• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebek kilosu

Rzkyr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
411
124
303
Gaziantep
Merhabalar 5 aylık bebeğin kilosu 7200 ise iyi midir sizce ? İki aydır aşırı az emiyor mama da almıyor hiç biberon reddediyor.benim sütüm de azaldı haliyle kilo alımı aşırı düştü :(

Kaç kilo doğdu burada en önemli husus o . Çünkü Önemli olan şuanki kilosundan çok aylık aldığı kilo . Eğer aylık kilo alımı çok azsa önlem almanız gerekir. Uzman Doktorla görüşmeniz gereken bir konu. Benim tavsiyem sütünüz azalmaması için 2 saatte bir sağın. Manuel pompa en iyisi hatta .Biberonla içmese bile Buzluğa atarsınız hem ilerde ek gıdasına karıştırırsınız hem sütünüz bir hafta 10 güne artmaya başlar. Biberonu gece uykuda vermeyi denediniz mi ?

Kaç kilo doğdu burada en önemli husus o . Çünkü Önemli olan şuanki kilosundan çok aylık aldığı kilo . Eğer aylık kilo alımı çok azsa önlem almanız gerekir. Uzman Doktorla görüşmeniz gereken bir konu. Benim tavsiyem sütünüz azalmaması için 2 saatte bir sağın. Manuel pompa en iyisi hatta .Biberonla içmese bile Buzluğa atarsınız hem ilerde ek gıdasına karıştırırsınız hem sütünüz bir hafta 10 güne artmaya başlar. Biberonu gece uykuda vermeyi denediniz mi ?
Sağma makinesi var aslında yarın yapayım dediğiniz gibi :( hep yapıp bırakmıştım .3400 doğmuştu 3800 almış yani .Evt doktora gideceğiz müsait bi zamanda :( geçen ay gittik ama diş dedi ama dişle ilgili bi belirti yok şuan ..salya elini ağzına götürmeler var ama diş patlamadı yani

Sağma makinesi var aslında yarın yapayım dediğiniz gibi :KK43: hep yapıp bırakmıştım .3400 doğmuştu 3800 almış yani .Evt doktora gideceğiz müsait bi zamanda :KK43: geçen ay gittik ama diş dedi ama dişle ilgili bi belirti yok şuan ..salya elini ağzına götürmeler var ama diş patlamadı yani
Diş çıkmasa bile dişlerin içerden yürümesi de çok sancılı bir dönem. Maşallah kilo alımı şimdiye kadar çok iyiymiş . Moralinizi bozmayın . Bi süre daha takip edin Ama İhmal etmeyin . Bu sürede de sütünüzü gündüz düzenli 2-3 saatte bir sağın . ( gecede en azından 1-2 kere sağarsanız süper olur, en azından 1 kere muhakkak sağın ) Çıkan miktarda moralinizi bozmasın. Bebeklerin emme gücü çok daha fazla çünkü .İlk başta az çıkması çok normal ama önemli olan memenizin düzenli uyarılması ve sütünüzün çoğalması . 🍀

Haklısınız diş sıkıntılı 😟 ilk 2 ay çok iyi aldı sonra çok azaldı aslında çoğunu o zaman almıştı .baya azaldı alımı ona çok üzülüyordum ..dediğinizi yapacağım mutlaka ..ve takip edeceğim inşallah artar sütüm belki o zaman daha iyi emer bebişim🙏çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Bu dönemde bebeğin ilgisi dışarı kaydığı için elleri ve başka şeylerde yapabildiğini keşfettiği için dolayısıyla memeden başka herşeye odaklanıyorlar. Ben oğlumda kucağımda şarkı söyledim öyle emzirdim. Boş bişey olmayan odada emzirdim. Bi kolye taktım onunla oynadı öyle öyle az emmesini aştık. Bebeklerin ilk 5 ayda doğum kg sunun 2 katına ulaşmaşarı beklenir. Sizde ne güzel ulaşmışsınız. Burada önemli olan persentil tablosundaki eğri. Bunuda takip eden doktorunuz bilebilir hangi persentilde olduğunu. Azıcık bir zaman sonra yavaş yavaş ek gıda ile tanışacak daha da güzel olur inşallah🙏❤️

Back