• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeği olan anneler ek gıda yardımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hacerazra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
23
1
3
37
Bebeğim 5 aylık.ilk bebeğim olduğu için oldukça tecrübesizim. Anne sütü ve formül sütle besliyorum. Doktorumuz ek gıdaya geçebileceğimizi söyledi.yalnız yeme işini nasıl dengeleyeceğim?
1-Günde kaç cc süt almalı?
2-Ek gıda olarak sebze püresi, meyve püresi ,yoğurt,meyve suyu ve muhallebi mi vermeliyim?
3- bunların ölçüsü var mı?
4-öğün olarak nasıl ayarlamalıyım?
5-yulaf unu demişler bunşar nerde satılıyor öarketlerde bulamadım da...
6-tahılları nasıl veriyorsunız
biraz uzun oldu ama tecrübeli anneler tyardım edebilir msiniz?

Bebeğim 5 aylık.ilk bebeğim olduğu için oldukça tecrübesizim. Anne sütü ve formül sütle besliyorum. Doktorumuz ek gıdaya geçebileceğimizi söyledi.yalnız yeme işini nasıl dengeleyeceğim?
1-Günde kaç cc süt almalı?
2-Ek gıda olarak sebze püresi, meyve püresi ,yoğurt,meyve suyu ve muhallebi mi vermeliyim?
3- bunların ölçüsü var mı?
4-öğün olarak nasıl ayarlamalıyım?
5-yulaf unu demişler bunşar nerde satılıyor öarketlerde bulamadım da...
6-tahılları nasıl veriyorsunız
biraz uzun oldu ama tecrübeli anneler tyardım edebilir msiniz?

ek gıdaya yenı gecıyosan once meyve püresı ve yoğurtla baslıyosun.cam rende al bebekler ıcın oluyo püre halıne getırıyo.ilk olarak elma püresı ver bırkaç kaşık.ana oğün olarak emzırmeye ve devam sutune bıldıgın gbı devam et.yoğurt mayala bebegıne hergun kendı yaptıgın yoğurdu yedır doktorlar ıkındı oğununde verın dıyorlar.1 hafta meyve presı ve yogurtla devam et.sonra corbalar gec.yavaş yavaş alıştıracaksın hepsı aynı zamanda olmaz. bızde 4,5 aylıkken ek gıdaya gecmıştık.sorun olursa yardımcı olurum seve seve

Benimde oğlum 5 aylık Dr bize verdiği öğün tablosu var.
Kahvaltı 150-180 ml anne sütü
Ara öğün 125g meyve puresi
Öğle bebek corbası
İkindi anne sütü
Akşamüstü anne sütü
Aksam sütlü pirinçli kasik mamasi 130g
Gece anne sütü

Anne sütü ml hep ayni 150-180 değişiyor

ek gıdaya yenı gecıyosan once meyve püresı ve yoğurtla baslıyosun.cam rende al bebekler ıcın oluyo püre halıne getırıyo.ilk olarak elma püresı ver bırkaç kaşık.ana oğün olarak emzırmeye ve devam sutune bıldıgın gbı devam et.yoğurt mayala bebegıne hergun kendı yaptıgın yoğurdu yedır doktorlar ıkındı oğununde verın dıyorlar.1 hafta meyve presı ve yogurtla devam et.sonra corbalar gec.yavaş yavaş alıştıracaksın hepsı aynı zamanda olmaz. bızde 4,5 aylıkken ek gıdaya gecmıştık.sorun olursa yardımcı olurum seve seve​
Çok teşekkür ederim. Şöyle bir sıkıntım var artık emmek ve mama yemek istemiyor.daha çok gıda istiyor.tam bir öğün haline ne zaman getirebilirim gıdaları

Öğle bebek corbası
İkindi anne sütü
Akşamüstü anne sütü
Gece anne sütü

Anne sütü ml hep ayni 150-180 değişiyor​
teşekkür ederim.İkindiye kadar emzirmiyor musunuz? Peki bu 125 gr püreye kaç günde ulaştınız yoksa hep bu standartta mı veriyorsunuz

