Çocuk Hastalıkları 5,5 aylık oğlum kabız oldu?sadece fitille çıkıyo.napcammm

• Konu Sahibi Konu Sahibi egemle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
E

egemle

Ziyaretçi
oğluşuma ek gıdayı fazla abarttım sanırım kabız oldu moralim çok bozuk

5,5 aylık oğluşum ek gıdalardan sonra kabız oldu.sadece fitille çıkıyo.çok ağlıyo napcam

annem hep derki fitile alıştırmayın bebekleri. azcık saf zeytinyağı içir hergün, ama çok diil 1 çay kaşığı kadar.

slm canim cok mu agir geldi bir gunde cok ek gida verme yeni basladin ise..

ne tur beslenme uyguluyorsun

içirdim faydası olmadı maleseffek gıda veriyodum kestim tamamen sadece emziriyorum şimdi.doymazsa hero baby devam maması veriyorum ama hala kabız

slm canim cok mu agir geldi bir gunde cok ek gida verme yeni basladin ise..

ne tur beslenme uyguluyorsun

herkes yavaş yavaş başla deyip durdu.aslında başlamıyacaktım ama artık emzirmekle doymadığını hissettim mamalar yerine doğal bişeyler olsun dedim.sabahları kahvaltı(peynir,yumurta sarısının dörtte biri cici bebe ,pastörize süt ve su az zeytin yağı karıştırıp veriyodum.öğleden sonrada ya elma püresi yada portakal suyu.bir kaç gün öğleden sonra meyve suyu yerine patatesli havuçlu prinç çorbası yaptım tel süzgeçten geçirip.verdiklerim bunlardı.

canım gecmiş olsun pazterize süt kabızlık yapar bence bırak verme nekadar suyla karıştırsanda kabızlık yapar havucta kabılık yabarmış

canım gecmiş olsun pazterize süt kabızlık yapar bence bırak verme nekadar suyla karıştırsanda kabızlık yapar havucta kabılık yabarmış

hepsini bıraktım doymadığı zaman hero baby veriyorum artık.biraz daha büyyüsün 7.ayında başlarım yeniden.sadece meyve suları versem şimdilik olurmu

patateste kabız yapmış olabilir bence kesme istersen şimdiden alışsın ama kabız yapacak şeyleri bir arada verme meyve sularına devam et yoğurt verebilirsin birazda su takviyesi yap artık bu gıdaların yanında....

ya karar veremiyorum bir türlü.kessemmi devammı etsem offsuyunu veriyodum zaten meyve suyu bile versem arkasından mutlaka su veriyordum.neyse bikaçgün daha bekliyim bakalım biraz rahatlasın sonra karar veririm.ya ben çokmu pimpirikim böyle anlamıyorum yoksa normal her bebekte olağan bir durummu bu.

valla ben de çok çektim kızımın kabızlığından.
tek yol düzenli beslenmesi.şu an siznki çok küçük .benimde sütüm yetmediği için 15 günlükten itibaren ek mamya geçmiştim ve kabızlık sorunu yaşamıştım.
çok doktora götürdüm çok ilaç kullandım taki tuvalaet eğitimine geçene kadar.demek istediğim şu sisnzki tabi daha çok küçük ama tembellik yapmamsı için kabızlığa alışmamsı için şimödiden dikkat edin
ilk olarak süt ve süt ürünleri kabızlık yapar
patates pirinç bebe bisküvisi kabızlık yapar
meyve suyu olarak eminimki kendiniz yapıyorsunuzdur. kayısı suyu verin ama şeftali vermeyin.bide aç karnına elma suyu ii geliyor diye duymuştum
zeytin yağını bende denedim bi işe yaramıyor.
havalar ısınıyor bol bol kavun karpuz ii geliyor.
neticede 2 yıla kadar çocuğumda kabızlık vardı şimdi çok nadir bence ek gıdaları kesmeyin ama fazlada yüklemeyin yavaş yavaş verin çok geçmiş olsun

teşekkür ederim.bende şimdilik ekgıda olarak meyve sularını vericem artık.doyması içinde gece yatmadan mama vericem.bakalım durumda değişme olucakmı.inşallah ek gıdadan olmuştur bağırsaklarında sorun olmasında tek korkum bu

yok yok merak etmeyin mamaya veya ek gıdaya geçince oluyor sindim ve boşaltım sistemi daha gelişmemiş olduğu için vede anne sütü sonuçta sıvı olduğu için oluyor bence .zamanla geçecektir merak etmeyin ama bende çok çektiğim için kızımın canı çok yandığı için anlıyorum sizi.

