Sınıflar genelde üçe bölünmüş oluyor. Çok iyiler- normaller-çok kötüler. Üç gruba da kendi düzeylerine göre çalışmalar verip sıkılmalarını önlemek lazım. İyi bilenler öğretmene yardım konusunda da iyi oluyor, kitaplık düzenleme, ödev kontrolü gibi.O öğretmeni bulamama kaygısı var da ondan
Bizim sınıfta çocuklar arasında yaş farkı var örneğin 14 ay fark olanlar var
Büyükler önce bitirip konuşmaya komik şeyler söylemeye başlıyor diğerlerinin de ya dikkati dağılıyor ya da ben geç kaldım kaygısı ile hızla yapıyor sayfa sonları kötü oluyor
Bu sefer esasen başarılı olup yazması okuması düzgün olan çocuk sınıf düzenini bozuyor şikayetler artıyor
Okumada ona fazla sayfa söyleyince bana ne diyormuş vs vs ya da kitap 16 sayfa yavaş okuyanlar 6 da normal okuyanlar 12 iken hızlı okuyan bitirip sonunu söylüyormuş al sana kargaşa
Bu arada bizim sınıf az kişi bir de 40 kişi olunca daha da karışabilir ortalık
Sınıflar genelde üçe bölünmüş oluyor. Çok iyiler- normaller-çok kötüler. Üç gruba da kendi düzeylerine göre çalışmalar verip sıkılmalarını önlemek lazım. İyi bilenler öğretmene yardım konusunda da iyi oluyor, kitaplık düzenleme, ödev kontrolü gibi.
Bir de banane demek nedirTeneffüse çıkma kitap oku desem okurlar ki öyle otoriter bir öğretmen de değilim. Sadece neden diye sorarlar
Ben sinif öğretmeniyim.Yaşına göre çok çok iyi maşallah oglunuz.Bi uzmandan yardim alin.Okullarda artık destek odalari var.Eğer oğlunuz normal üstü zekaya sahipse bence öyle destek odalarinda haftada 12 saate kadar birebir ders aliyor.Ayni durum zeka geriliği olan cocuklarda da gecerli.Aksatmayin ben zekanin kullanildikca geliştiğine inanirim.Kullanmazsa körelir diye düşünüyorum.Var olanı değerlendirmek lazım.Değişik aktivitelere yonlendirin.Sanat spor satranç vs. hangisine ilgi duyarsa.Süper neler yapilir neler.Evde birlikte deneyler yapin.Zeka oyunlari oynayin.Dilini geliştirebilirsiniz.Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
Matematikte ponponla toplama yapmıyor zihninden yapıyor.
300 e kadar sayabiliyor teker teker ikişer beşer ve onar
100 den geri teker ve ikişer sayıyor
İkişer basamaklı 3 sayı söylediğimde sıralıyor.
İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.
Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.
Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı
Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.
İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor
Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.
Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.
Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı
Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.
İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor
İnan'ın bu tarz çocukların çoğu öğretmenlerinin isteğiyle götürülmüyor. Çocuktaki kaygı hiperaktivite, uykusuzluk,asosyallik eğilimi gibi gibi gibi daha birçok nedenle anne gözlemi sonucu Pedegoğa götürülüp ve sonrasında onun yönlendirilmesiyle test yaptırılıyorlar. Uzman yardımı mutlaka alın. Birçok öğretmen sadece zeki çocuk demekle yetiniyor. Hatta hareketli bir çocuk yada asosyal bir çocuk olarak bile sınıflandırılabilirler. Uzman yardımı alın. Sevgilerİşte sıkıntım orada başlıyor
Konuşma problemi vardı konuşma terapistine gittik ve kekelemeye başladı
Gerçekten uzman pedegog bulabilme tedirginliğim var zira bende ne sorun var da buraya geldin diye kuracak potansiyeli var
Ben de buradan uzmana götür deyip kendi götürmeyenlerdenim
Bir de benim tek çocuğum var başka hiç küçük çocuk da bilmiyorum okuldan vs götür diyen olmayınca demek ki böyle olması olağan diye düşündüm hep
Her cümlenize katılıyorumBu bahsettiğiniz 3. çocuğunuz mu?