Öğle bebek corbası
İkindi anne sütü
Akşamüstü anne sütü
Gece anne sütü

Anne sütü ml hep ayni 150-180 değişiyor​
teşekkür ederim.İkindiye kadar emzirmiyor musunuz? Peki bu 125 gr püreye kaç günde ulaştınız yoksa hep bu standartta mı veriyorsunuz

Benim oyle ml olarak ne kadar olur bilmiyorum ama onca bi dilim elmayı püre yaptim öyle öyle artti simdi 3 dilim rahat veriyorum canim

Canim bide ben sütümü sagarak verdim saatli veriyodum simdi emzirme ile nasil ayarlarsin bilmiyorum ki??

Canim bide ben sütümü sagarak verdim saatli veriyodum simdi emzirme ile nasil ayarlarsin bilmiyorum ki??

Ben emziremiyorum sütüm baştan beri çok az oldu formül sütle destekliyorum.böyle olunca nasıl bir yol çizerim bilemiyorum. Emzirmediğim için devam sütlerinden verecek miyim? Yoksa sadece evdeyaptıkşarımdan mı vereceğim

Birincisi eğer devam sütü ve anne sütü veriyorsan 5 aylık bebeğe ek gıdaya başlamamalısın!..6 aydan önce verilen su bile midede demir emilimini azaltıp kansızlığa yol açıyormuş.O yüzden 5.ayın sonuna doğru yutkunma refleksini geliştirmek için ufaktan ufaktan yoğurdun suyundan, kaynatılıp soğutulmuş sudan günde bir iki kaşık verebilirsin.Sadece yutkunma egzersizi olarak.
6.ayı bekle ek gıdalar için,kafana göre gitme.
Devam sütünü yeterince veriyorsan çocuk doyuyorsa illa yemek diye tutturmaz zaten.
1-6. ayda vermen gereken minimum süt miktarı günde en az 500 cc.
2- Sebzeleri çorba olarak ver.Pürenin kıvamı onun için ilk haftalar koyu olur.Meyvaları rendeden geçir,kaşıkla ver.Meyva suyunu verme,şekeri bol ve lifsiz olur. Muhallebiye sakın şeker ekleme,sütle değil suyla yap,sonra devam sütü ekle.
3- Hepsinde ölçü ilk haftalar her öğünde "bir türk kahvesi fincanının yarısı kadar". (Fazla fazla verip çocuğu fazla şişmanlatmaya da gerek yok; daha emeklemeyi,yürümeyi öğrenecekler.Fazla kiloyla çok zorlanırlar.)
4- Zamanlamasını uyku öncesi kucağında biberonla devam sütü,uyku sonrası ek gıda şeklinde ayarla canım.Bir tek gece uykusundan bir saat falan önce lezzetli,doyurucu bir muhallebi yaparsın(iki çay kaşığı pekmez ekleyip) ki gece rahat uyusun.
5-Ben yulaf ununu tavsiye etmiyorum.Evet besin değeri yüksek,faydalı vs ama riskli bir tahıl.Çok çabuk bozuluyor,anlayamazsan bebeğe verebiliyorsun vs.Onun yerine " tam buğday unu ve irmik'i tavsiye ediyorum.Ben muhallebilerimi bu ikisini karıştırarak yapıyorum.Soğuyunca içine anne sütü/pekmez/muz/balkabağı ya da farklı bir meyva koyuyorum.
6- Tahıllar için "organik tam tahıl unu"var.10 lira civarı. Bir aydan fazla gidiyor.Tüm çorbalarına katabilirsin.Kendin yapmak istersen de; çorbaların içine tam buğday,mercimek,yeşil mercimek,tam pirinç de ekleyebilirsin.Tutamla.Mercimeklerin gaz yapmaması için 10 dk suda bırak,suyunu dök öyle kullan.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Aklına takılan birşey olursa yine sor,sevgiler.