:)çok sağol ya rahatladım biraz sanki

neler verdin bebğine cnm, öncelikle bunları yazsan
yedirmemen, ya da az vermen gereken şeyleri söylerdik en azından

Ek gıdalarea en erken dördüncü en geç ise altıncı ayın bitiminde başlanılması gerekir. Dördüncü aydan once bebeğin sindirim ve sinir sistemi henüz katı gıdaları öğütebilecek düzeyde gelişmemiştir. Bu dönemdeki bebeklerde şiddetli emme isteği vardır. Bu nedenle anne sütü, hazır mama gibi sıvı olanları katı besinlere tercih ederler. Ek besinlere erken başlanması demir eksikliğine, yetersiz kilo almaya kabızlık ya da ishale, kusmaya ve iştah azalmasına neden olabilir. Ek besinlere altıncı aydan daha geç başlanması ise bebeğin yeni tatlara alışmasını güçleştirir. Yalnız anne sütüyle ya da hazır mamayla beslenen bebeklerde altıncı aydan sonra, bir ölçüde protein, demir, çinko ve kalori yetersizliği gelişebilir. Kabızlık sorunu olan bebeğe doktora danışmadan zamanından önce meyve suyuna başlamak da yanlıştır.

2.Bir yaşına kadar bebeklerin mamalarına tuz, şeker, baharat ya da herhangi bir tatlandırıcı konulmaz. Bir yaşından küçük bebeklerin böbrekleri mamalara eklenen tuzu atabilecek olgunluğa henüz erişmemiştir. Sebze, meyve, et ve sutte bebeğin günlük gereksinimini karşılayabilecek miktarda tuz bulunur. Mamaya şeker katılması ise gereksiz kalori alınmasına yol açar. Bebek şişmanlar ancak büyümesi için gereken protein, vitamin içeren gıdaları karnı şekerle doyduğu için eksik almış olur. Ayrıca bebekler bir kez tatlı gıda alınca tekrar aynı tadı ararlar. Yani mamasına, yoğurduna, meyve suyuna ekşi gelmesin diye şeker, pekmez ya da bal eklenirse bunları tatlı olarak yemeyle alışır. Öyleki şeker katılmadan hiçbir mamayı yememeye başlar.

3.Katı gıdalar kaşıkla verilmelidir. Biberonun ağzını katı besinleri geçirebilecek kadar genişleterek vermek anlamsızdır. Bebeğin minik ağzına uygun tatlı kaşığı ya da bebekler için üretilmiş beslenme kaşığı kullanılabilir. Kaşığın ucuna alınan mama, bebeğin ağzının arka tarafına boşaltılır. Bebeğin başlangıçta yutma refleksi tam olarak gelişmediğinden, mamayı diliyle dışarı çıkarmaya çalışır. Lokmayı yutabilmesi için birçok tekrar gerekebilir, öyle ki anne ya da baba olabildiğince sabırlı ve güleryüzlü davranmalıdır.

4.Yeni ve farklı gıdalar teker teker ve en az üç-beş günlülk aralarla başlanmalıdır. Yeni besin önce az verilir, zamanla miktar bir öğün besleyebilecek şekilde artırılır. Ilk kez verilen besinin alerji ya da hazım güçlüğü yaratmadığının anlaşılabilmesi için, aynı anda birden fazla yeni gıdaya başlanamaz.

