Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğime meyve suyu dokunurmu??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gamze57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2012
9
0
86
Sinop
Kızım 5 aylık oldu. Doğumundan beri mama ve annesütü alıyor. Bu ay meyvesuyuna basladık. 1elma ve 1 havucu katı meyvasıkacaında sıkıp biberonla veriyorum. Çokda seviyor.. Hergün vermemde bir sakınca olurmu acaba..? Akşamlarıda mandalina yerken onada bi iki dilim emdiriyorum bayılıyorr ama verirkende tedirgin oluyorum acaba dokunurmu diye başlayalı 4 gün falan oldu bi sorun olurmu????

5 aylık bebek için 1 elma ve 1 havuç çok çok fazla.Hatta 1 elma bile fazla.İlk başlarda çeyrek meyveyle başladık rendeleyip verdim hep hiç suyunu vermedim 6.ayını doldurduktan sonra.Yavaş yavaş miktarı arttırdık.Doktor öyle önermişti.Ayrıca bu kadar fazlası hem mide ve bağırsaklarını yorar hem de alerji yapabilir.Doktoruna sor yine ama bence ayına göre çok fazla.

Meyve sıkacağı kullanma, içerisindeki metaller vitaminleri öldürür. Cam rende al, ezerek suyunu çıkar. Miktarı artırarak verirsin. Ben 10 cc ile başlamıştım.

meyve sularını verdiğiniz zaman aşırı şeker yüklemesi yapıyorsunuz bizim doktorumuz suyunu değil püresini verin demişti. ayırca miktar olarak söylediğiniz çok fazla. püre olarak çeyreği yeterli. anne sütünün etkinliğini azaltır fazlası

Teşekkür ederim cevaplar için. bende 2 gündür cam rendede püre yapıp çeyrek elma vermeye başladım.

Back