Birincisi eğer devam sütü ve anne sütü veriyorsan 5 aylık bebeğe ek gıdaya başlamamalısın!..6 aydan önce verilen su bile midede demir emilimini azaltıp kansızlığa yol açıyormuş.O yüzden 5.ayın sonuna doğru yutkunma refleksini geliştirmek için ufaktan ufaktan yoğurdun suyundan, kaynatılıp soğutulmuş sudan günde bir iki kaşık verebilirsin.Sadece yutkunma egzersizi olarak.
6.ayı bekle ek gıdalar için,kafana göre gitme.
Devam sütünü yeterince veriyorsan çocuk doyuyorsa illa yemek diye tutturmaz zaten.
1-6. ayda vermen gereken minimum süt miktarı günde en az 500 cc.
2- Sebzeleri çorba olarak ver.Pürenin kıvamı onun için ilk haftalar koyu olur.Meyvaları rendeden geçir,kaşıkla ver.Meyva suyunu verme,şekeri bol ve lifsiz olur. Muhallebiye sakın şeker ekleme,sütle değil suyla yap,sonra devam sütü ekle.
3- Hepsinde ölçü ilk haftalar her öğünde "bir türk kahvesi fincanının yarısı kadar". (Fazla fazla verip çocuğu fazla şişmanlatmaya da gerek yok; daha emeklemeyi,yürümeyi öğrenecekler.Fazla kiloyla çok zorlanırlar.)
4- Zamanlamasını uyku öncesi kucağında biberonla devam sütü,uyku sonrası ek gıda şeklinde ayarla canım.Bir tek gece uykusundan bir saat falan önce lezzetli,doyurucu bir muhallebi yaparsın(iki çay kaşığı pekmez ekleyip) ki gece rahat uyusun.
5-Ben yulaf ununu tavsiye etmiyorum.Evet besin değeri yüksek,faydalı vs ama riskli bir tahıl.Çok çabuk bozuluyor,anlayamazsan bebeğe verebiliyorsun vs.Onun yerine " tam buğday unu ve irmik'i tavsiye ediyorum.Ben muhallebilerimi bu ikisini karıştırarak yapıyorum.Soğuyunca içine anne sütü/pekmez/muz/balkabağı ya da farklı bir meyva koyuyorum.
6- Tahıllar için "organik tam tahıl unu"var.10 lira civarı. Bir aydan fazla gidiyor.Tüm çorbalarına katabilirsin.Kendin yapmak istersen de; çorbaların içine tam buğday,mercimek,yeşil mercimek,tam pirinç de ekleyebilirsin.Tutamla.Mercimeklerin gaz yapmaması için 10 dk suda bırak,suyunu dök öyle kullan.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Aklına takılan birşey olursa yine sor,sevgiler.
Çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş.doktora gittiğimde anne sütünü ver yetmediği yerde gıdayı ver dedi mantığıma oturtamadım çünkü sütüm çok çok az. Her emzirmeden sonra yemek yedir dedi.15 gün sonrada sofra yemeklerine başla dedi. Ben yaptığım şeyleri söyleyeyim :
Sabah emzirip fomül sütü veriyorum kahvaltıda formül sütün içine ekmek içi yumurtanın sarısını dörtte biri azıcıkta tuzsuz oeynir koyup yediriyorum.
Öğlen yine emzirip ardına 125 g sebze püresi ya da çorbası ya da yoğurt çorbası veriyorum arada meyve püresi bazende muhallebi veriyorum...
Muhallebiyi her gün yatmadan vereyim mi? Nasıl pişiriyorsunuz 1-2 örnek verebilir misiniz?

Sen canım doktora gittiğinden emin misin?.. Jangi doktor dokuzuncu aydan önce sofra yemeklerine ok diyor?..Anlattıkların şaka gibi. Bu aylarda mama içine ekmek,peynir,yumurta konduğu nerde görülmüş!.
Gir google'a 7 aylık bebek beslenmesi diye,bebek hastanesinin yazisini oku..

