Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cok tesekkur ederim,sorunum su ki gunduz uyudugu saatlerde kolayca uyutabiliyorum zaten dediginiz gibi saati gelince kolay uyuyor ama 20 dk 30 dk anca uyuyor, bu sureyi uzatamadim. Gece ise uyku beslenmesi yapmiyorum cunku alarm kurmus gibi 2 saatte bir kendliginden uyaniyor bazen saat başi, o yuzden dokunmuyorum hic bir turlu uzamatim. Ilk uykusuna geciste sorun yok ama gece boyu uyanma halindeKuzum gece uykusunu oturtmaya bak önce. Aksam 8.30 da yıka. Yağla. Uyut 9 gibi. Birkaç gun hep aynı saatte, aynı rutini yapıp uyut. Alışsın bir gece uykusuna. Uyku saati olur öylelikle. Alışınca zaten yıkamasan da saati geldi mi uyuyor. Alışana kadar ama her gun aynı saatte yıka. Dustan cıkınca doyur. Yorulup daha uzun uyuyacaktır… Sonrasında da kaç saatte bir acıkıp uyanıyorsa, o uyanmadan sen mamasını/ memesini ver. Misal 4 saatte bir mi uyanıyor. 9 gibi uyutmadan önce verdin ya gece 3.30 saat geçince sen tekrar ver. 12.30 da misal. Almazsa yarım saat sonra, 1 de tekrar denersin. Uyandırmadan besle. Uyku beslenmesi yap yani. Bir daha da 1 de mi verdin misal. Kur alarm. 4.30-5 te tekrar ver. Gece uyandığında da yatağından çıkarma. Karnını doyur. Almadığında daha fazla, poposuna vur pışpışla. Saçlarını sev. Uyur muhtemelen geri. Baktın olmuyor çıkarsan da kucağında hafif hafif salla. Hiç konuşma. Gene kucağında sakinleştirmeye, sakinleşince yerine koymaya bak. Sakinleştiği gibi de koy tekrar beşiğe. Popoya pışpış yap tekrar. Gece uykusunda önemli olan “bence” uyku öncesi rutin oluşturmak. Belli saatlerde, aynı rutinleri yapmak. Isığı açmamak. Uyansa da konuşmamak ve ağladı diye hemen kucağa almamak. Önceliğin onu yerinde sakinleştirmek olsun… bu duzeni oturttuktan sonra uyku suresi de uzuyor. Uyanıp uzun uzun oturmalar da kalmıyor. Aynı saatte uyuyan cocuk, aynı saatlerde uyanmaya başlıyor zaten uc asagı, bes yukarı… ondan sonrasında da öğlen uykusu için uyku sinyallerini bekle. Gözlerini ovmak, sakinleşmemej, çok ağlamak, huysuzlanmak gibi. Uyku sinyallerini görmeden uyutmaya calışma. Cocuk uyku sinyali göstersin. Sonra uyut. O da aynı saatte uyuyup, aynı saatte uyanan cocukta öğlen uykuları da aynı saatlerde oluyor genelde. Bir sonraki uykusu da gene öyle. Bir yerden sonra zaten vücut alışıyor belli saatlerde uyumaya. O saat gelince uykuya cok cabuk gecmeye başlıyorlar. Yeter ki gece uykusunu oturt. Gunduz de peşinden geliyor onun… ben kendi bebeğim de dahil 6 bebeğin bu yöntemle uyuduğunu gördüm. Hepimiz bebekleri bu sekilde düzene oturttuk. Tavsiye ederim tereddütsüz
Gene yataktan çıkarmasan, poposundan pışpışla geri uyutsan ? Ya da kucağına bir uyku arkadası bırak. Onun da faydası olabilir. Ben direnince öyle yapıyorum bazen. Kesinlikle pilli olmayacak. Ağzına sokup yutabileceği bir tüyü vs olmayacak. Kendi kendine dönebiliyorsa yani. Enazından sakinleşir. Daha kolay dalabilir tekrardanCok tesekkur ederim,sorunum su ki gunduz uyudugu saatlerde kolayca uyutabiliyorum zaten dediginiz gibi saati gelince kolay uyuyor ama 20 dk 30 dk anca uyuyor, bu sureyi uzatamadim. Gece ise uyku beslenmesi yapmiyorum cunku alarm kurmus gibi 2 saatte bir kendliginden uyaniyor bazen saat başi, o yuzden dokunmuyorum hic bir turlu uzamatim. Ilk uykusuna geciste sorun yok ama gece boyu uyanma halinde