Son çocuklar her konuda daha şanslı oluyorlar. Eğer algıları da biraz açıksa okula giden kardeşleri ile beraber bir çok şeyi erken öğrenme fırsatı buluyorlar.
Siz ister zeka testi yaptırın ister yaptırmayın -ki ben hiç gerekli olduğunu düşünmüyorum, özellikle sonucun sayısal olarak ifadesi doğru değil- öğrenmeye hazır bir beyin zaten öğrenecektir.
Üstün yetenekli bireylerin yönlendirilmesi önemli bir konu ama bu alanda maalesef ülkemizin katedeceği çok yol var. İş yine aileye düşüyor. Bu nedenle Iq tertiniz 160 da çıksa bir faydası yok hatta zararı var. Üstün zekalı etiketi de geri zekalı etiketi kadar zarar verir çocuğun gelişim sürecine.
Yapacağınız tek şey çocuğunuzun sorularına yeterli cevaplar vermek ve yeni öğrenme ortamları hazırlamak. İhmal mi ediyorum diye paniklemeyin. Öğrenmeye hazır bir beyni hiç bir şey durduramaz.
Bu arada yaşıtlarından ayrışmamasına gayret etmek en önemli konulardan biri.
Uzman yardımı diye bir şey yok.
9 aylıkken marketteki tüm ürün paketlerini okumaya, 10 yaşında oturduğu yerden 3 bilinmeyenli denklem çözen bir çocuk büyütüyorum.
Yıllardır okul haricinde iki ayrı eğitim merkezine gidiyor.
Biri Bilsem, diğeri üniversite bünyesinde.
Amaaaaa...
O dediğiniz uzman yardımı hiç bir yerde yok.
Çünkü çocuğun üstün zekalı olması yetmiyor.
Onu eğitenin de üstün zekalı olması gerekiyor.
Bizde sistem öyle yürümüyor maalesef.
Öğretmen mantığı ile de bu iş yürümüyor, yürümüyor.
Biz bizzat danışman öğretmenden "bu çocuk normal değil" cümlesini işittik defalarca. Oysa o çocuğun orda olmasının tek sebebi normal olmaması iken.
Çocuk için sadece zaman kaybı oluyor maalesef tüm bu okul ve merkezler.
Tüm iş anne-babaya kalıyor.
O da bir yere kadar.
Biz oldukça eğitimli birer ebeveyniz , ona rağmen 12 yaşından sonra artık yetemez olduk bilgi ve beceri bakımından.
Ama onu doğru yönlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Zaten bir yaştan sonra buna çok ihtiyaç da kalmıyor, çünkü çocuk kendi ihtiyaçlarının farkında oluyor ve bunları talep ediyor.
Maelesef
Maelesef
Ve maelesef
Biz o uzmanlarla henüz karşılamadık.
9 aylıkken marketteki tüm ürün paketlerini okumaya, 10 yaşında oturduğu yerden 3 bilinmeyenli denklem çözen bir çocuk büyütüyorum.
Amaaaaa...
Biz bizzat danışman öğretmenden "bu çocuk normal değil" cümlesini işittik defalarca. Oysa o çocuğun orda olmasının tek sebebi normal olmaması iken.
O da bir yere kadar.
Biz oldukça eğitimli birer ebeveyniz , ona rağmen 12 yaşından sonra artık yetemez olduk bilgi ve beceri bakımından.
Zaten bir yaştan sonra buna çok ihtiyaç da kalmıyor, çünkü çocuk kendi ihtiyaçlarının farkında oluyor ve bunları talep ediyor.
Maelesef
Maelesef
Ve maelesef
Kesinlikle haklısın. Bende daha önceki yazımda yetersizlikten bahsettim. Diğerlerini bilmem ama benim bahsettiğim uzman pedegog ve kesinlikle yardımcı oluyorlar. En azından beraberinde getirdiği yada getirebileceği sorun ve olumsuzluklar bakımından. Ama diğer manada maalesefki uzman yok. Olanlarda dediğin gibi bir yere kadar. Ebeveynlerde, maalesef onlarda bir yere kadar.Uzman yardımı diye bir şey yok.
Amaaaaa...
O da bir yere kadar.
Maelesef
Maelesef
Ve maelesef
Amaaaaa...
O da bir yere kadar.
Maelesef
Maelesef
Ve maelesef
Ben de boyle bir cocukmusumArkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.