Sen canım doktora gittiğinden emin misin?.. Jangi doktor dokuzuncu aydan önce sofra yemeklerine ok diyor?..Anlattıkların şaka gibi. Bu aylarda mama içine ekmek,peynir,yumurta konduğu nerde görülmüş!.
Gir google'a 7 aylık bebek beslenmesi diye,bebek hastanesinin yazisini oku..
Evet doktorun dedijleri içime sinmediği için sabah akşam internette araştırıyorum. Birde özel doktora gidiyorum. Bu konu o yüzden beni çok yormaya başladı. Bu yüzden yardım istiyorum

Canim biz alti ayi doldurduk dort bucuk aylikken yavas yavas tattirmaya basladim hic doktora falan danismadim icgudusel olarak yapiyorum herseyi
Basta meyvelerin suyundan verdim sonra yogurt bir hafta sureyle ardindan corba,pure derken simdi duzenli ögün olarak veriyorum sabah uyandiginda emziriyorum sonra kahvalti (yumurta sarisi tuzu alinmis peynir pekmez) yine emziriyorum sebre puresi (patates havuc kabak pirinc brokoli tabi tek havucla basladim ve her hafta bir farkli sebze ekledim) ve yine emzirdim meyve puresi verdim emzirdim butun bunlarin ardindan zaten saat dort bes civari oluyo ve emzirmeye devam ettim iki yemek kasigi kadar yogurt tekrar emzirdim en son uyumadan once gece muhallebiisi verip emmek isterse emziriyorum.cok asiri beslemisim gibi anlasilabilir ama bebek zaten tok oldugunda tepki veriyo ve asla susuz birakma.baslarda kabiz olabilir korkma mumkun mertebe herseye zeytinyagi koymaya calis bir cay kasigi kadar ve dedigim gibi suyu bol icerse kabiz olmaz.

Bende deli gibi arastirdim ama cok ikilemde kaldim sonra oturdum.ve dusundum anneannemin annemi beslenme tablosuyla buyuymedi muhallebiler pureler yapmadi allah ne verdiyse oda anneme verdi eee imkanlar dogrultusundada annemde beni bu sekilde buyuttu.gayet saglikliyiz diye dusundum ve bildigimi okumaya basladim ama dogru ama yanlis icimde kusku yook en azindan dogrumu yanlismi azmi emzirdim ay kac cc olacakti muhallebiyi kacta vercektim kac kasik olacakti derdim yok

Bende deli gibi arastirdim ama cok ikilemde kaldim sonra oturdum.ve dusundum anneannemin annemi beslenme tablosuyla buyuymedi muhallebiler pureler yapmadi allah ne verdiyse oda anneme verdi eee imkanlar dogrultusundada annemde beni bu sekilde buyuttu.gayet saglikliyiz diye dusundum ve bildigimi okumaya basladim ama dogru ama yanlis icimde kusku yook en azindan dogrumu yanlismi azmi emzirdim ay kac cc olacakti muhallebiyi kacta vercektim kac kasik olacakti derdim yok
Haklısınız sanırım dediğiniz gibi biz de allah ne verdiyse büyüdük.çok üzerine düşmeninde anlamı yok sanki çünkü dipsiz bir kuyu gibi...

Aynen
Haklısınız sanırım dediğiniz gibi biz de allah ne verdiyse büyüdük.çok üzerine düşmeninde anlamı yok sanki çünkü dipsiz bir kuyu gibi...[/QUOTE aynen canim ne kadar arastirirsak okadar kafamiz karisiyo sukur bugune kadar bi sorun yasamadik herseyi yiyo kizim sadece verilmeyecek gidalari bilmemiz yeterli diye dusunuyorum

Hacerazra ben biraz panik bir anneyim,yedirdiklerini duyunca fazla tepki vermişim kusura bakma..Damlariza nin dedigi gibi içinden gelen sesi dinle canım,az geldiğini çok geldiğini,sağlıklı-sağlıksız mı olduğunu,herseyin en iyisini bebegin icin sen bilirsin.

Back
X