki, eşin de destekçiyken siz de başarırsınız bunu

Şimdi bu konuda birde bebeği aldirmaniz durumunda fikir paylaşayım ben sizinle
Kızım 1 yaşındayken tekrar hamile kaldım.o kadar korktum ki.kucucuk kızım,eşimle de problem yaşıyordum.herkes hemen baskı kurmaya kalktı hemen kürtaj ol bakamazsin,bebeğin küçük,iki çocuk çok zor diye.esim bile doktor randevusu almıştı.ben istemedim kürtaj olmak.olmadim.
Aradan 1-1.5 ay geçti çok ciddi sancilarla acile gittim ve bebeğim düşmüş
Parça kalmış kürtaj oldum.
Aradan zaman geçti eşinden ayrildim tekrar evlendim 11 sene oldu evleneli.
Kızım şuan 14 yaşında.yaklasik 8-9 senedir bebek istiyorum.maalesef olmadı.hicbir sağlık problemimiz yok.
Hep derdim kızım 4-5 yaşında olunca ikinci çocuğu yapacağım diye ama olmadı.
İçimizde o kadar büyük bir acı kaldı ki.sanki herkesin onu istemedigini düşündü bıraktı bebeğim bizi dedim.sonra bebek sahibi olamayınca aklımda hep o hamileliğim kaldı.

2 çocuk ikiz gibi büyürler.iki çocuğuna da haksızlık yapmış olmazsın.ama eğer aldırmak gibi bir karar verirsen benim yaşadıklarım aklına gelsin.belki sonradan hamilelik sansin olmayabilir.belki içinden hep aldirmasaydim diye geçirirsin.

Benim içimde çok büyük yaralar açtı.cok şükür isteyerek yada istemeyerek aldırmadım bebeğimi ama çok etkilendim.
Allah'ım inşallah tekrar nasip edersin

Düşünceleriniz normal. Endişeniz korkunuz da. Ama evet o can size bahşedildi. Inanin Allah kolaylik vericekdir. Zorluk olucak evet bir kaç sene ama goz açip kapayincaya kadar buyuyecek eliniz ayaginiz olacaklar. Belki de her zaman yyzunuzu guldurecek, anneliyi sonuna kadar hissettirecek olan evladiniz şu an karninizda olandir. Lutfen aldirmak gibi şeyler var diye cana kiymayi normallesdirmeyelim. Kalbi attiysa yaşama yutundu demekdir. Allah kolaylik versin

Oglum 1yasindayken prezarvatifle korunurken hamile kaldigimi ogrendim. Ve kesinlikle istemedim agladim ama kesinlikle kurtaj olmayi dusunmedim. Sonrasinda sancilandim ve bebegimin karnimda öldüğünü ögrendim. Dunyalar basima yikildi kurtajla alındi ama icimde parca kalmisti. Ben seni istemiyorum diye aglarken sindi kaybettigime agliyorum bebegim diye diye kendimi yedim bitirdim. 12 sene oldu hala unutamiyorum hergece yattigimda aklima geliyor ve su an bebek istedigim halde olmuyor. Konu sahibi ikiside senin canindan bir parca en fazla iki sene yorulup zorlanacaksin ama sonrasinda onlara baktiginda diyecegin tek sey iyiki olacak. Yas araligi az olan cocuklar daha cok kardesligi biliyor kiskanma duygusunu daha bilmedikleri icin. Bes aylik bebegine haksizlik ettigini dusunuyorsun da diger bebeginin yasama hakkini elinden almakla en buyuk haksizligi yaparsin Rabbim ol demis olmus

Olacağa çare yok maden Rabbim layık görmüş hayırlı şekilde doğurun birlikte büyüsünler. Olumsuz şeyler getirmeyin aklınıza. Zor olur belki ama birlikte büyürler

Spiralled hamile kalan oluyor ,hicbir korunma yontemi tam koruma saglamaz,olacagi varmis olmus,sakın aldirmayin

Allah nasip ederse ben de üst üste düşünüyorum.İkisini aynı zamanda büyütmüş olursunuz biri büyürken yıllar sonra diğeri olursa başa dönersiniz.sizin hayatınızda zorlaşır

Merhaba konuyu tesadüfen okudum aldırmadığınızı ümit ediyorum sezeryan doğumdan 5 ay sonra hamile kalmışsınız şu an bir sorun yaşıyormusunuz erken sezeryanda cevaplarsanız çok minnettar kalıncam benim için çok önemli

Oncelıkle hayırlı olsun diyim korundugunuz halde Rabbım size ikram da bulunmuş bu büyük bi mucize ben ve benim gibiler korunmadıgı halde ılıskının olması gerektiği gunde yırtınsa da olmuyor Rabbım herseyı bilendir vardır bı hikmet veriyorsa da vermiyorsa da evet cok zor olacak ama bırlıkte buyur giderler oglum 8 yasına geldi ıkıncı cocugum olmuyor artık tanıdık tanımadık ne yapcan kardesı bu saatten sonra bırsey paylasamazsın ki olsa bile diyor haklılar da umarım hersey gonlunuzce olur

Hiç öyle düşünme kardeş heryaşta kardeştir şimdi paylaşamazsa ilerde hayatı paylaşır bırak elalemi benim oğlum 14yaşında hala o kadar çok istiyorlar rabbim nasip etti lanet bir doktor hatası yüzünden kaybettim inşallah tekrar nasip etsin diye dua ediyorum Allah büyük bence geç değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…