Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeeğime ne ek gıda verebilirim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

badem29

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
16
0
6
Gaziantep
bebeğimin 5 ayı bitti ekgıdaya neyle baslasam yardımm?sadece anne sütü aldı bu ana kadar şükür ama sütüm azaldı sanki ve hala sık emmek istiyor önerilerinizi bekliyorum annişler

elma suyu, havuç suyu. patates+havuç suyu, yoğurt .bunlarla 3-4 tatlı kaşığı vererek başlayabilirsin.örneğin; sabah anne sütü,2saat sonra meyve suyu.....öğlen anne sütü 2 saat sonra yoğurt....akşam anne sütü sebze suyu..aralarda hep emzir. ek gıda için yavaş giriş yapmak iyi oluyor.

teşekkürler çiğ patates suyu verilirmiki ben püreye gectim gibi.5 cay kaşığı veriyorum arada yalnız sancı yapıyor,o yüzden öğlen kaşık maması akşamda biberon maması veriyorum 30 ml lik,doğrumu yapıyorum sütümünde azalmaması gerek ne yapcagımı bilemiyorum,
mesela yoğurda baslamadım makina alacam diye yoğurdun taze olması sartmı ve bardaklara calınıyor galiba ne kadar maya yeter,sebze sularından bazıları gaz yapıyor haşlayıp mı suyunu cıkarmalıyım.6. ay bittiğinde ne kadar günlük meyve suyu ne kadar yoğurt ne kadar sebzeye bu arada benim sütüm azalırmı?tecrübesiz olunca böyle oluyor işte:)önerileriniz için sağolun

benim de bebeğim 5 aylık sabah 10da meyve suyu, öğlen 2 gibi sebze çorbası, akşamüstü yoğurdu gece yatmadan önce kaşık mama veriyorum aralarda da devam sütü veriyorum maalesef anne sütü alamadı yavrum ama çok istekli yemiyor az az veriyorum şimdilik

Sebze suyu yerine sebze püresi meyve suyu yerinede meyve püresi verebîlirsin. Meyveleri cam rendede rendele azar azar tattır yoğurt 1 çay bardağı süte 1 çay kaşığı yoğurtla günlük mayalayıp yedirirsiniz

Birde bebeğim ne kadar yemeli demişsiniz bebeğiniz kendi belirler onu genel bi miktar yoktur her bebek farklıdır ne kadar yemek isterse yedirin zorlamayın sakın

evet banada mantıklı gelen suyu değil küçük miktarda cok besin vermekmiş amac karın doyurmak değilmiş zaten.
sabah meyve püresi veriyorum cam rende aldım ama pütürlü oluyor boğazına kaçar diye hazır püre veriyorum yarım kavonoz. Yoğurt için saf maya buldum ama biraz ekşi oluyor ve 2 gündür gazı var uyumuyor heralde hazır yoğurttan yapıcam mayasınıda 1 cay bardagı süte demişiniz kaç saat durmalı mayaladıktan sonra acaba..artıık 6aya yaklaştı bebişim sebze verip vermemekte kararsızım
hangi birini vereceğimi sasırdım bu arada sütüm azalmasın diyede ne kadar vereceğimi bilmiyorum siz bırakana kadar verin demişiniz ama bu sefer onu öğün saymıyo meme bagımlısı oğlum tekrar emiyo,sonrada karnı ağrıyo

Benden sana nacizane tavsiyem aman dokanır gaz yapar diye korkma arkadaşım az az bir çok şeyden tattır ki yutma ve sebzeleri tanıma becerisi gelişsin yoğurdu küçük kavanoz mamalarında yapıyordum ben kızım 6 aylık tabi biraz daha büyük kavanozlara geçtim 2 3 güne bir 2 kavanoz yaparsın günlük taze taze ver mesela o küçük kavanozlara süt ılıkken elini falan yakmayacak yani bi tatlı kaşığı yoğurt yeterli oluyor 3. 4 saat sonra yoğurdu tamamdır tarhana çorbası patates ve havuçlarını hazırlanan sebze çorbasında yapabilirsin valla ben o kadar çok tattırıyordumkı kızı a bazen tepki alıyodum etrafımdan ama çok şükür kızım şu anda hiç yemek ayrımı yapmıyor ne versem beni üzmüyor hani doktorlar diyorum 6 aydan önce bişeyin vermeyin 6 aydan sonra çocuk bişeyin alamayınca da zorlama diyorlar böylece yemek seçen abur çubuklar beslenen bi nesil çıkıyor karşımıza nese uzattım ben doktorumu çok beğeniyorum bizi 4 ayın bitiminde başlattı ek gıdaya koy gelsin canm

COK SAĞOLASIN bensu cum bizim doktor anne sütü yetiyor kaşık maması bile verme dedi.sen sanslıymışın doktorundan ne yapacağımı sasırdım bende,yoğurt tamamdır yapıyorum artık ama yemiyor yada kusuyor kesin onu anlamadım kaşık mamasınıda katkılı diye bıraktım zaten 30 ml bişey veriyodum alışsın diye..bugun patates püresi yaptım dediğinden ama sevmedi sabır bakalım..ne kadar yiyecek onuda anlamadım 2 cay bardagını gecmesin diyolar yaa neye göre püreye göremi corbaya göremi sence..bişeyler yesede artık büyüse uyusam geceleri ahh ahhh...:)

bebeğimin 5 ayı bitti ekgıdaya neyle baslasam yardımm?sadece anne sütü aldı bu ana kadar şükür ama sütüm azaldı sanki ve hala sık emmek istiyor önerilerinizi bekliyorum annişler

&.aydan sonra ilk ek gıdamız yoğurttu. Drumuz ilk yoğurdu vermemizi söyledi çünkü bu sevmesi açısından nekdr erken tadını alıp alışırsa okdr iyimiş. öncelikle yoğurt verdim ben ve devamında meyvelerin suları elma suyu armut suyu havuç suyu mevsimine göre meyvelerin suları. ilerleyen aylarda da pürelerine geçtik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…