• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebek pütürlü gıda

sadece sebzelerle başlanır havuç patates kabak ile başlayıp ıspanak ve başka sebzelere geçtim sonra ki ay meyveleri de ekledim..ama 6. ayda da hep püre olarak verdim..sonra ki takip eden ayda pütürlü yiyeceklere geçtim..çabuk boğulan bir bebeğim var..ek gıdaya alıştırma sürecinde tatlı şeyler yedirmeyin şeker bombasına çevirmeyin bebeğinizi..hala hiç muhallebi yapmadım bazen tatlı yaptığım da denemesi için bir çay kaşığı kadar tadım yapıyorum..doğru ilerleyince seçici olmayan bir birey oluyor..

Pütürlü şeyler verilse de bahsedilen pütür, gene de damakla ezilebilecek durumda olan bir pütür. Haşlanmış havucu pürüzsüz hale getirmek değil de çatalla hafif pütürlü bırakmak gibi. Ama gene de bebek onu damağıyla rahatlıkla ezebilir. O şekilde olacak. Ceviz gibi damakla ezmekle gitmeyecek seyler verilmez. Hele ki yeni başlayana. Onu blenderla toz haline getirip verebilirsin iyice un gibi. Ceviz onun parçalayabileceği bir şey değil… meyveleri haşla ya da buharda pişirici aparatlar var. Veya altına iki kaşık koyup üstüne dizebilirsin. Gene üstünü geçmeyecek kadar suyla buharda pişirebilirsin… cok az patates, havuc, brokoli gibi seyler dene. Avokado dene. Meyveleri cam rendeden geçirip, bebek irmiği pişirip karıştırıp vermeyi dene… yani meyveler cam rendede, sebzeler haşlama ya da buharda pişirme… başlangıcta tek tek git zaten sonra karıştırmaya başla. Patates, muz gibi seyler tadımlık ver bagırsakları katı gıdaya alışık değil. Kabız yapabilir. Acelen yok. Az az ver ve iyice pişmiş olmasına dikkat et. Ben hiç blender yapmadım ama hep böyle götürdüm. Ölçün, parmakla ezdiğinde yumumaşası olsun. Parmakla ezebiliyorsan bebek de damağıyla ezer. Yemesine uygun. Parmakla ezemiyorsan demek ki bebek de damakla ezemez. Henüz uygun değil. Buna göre ayarla. Bir de internetten, YouTube dan bebeklerde hemlick manevrasını öğren. Tam tıkanma, kısmi tıkanma nedir nasıl mudahale edilir vs araştır kuzum. İnşallah lazım olmaz ama bebeği ek gıdaya başlayan her annenin bilmesi gerek. Sen öğren at bilgiyi kenara. Faydası olur zararı olmaz bilginin… sağlıcakla büyüt bebeğini 💜

Back