• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebek pütürlü gıda

nili_de

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2024
32
4
1
30
Pütürla havuç verdim bir de ezilmiş cevizi mamanın içine karıştırdım hangisi bogazına takıldı bilmiyorum ama 10 saniyede 1 öksürdü su verdik 15 dakikada 1 öksürmele başladı. Emzirdim falan ama geçmedi. Şuan uyuyor hüla 15 dkkada bur öksürüyor. bu durum başına gelen var mı ? Kaç günde gecer ?

Alerji olmuş olabilir. Ceviz için erken değil mi ? Su vermeyi ihmal etmeyin.

Alerji olmuş olabilir. Ceviz için erken değil mi ? Su vermeyi ihmal etmeyin.
Alerjide öksürme mu oluyor ? İnternetten baktım 6 aylıkken ceviz verilebilir diyordu. Benim sütüm azaldığı için doktor 5 ayda tedımlara başlayın demişti. Kilosu ve boyu geriden ğeldiği için sıvı mamayı da içmediği için kaşık maması olarak ta yulaf unu uçune elma her gün besleyici değil vitamini bol değil ondan ceviz ezmiştim

Alerjide öksürme mu oluyor ? İnternetten baktım 6 aylıkken ceviz verilebilir diyordu. Benim sütüm azaldığı için doktor 5 ayda tedımlara başlayın demişti. Kilosu ve boyu geriden ğeldiği için sıvı mamayı da içmediği için kaşık maması olarak ta yulaf unu uçune elma her gün besleyici değil vitamini bol değil ondan ceviz ezmiştim
Yulag unu icine baçen elma ve bazen kayısı pürasi koyuyorum ama beslelici değil o yüzden çeşitlendirmek istedim. Armut ve ayva verince karnı sancılandğ onları koymuyorum

Giciklanma yapmıştır ceviz. Bir süre cevizsiz devam edin. Et suyu falan vermenize izin verdiyse et suyu kemik suyuyla haşlayın patatesi havucu

Yer elması avakoda da çok güzel ürünler.

İlk tadimla başlayıp pütürlü mu veriyorsunuz, muhallebi kıvamında olmasi lazım altıncı ayda bu kıvamda başlıyoruz, beşinci ayda daha sizin, iyice püre yapın puturluye adım adım geçersiniz

Yer elması nadir diye gooğleden baktım yer elmasını ben bile bilmiyorum hiç görmedim diye marketlerde satılırken. Avakodonun da tedı acıydı bunu ben yuyemiyorum bebek nasıl acı şeyi yesin diye vermemiştim
Avakado acı değil yağlı bı tadı var sizin aldığınızda bı sıkıntı vardır, benimde bazı aldıklarım acı oluyor olgunlasmamis bozulmuş, olgun güzel alırsanız tadı yaglidir, ha öyle de kötü bı tadı varda sağlıklı işte 😊

Avakado acı değil yağlı bı tadı var sizin aldığınızda bı sıkıntı vardır, benimde bazı aldıklarım acı oluyor olgunlasmamis bozulmuş, olgun güzel alırsanız tadı yaglidir, ha öyle de kötü bı tadı varda sağlıklı

İlk tadimla başlayıp pütürlü mu veriyorsunuz, muhallebi kıvamında olmasi lazım altıncı ayda bu kıvamda başlıyoruz, beşinci ayda daha sizin, iyice püre yapın puturluye adım adım geçersiniz
Evet hep çatalla ezin pütürlü verin alışsın deniyor bende onlara uydum

Evet hep çatalla ezin pütürlü verin alışsın deniyor bende onlara uydum
Denilene bakma sen cidden tehlikeli işler bunlar ilk tadım.doneminde kıvam muhallebi olur bebek alistikca pütür verilir, alismadan reflekslerini hazirlamadan putur vermek sıkıntı olabilir, ciğerlerine falan kaçıyor bebeklerin çok tehlikeli, altıncı ayda verilen gıdanın kıvaminda muhallebiyle başlarken beşinci ayda puturle baslanmaz uyma kimsenin aklına

Denilene bakma sen cidden tehlikeli işler bunlar ilk tadım.doneminde kıvam muhallebi olur bebek alistikca pütür verilir, alismadan reflekslerini hazirlamadan putur vermek sıkıntı olabilir, ciğerlerine falan kaçıyor bebeklerin çok tehlikeli, altıncı ayda verilen gıdanın kıvaminda muhallebiyle başlarken beşinci ayda puturle baslanmaz uyma kimsenin aklına
Öyle yapacağım zaten bundan sonra. Belki de bu öksürak bir işaretti ilerde daha büyük sıkıntılar yaşayaçaktımbelki boğazına takılaçaktı kimbilir.

Aşama aşama ilerlemek lazım. Bebeğiniz ek gıdaya erken başlamış desteksiz oturmuyorsa pütürlü vermemek gerekiyor. Doktorunuza danışın elbette ama püre muhallebi daha iyi olabilir bir süre daha

Aşama aşama ilerlemek lazım. Bebeğiniz ek gıdaya erken başlamış desteksiz oturmuyorsa pütürlü vermemek gerekiyor. Doktorunuza danışın elbette ama püre muhallebi daha iyi olabilir bir süre daha
Boğazına yiyeçek kaçtğnış acile gidiyoruz0

Geçmiş olsun bize de bilgi verin.insallah kötü bir şey
Acil solunumunda sıkıntı yok yutakta bir şey kaldıysa ben görenem kamerayla bakılmabı gerek dediler. Bütan habtaneleri aradık mesai saati açılır kulak burun boğaz diyorlar. Sabah 9 gibi kbb olan bir hastaneye gideceğiz

Pütürla havuç verdim bir de ezilmiş cevizi mamanın içine karıştırdım hangisi bogazına takıldı bilmiyorum ama 10 saniyede 1 öksürdü su verdik 15 dakikada 1 öksürmele başladı. Emzirdim falan ama geçmedi. Şuan uyuyor hüla 15 dkkada bur öksürüyor. bu durum başına gelen var mı ? Kaç günde gecer ?
Pütürlü için daha küçük bebeğiniz. Ben önce muhallebi, haslanmış sebzeyi püre halinde yedirmiştim. Pütürlü şeyleri biraz daha bekleyip öyle deneyebilirsiniz

Back