5.5 yaşında oğlum , normal mi

Tüm yorumlar için teşekkür ediyorum kısa süre içinde oğlumu bir uzmanla görüştürup durumu hakkında bilgi alacağım.

Bir ogretmen olarak yaziyorum bunu, keske ülkemiz boyle cocuklari degerlendirebilecek bir egitim sistemine sahip olsa, keske hep orta -vasat duzeye gore olmasa dersler..ah ah
Cocuklarimiz normalden zeki çıkarsa diye korkar hale geldik.
Cocugunuz belli ki cok zeki masallah .
Insallah degerlendirebilirsiniz.

Hocam teşekkür ederim yorumunuz için, bransiniz nedir, korkma sebebim anlattığım gibi farkı varsa ve fark edemezsem ,yeteneği varsa ziyan olsun istemiyorum.

Burada çoğumuz 100 den geriye teklemesen 2 şer sayamaz bence hastanelerin çocuk gelişim bölümündeki uzmanına gösterin. İleri seviyede eğitim veren okullar var eğer seviyesine uygun eğitim alamaz ise işte o zaman haylaz şımarık hiperaktif gibi etiketleri alır. Çocuğun zeka seviyesine uygun eğitime ihtiyacı vardır ertelemeyin yoksa akıllı çocuğunuzun adı huysuz uyumsuza çıkar

Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum :) ama isterseniz evet bir zeka testi yaptırabilirsiniz. Çocuğunuzla ilgili endişeleriniz varsa bir uzmandan bilgi almak sizi rahatlatabilir

akışına bırakılamayacak kadar önemli bir mevzu. büyük şehirlerde yaşıyorsanız üstün zekalılar ile ilgili lisanslı kişileri bulup çocuğunuza kesinlikle test yaptırmalısınız. sınıfındaki çocuklar gibi davranmasını bekleyerek üstün zekalı ise geri gitmesine sebep olabilirler.
çok yakın zamanda bir arkadaşımızın 10 yaşındaki kızını yüksek ısrarlarımızla bu teste yönlendirdik çocuk üstün zekalı çıktı. uzman kişi demiş ki bu çocuğu 4-5 sene önce getirseydiniz dahi çıkabilirdi.
o sebeple kesinlikle ihmal etmeyin. eşiniz sallamıyorsa siz sallayın lütfen çocuğunuz heba olmasın.

1. sınıfta bende böyleydim.
Okula başlamadan abim(benden 6 yaş büyük) öğretmişti okuma yazmayı,sayıları. Annemler dahi olduğumu düşünüyorlardı
Ama hiç yardım almadılar hep sen yaparsın diye gazladılar:)
Bende 8. Sınıfa kadar "ben bunları biliyorum ya,zekiyim nasılsa" diye hiç ders dinlemedim sonuç olarak liseyi zar zor bitirip 2 yıllık üniversiteye gelebildim.. lütfen yardım alın..

Oyle cocuklar icin özel bir okul oldugunu duymustum masallah

İşte böyle yorumlara ihtiyacım var,tesekkurler

hamile iken folik asit kullandınız mı?

Evet ama şu an tüm gebeliklerde kullanılmıyor mu
Maalesef inanın kullanılmıyor. Bir arkadaşımın folik asit eksikliğinden bebeğinde sorun oldu ve sonu hüsran maalesef.
folik asit kullanan annelerin cocukları yüzde oranını bilmiyorum ama zeki oluyor. Fakat o zeka daha sonra duruyor normal seviyeye dönüyor.
Eşiniz siz ve sizin birinci dereceden yakınlarınız zeki denecek konumda ise hemen teste tabi tutun. Eğer yüksek çıkarsa zaten bilinçli bir insansınız değerlendirirsiniz.
bu konuda bilgim var. ailemde dr çok fazla hep konuşuruz.
Zekada genetik faktörler çok önemli, beslenme, eğitim tartışılmaz zaten.
Annem ileri zeka düzeyinde üç kardeşiz 2 numara resmen ondan tüm genetiği kapmış. Ben öyle değilim normal standartlardayım.

Benim ailemde zeki ve bu zekasını doğru kullanıp işinde hayatında çok başarılı olanlar da var, sıradan normal zekaya sahip olanlar da var.

Eşimin ailesine baktığımda yeğenleri pek parlak değil ama yengemle de parlak değil, gorumcelerimin çocukları daha iyi durumda.
Ama aileler genelde bilinçsiz,çocuk için okula kayıttan başka ekstra bir şey yapmayanlardan.
Folik asit kısmına gelince 3 çocuğumda da kullandım ama benim 9 ay boyunca içtiğim su midemde kalmazdı yani ilaçların ne kadar etkisi oldu bilemiyorum

Bir öğrencim geldi aklima.
5 yaşında sürekli matematik islemleriyle uğraşırdi.toplama cikarma bölme ben hesap makinasıyla yapana kadar o soylerdi.
Diğer derslerde sıkılırdı as anaokulu oldugu icin kesme katlama işlerinin çoğunu ben yapardim boyama yapmayida sevmezdi.
İlk baslarda yapamiyor saniyordum ama basite aldığı icin yapmadığını anladim.cok olgun bir çocuktu, sampiyonlar ligi maclarini izler okulda yorum yapardı.bilmedigi futbolcu yoktu:)
Ama üstün zekalı olarak düşünmedim hic sadece zeki ve ilgi alanlari digerlerinden farkliydi benim icin.
1.sinifta ilçe matametik 1.si oldu.
Suan ortaokulda herşey normal yasitlariyla beraber.zeka testi zekayı olcebiliyormu neye göre ölçüyor bilgim yok ama çocuğunuzu normal kabul edin.

Bence seviyenin ustunde. Ben 4 5 6 ve 7 yasindaki cocuklara ders veriyorum.
7 yasindaki ogrencim digerlerine hava aticam diye toplamaya basladi gecen gun.
Her derste 2li sayabildigini belirtiyor. Kac kisi var sinifta onu sayiyor.
Bi ara digerleri zor soru diye " 2+ 100 kac oldugunu bilmiyosun ama hahay" diye konuya girdiler.
Kizimiz kendinden emin bi sekilde " tabiki biliyorum, 200 eder" dedi. Bahsettgim kizimiz 7 yasinda ve cidden akilli bi kiz.
Ortalama bi cocuk boyle olsa gerek. Szin cocugunuz 5 yasinda bunlari biliyosa bence evet ustun zekaya yakin.

Maşallah. Bir uzmanla görüşmelisiniz. Özel eğitim alması gerekebilir.

Hocam teşekkür ederim yorumunuz için, bransiniz nedir, korkma sebebim anlattığım gibi farkı varsa ve fark edemezsem ,yeteneği varsa ziyan olsun istemiyorum.
Ben Turkce ogretmeniyim.
Hic
Ben Turkce ogretmeniyim. Acikcasi hic ustun zekali diyebileceğim ogrencim olmadi. Bir de bu durumlarda genelde ilkokul ogretmeni daha etkili.
Genelde bilim sanat merkezlerine yonlendiriliyor bu tarz ogrenciler ama ben denk gelmedim.
Sizin cocugunuzun yetenegi oldugu belli zaten. Elinizi uzerinden cekmezseniz degerlendirebilirsiniz insallah.

Kreşe başlama yaşı, geçirilen zaman ve uyaran bolluğu. Birçok çocuk böyle şimdi.belki ortalamanın bir tık üstüdür.bu da özel bir ilgi ve eğitim gerektirir mi bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…