5 aylik bebegime rontgen cektirdim

Dlbrhln

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
20
-7
1
Arkadaşlar merhaba.. dün bebegim 5 aylik oldu. Her ay rutin doktor kontrolleri oluyor diye her ay götürüyorum doktora. Dün yine 5. Ayinda götürdüm. Başka doktora götürmüştüm . Bebegimi kontrol etti herhangi bir şikayetin warmi diye sordu yok dedim sadece rutin kontrole getirdim dedim. Kan tahlili istedi demir Vitaminine bakalim dedi. Ve kalbinde ufurum var gbi dedi röntgen istedi bizde o an hiç araştırmadan hem kanını verdik hem de röntgen çektirdik hatamı ettim bilemiyorum dünden beri kafamda ağlıyorum. Sapasağlam cocuga neler yaptık diye çok üzgünüm.aranizda röntgen cektiren oldumu çok radyasyon almismidir bebegim bilemiyorum..

Bu üfürüm için çocuk kardiyolojisine gidip ultrason ile baktırın derim. Bizimde doğduğundan beri var giderek azaldı bakalım mayısta tekrar gideceğiz. Röntgen hiç duymadım bu yüzden çekilen açıkçası. Ama birkere çekilmiş bir yan etkisi olacağını sanmıyorum

Oglum 2 yaşına gelene kadar kaç defa çektirdik röntgen herhangi Bi problem olmadı kalbindeki üfürüm için çocuk kardiyoloji ye gidip eko ve EKG bakılması gerekir küçük oglum da da var demişlerdi eko EKG sonrası masum üfürüm oldugu tanısı koyuldu zamanla geçecekmiş

Üfürüm var diyen doktor değil mi ? Eğitimi almış , senelerce yüzlerce insana bakmış bir insan. Fark edilmese daha mı iyiydi . İçinizde kuşku olmasın. Kar zarar hesabı yaparsanız röntgen çekilmesi gerektiği için çekilmiş , başka türlü nasıl emin olunur bilemiyorum. Çok Geçmiş olsun. İnşallah diğer kontrolde herşey düzelmiş olur

Doktor gerek görmeseydi röntgen çektirmezdi, bu açıdan bakın derim. Bir rahatsızlığı olup olmadığına dair tanı koymak için bu tetkikler isteniyor, benim kızım henüz 10 günlükken çekilmiştik biz röntgen. Çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim

Ben araştırdım yenidogan bebeklerin çoğunda olabilen bir durummus. Zamanla büyüdükçe duzeliyormus. Geçen ayki kontrolünde böyle Bi durumla karsilasmamistik. We bebegim daha 5 aylikti kan tahlili yaptı.

Elbette eğitimini almış doktor ama sanırım biraz pinpirikli bir doktor bu çevreden de öyle söylemişlerdi. 5 aylik bebegimin kan tahlilini istedi. Kan tahlili 9. Ayda isteniliyormus oysa.

Doktor bana endişelencek kadar bisey değil müsait zamanda kardiyolog gorsun dedi bebegimin kontrolü bitti çıkarken kan tahlili ve röntgen istediğini söyledi. Bende röntgen zararlı degilmi diye sordum. Ewde telefon kullanmiyormusun diye cevap verdi. Bizde o an araştırmadan ikisini de yaptık ama çok pişman oldum aklım hala orda

Pişman olacak bir durum yok bence doğru demiş evde telefon kullanmıyor musunuz diye

Bende öyle d
Pişman olacak bir durum yok bence doğru demiş evde telefon kullanmıyor musunuz diye
Aynen kullanıyoruz maalesef telefonda da radyasyon var ama bana hastahanede ki daha çok zarar veriyormuş gbi geliyor

Oglum kalbinde delikle dogmustu, 2 yasina kadar kardiyoloji takibindeydik, 2 yasinda kapandi, bize hep ultrasonla bakmislardi rontgeni ilk defa duydum, ama kardiyologumuz sey demisti, cocuklarin kalbi cok hizli attigindan bazen ufurum olmasa dahi doktorlar ufurum sesi alabiliyorlar, hatta iki yasta gittigimiz son kontrolde once muayene etti, evet ufurum sesi var ama ultrasonla bakalim dedi,ultrasonda tamamen kapanmisti, rontgenin radyasyonuna takilmayin, gunluk hayatimizda inanin cok daha fazlasina maruz kaliyoruz zaten

Ufurum ile röntgenin ne alakası var ki? Bende de işyeri hekimi 'kalbinde ufurum olabilir, detaylı baktir' demişti, sadece EKG ile bakıp dinlediler.

Geçmiş olsun öncelikle çok sevindim oğlunuzun iyi olmasına. Anne olmak duygusal olarak çok zormuş gerçekten. İnşallah sağlıkla büyürler. Evet gunluk hayatta çok maruz kalıyoruz ama daha 5 aylik olduğu için çok endişelendiriyor insanı bir de 5 aylik bebegin kan tahlilini istedi bebegimin kan değerleri duscek diye kafama takıyorum. Artık düşünmekten stres yapmaktan kendimi hasta etcem eşim gayet rahat ama ben ..

Geçmiş olsun öncelikle çok sevindim oğlunuzun iyi olmasına. Anne olmak duygusal olarak çok zormuş gerçekten. İnşallah sağlıkla büyürler. Evet gunluk hayatta çok maruz kalıyoruz ama daha 5 aylik olduğu için çok endişelendiriyor insanı bir de 5 aylik bebegin kan tahlilini istedi bebegimin kan değerleri duscek diye kafama takıyorum. Artık düşünmekten stres yapmaktan kendimi hasta etcem eşim gayet rahat ama ben ..

Ufurum ile röntgenin ne alakası var ki? Bende de işyeri hekimi 'kalbinde ufurum olabilir, detaylı baktir' demişti, sadece EKG ile bakıp dinlediler.
Aynen öyle ben zaten kardiyologa götürecektim. Ama o an röntgen istedi bende düşünmeden aceleyle cektirdim eşim doktor kötü bisey olsa istermi falan dedi zararlı olsa riske atmaz dedi. Ama ben anne yüreği sanırım içim içimi yedi

Röntgenin radyasyon miktarından korkmanıza hiç gerek yok. Evde kullanılan ütü, mikrodalga, wifi, tv ile radyasyona maruz kalma süresi maalesef daha fazla. Kan tahlilinden sonra kansız kalan bir bebek veya hasta görülmemiştir. Öyle olsa hastanede daha yenidoğan bebeklerden alınan rutin kanlardan sonra bebeklerin kansız kalması lazımdı. Doktorlarınıza güvenin. Bazen üfürüm sesi akciğer sesleriyle karışır bunun içinde röntgen isterler. Daha önce hiç çekilmemişse bunun için istemiş olabilir kanı da öyle.. Daha fazla kendinizi üzmenize gerek yok. Allah başka dert vermesin.

Ya ne hatası Allah aşkına siz doktor musunuz?

Doğru haklısınız teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…