5.Bebeğin yeni besinlere alışması zaman alır. Bebek yeni bir besine başlanıldığında, tadını değişik bulduğu için yemeyi reddedebilir. Yeni gıdayı beğenmezse yemesi için kesinlikle zorlanmamalıdır. Birkaç hafta aradan sonra aynı gıdayı tekrar deneyerek yeni tada alışabilmesi için şans tanınır.

6.Yeni besinlere, annenin yorgun olmadığı, keyifli bir zamanında başlanırsa, bebeğin bu gıdaya alışması daha kolay olur. Çünkü bebekler annelerinin duygularının iyi hissederler, ruhsal durumundan çok etkilenirler. Gülümseyerek verilen gıdalar bebek tarafından pek reddedilmez.

7.Yumuşak kıvamlı gıdalardan daha katılara aşamalı olarak geçilir. Çünkü bebeğin önce emme, sonra ısırma, en sonunda da çiğneme işlevi gelişir. Her bebek gelişimini farklı zamanlarda tamamlar. Bebeğin gelişimine göre verilen gıdanın kıvamı zamanla artırılır.

8.Her yeni gıdadan sonra kakalarda bazı değişikliklerin olabileceği bilinerek telaşlanılmamalıdır. Muz, muhallebi, pirinç kabızlık yaparken yeni başlanan meyve suları ve sebze çorbaları ise daha sulu ve yeşil renkli dışkılara yol açabilir.

9.Anne sütnnün giderek azalmasını önlemek için, aynı öğünden önce anne sütü, daha sonra ek besin verilir. Ek gıdalar bebeği bir öğün besleyebilecek miktara eriştiğinde, örneğin öğlen bir kase sebze çorbası, akşam üzeri bir kase meyve püresi gibi, anne sütü öğünleri azaltılabilir.

umarım faydalı olur cnm, çok geçmiş olsun

Zamanında çok çektiğim ve günlerce doktorların ayaklarına yol teptiğim konudur bebeklerde kabızlık..

Arkadaşım,canım sen şu aşağıya yazacaklarımdan birini uygula,hem kendin hem yavrumuzu bu sıkıntıdan kurtar..

* Zeytinyağı..Bebekse mama içine 6 saate bir bir çay kaşığı ekle..Sakın korkma zeytinyağının ne yan etkisi ne de zararı vardır..Güvenle ver..Mama almıyorsa yine 6 saate bir çay kaşığını direk ağızdan ver..

* Kara kuru erik hoşafı..Marketten al kara eriği,bi güzel kaynat,şekerlendir hoşafını yap ver çocuğa..

* Elma..İkili etkiye sahiptir..Hem ishal dönemlerinde hem de kabızlıkta rahatça verebilirsin..Bebekse suyunu sık ama lütfen dışardan olan hazır meyve sularından olmasın..

Bunlar tamamen doktor tavsiyesidir.Çocuklarınızda fitil kullanmamayı tercih etmeyiniz lütfen çünkü ilerki dönemlerde çok farklı sorunlar doğurabiliyor..Yukarda bahsettim 3 maddelik besinleri rahat rahat güvenle ver bebeğine..Ben 1 aylıkken verdim bebeğime hiç anne sütü almadığı için mama onu kabız yapmıştı..
Kolaylıklar ve şifalar diliyorum..

rezene bitki çayını tavsiye ediyorum... yüzde yüz doğal ve ilk günden itibaren bu çayı verebilirsin. bebeği çok rahatlatıyor yada kara kayısının suyunu kaynatıp içir

arkadaşlar bebeğime artık doktorun söylediği gibi iki öğün ek gıda yerine daha sık vermeye başladım.çünkü çocuğun doymadığı için kabız olduğunu anladık valla saat başı neredeyse ek gıda yoğurt,meyve suları ,muhallebisi ve anne sütü ,su verdim.hiç boş kalmadı yani çok şükür çok rahat çıkmaya başladı.ben şunu anladımki kabızlığın en önemli nedeni çocuğun anne sütüyle doymamaya başlamasıyla ek gıda ya geçişsırasında ek gıdayı dokunabilir diye az öğün vermek ve çocuğun aç kalması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…