• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğim ne yesin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kelebek_71

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2010
26
5
288
Ankara
arkadaşlar maalesef çalışan bir anneyim ve işe başladım.bebeğim 5 aylık oldu.sabah 8 de emzirip çıkıyorum.(çok da iyi emdiği söylenemez ama).öğlen 12.30 da evde oluyorum.yarım gün çalışıyorum.stoklanmış sütüm de yok.1 kerelik çok az mama veriyor annem ben işteyken onu da çok iştahlı yemiyormuş.yavaş yavaşta ek gıdaya geçtik sayılır.meyve suyu,meyve püresi ara sıra yoğurt gibi.bu 4,5 saatlik süre için bebeğime bebek sütü mü,kaşık maması mı,kavanoz maması mı ya da bebeğimi hazır gıda vermeden tok tutacak ne vereyim?2 arada bir derede kaldım yardımınıza ihtiyacım var.şimdiden cevap veren herkese teşekkürler umarım bana yardımcı olursunuz

bebeğinizi çorba tarzı ve muhallebi tarzı yedirmeye başlayabilirsiniz..süt olarakta anne sütüne devam edin bence..yeme saatini size uygun belli saatlerle düzenleyin...yemesine göre arada eline çubuk kraker ve ekmek kabuğu da verin oturur şekildeyden...alışmaya başlasın..hem diş çıkartırkende o tarz şeyler iyi geliyo çocuğa...hazır mamalardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın..elma armut gibi meyveleri kaşıkla kazıyıp yedirin tadını alsın...yutkunabilme becerisine göre pütürlü şekildede yedirin..hatta birzaman sonra kabuğunu soyup eline verin...çocuğun çiğneme yeteneğide gelişsin...kimisi hep robotta ve çorbayı yediriyor sonra çocuk 1_2 yaşına geliyor az pütürlü olsa boğazına kaçıyor becerip yiyemiyor..

aldığı sürece anne sütü verilmelidir. 4. aydan itibaren bebeğinize verebileceğiniz ilk ek gıda meyve suyu olmalıdır. Mevsimine göre elma, şeftali gibi meyvelerin suları verilebilir. Meyve suyu 1-2 tatlı kaşığından başlanarak ve zamanla artırılarak verilmelidir. yogurtta olabilir. mama kullanıyorsunuz emzirme sansınız yoksa belli ölçüde mamada içebilir.
Meyve püresi: Yine günde bir öğün mevsim meyvelerinden herhangi birisi püre şeklinde verilmelidir.

Sebze çorbası: Öğle öğününde 1-2 tatlı kaşığından başlanarak, yavaş yavaş artırılarak verilmelidir. (saat 12.00-13.00)

Sebze çorbasını ilk yapacağınız zamanlar sebzeleri seçerken bebeğinizin sindirim enzimleri yeterli miktarda oluşmadığı için sindirimi kolay olan havuç ve patates gibi sebzelerle başlamanızı öneriyorum. Daha sonra bebeğiniz tolere ettikçe sebze türlerini de değiştirerek miktarları arttırabiliriz.

çok sağolun kızlar ya.peki kahvaltıya başlasam çok mu erken?çünkü saat 10 gibi acıkıyor oğlum.açıkçası mama vermek hiç istemiyorum.sütümün yettiği yere kadar emzirmek istiyorum

Arkadaşım benim bebişte 5 aylık 20 günlük bende geçen hafta işe başladım akşam 8-9 gibi uyuyor bende saat 12 gibi sağıyorum (ameda süt sağma mak.)sabah 6 da kaldırıyorum ve 7 ye kadar emziriyorum ve evden çıkıyorum bebişe babamız bakıyor saat 9 gibi sağdığım sütü veriyor. 10 gibi armut yada elma püresi veriyor 11 gibide 1 gün önce öğlen sağdığım sütü veriyor 12 de okula getiriyor.göğsümün birini veriyorum birini sağıyorum şimdilik yetiyor. okuldan 14:30 da geliyorum saat 16: gibi 1/2 çay bardağı yoğurt veriyorum 2 gündür patates ,havuç,kabak püresi veryorum 4-5 kaşık veriyorum 1 hafta sonra sebze çorbasına tamamen başlamayı planlıyorum.Hafta sonu bile sütümü azalmasın diye sağıyorum. Bence sende sağ ve beslenmene ve su tüketimine dikkat et sütünde artar.Kendine ve bebişe iyi bak.

Back