• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 5.5 aylık bebeğimin kakasında kan var korkuyorum :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zeynozi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
19
0
86
Sakarya
bebeğim 5 aylıkken kakasında kan gördüm doktora gittim testler yapıldı kakada kan çıktı doktor anne sütüne alerjisi var büyük ihtimalle dedi (kesin bi sonuç yok tabi )anne sütünü kesicez dedi ama ben kıyamadım kesmedim sımdı tekrar kan görüyorum napıcağımı şaşırdım.doktora benim yediğim bişey alerji yaparmı diye sorduğumda öyle bişey olmaz dedi başka doktoramı gitmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum aynı durumu yaşanlar varsa önerilerinizi bekliyorum...

doktor öyle söylediyse deneseydin anne sütünü kesip bir süre mamayla devam etseydin cnm öğrenmiş olurdun anne sütünden mi değilmi tamam kimse istemez anne sütünü kesmeyi ama bu çocuğuna yaramıyorsa sağlığını tehdit ediyorsa vermemen daha mantıklı değil mi?

tabiki bebeğimi riske atmak istemiyorum ama doktorumda kesin bi sonuç söylemiyo bana bu olaydan 4 gün önce meyve püresi yemişti ondan olabilirmi dediğimde evet olabilir onuda verme dedi tamam vermedim bi süre anne sütü devam ettim sadece hiç bişey yoktu sonra yıne azda olsa kan gördüm alerji testi yaptırmak daha mantıklı sanki?

Anne sütüne alerji diye bişey olmaz inek sütüne karşı alerjisi olabilir yani senin inek sütü içeren birşey yememen gerekiyo süt yoğurt v.s bunun yerine keçi sütü keçi peyniri falan yemelisin bebeğin büyüncede alerjisi devam eder muhtemelen o zamanda inek sütü v.s vermemen lazım tabi en kesin sonuç test birde demir ilacı veriyomusun oda yapabilirmiş

benimde aklıma süt alerjisi yada laktoz intoleansı geldi.anne sütünü kesmek yerine laktazim damla neden önermediki.belkide sadece laktoza alerjisi varrdır.zaten test falan yapmadan neden kestiriyorki sutu.yinede denemek için sutunu tam kesmeden mama deneyip farka bakabilirsin bence..

canım geçmiş olsun
doktorunu bi değiştir istersen ondan sonra emin olursun ne olduğundan

anne sütü alerjisi diye bişey duymadım,kaldı ki bebeğin 5 aylık anladığım kadarıyla yeni başlamış bu durum.başka bi doktora daha gitmeni öneririm..sütü kesmek istemiyorsan sağıp saklayabilirsin sorunun ne olduğunu öğrenene kadar..

asla anne sutu alerji yapmaz ama senin yedigin sut urunleriyle ilgili olabilir bence sut ve sut urunleri yemegi kes ve birde oyle dene ama anne sutu degil sakin emzirmeyi birakma

bebeğim 5 aylıkken kakasında kan gördüm doktora gittim testler yapıldı kakada kan çıktı doktor anne sütüne alerjisi var büyük ihtimalle dedi (kesin bi sonuç yok tabi )anne sütünü kesicez dedi ama ben kıyamadım kesmedim sımdı tekrar kan görüyorum napıcağımı şaşırdım.doktora benim yediğim bişey alerji yaparmı diye sorduğumda öyle bişey olmaz dedi başka doktoramı gitmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum aynı durumu yaşanlar varsa önerilerinizi bekliyorum...

Zeynozi
Bu konuya yazılan cevaplarını okumadam, sana cevap veriyorum.
Sen sütünü değil, o doktora gitmeyi KES.
Şimdiye kadar duymuş olduğum en saçma tehşistir.
Bebeğin laktöz intoleransı varsa, sen sütten, yoğurttan ve peynirden uzak durursun, ama alsa bebeğini memeden kesemesin.
Bebeğin gaitadan kan olmasına mühtemellen bir barsak enfeksiyonu vardır.( başka şeyler de olabilir, ama onları aklıma getirmek istemiyorum) Antibiyotik kullanıp geçer.
İyi bir doktora git ve bir gaita testi yaptır.
Benim fikirime sorarsan, bir koprokültür talep ett. ( Enfeksiyona sebeb olan mikrobunu tespit eder ve o mikropunu hangi antibiyotiye dirençsiz olduğunu bulunur)
Ne olursa olsun, bebeğin anne sütünü kesme.
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
anne sütü alerjisi var arkadaşlar ama önce başka şeylerin araştırılması lazım. mesela çatlak olabilir veya inek sütü alerjisi. benim oğlumda da oldu çatlakdan kaynaklanıyormuş. eğer çatlak yoksa inek sütü alerjisine bakılması gerekiyor yani belli bir süre inek sütü içeren hiç bir şey yememen gerekiyor bisküviden tut aklına ne gelirse. bence sen başka bir doktora git o seni yönlendirir. direk anne sütü alerjisi diye kesip atmak olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
makatın baktırdınızmı anal fisür olabilir bizded ekan geldi anal fisür makatta içten minik çatlak çıktı geçmiş olsun bunada bi kula verin bence

merhaba canım ilk önce geçmiş olsun aynı sorun benim bebeğimde 3,5 aylıkken görüldü gaita tahlilleri yapıldı hepsi temizde fakat doktorum amip tedavisi yaptı bir sürü gereksiz antibiyotik yüklendi bebeğime ve sonuç hala aynıydı kan devam ediyordu ben sonunda gastroentolojiye getirdim bebeğimi ve kolonoskopi yapıldı( bizim yediğimiz şeyler sütümüzden bebeğimize geçiyor ve alerji yapabiliyor)ve gıda alerjisi teşhisi konuldu tahıllara karşı bizim alerjimiz eğer gaita tahlilleriniz temizse (amip,rotavirüs vs) hiç vakit kaybetme ve gastroentolojiye getir derim ve o doktorunu kesinlikle değiştir.Allahtan acil şifalar dilerim

ya yapmayın sakın sakın SAKIIIINN anne sutunu kesmeyın.. bızdede AYNI durum oldu.. ben ınek sutu ıceren tum gıdaları kestım sıkı pehrıze gırdım.. laktazım adındada bır damla verıyorum emzırme oncesı ve duzeldı.. doktorunu bırak bence.. ya bızdede kan cıktıgında bır dktor amıplı dızanterı dıye tutturdu 1 ay antıbıotık ıctı oglum daha 2 aylıktı.. sonra bır profa gıtık kızdı sacmalıga bak ne dızanterı yaa boyle bır sey mı olur dedı.. bol bol emzır sadece ınek sutu ıceren seylerı yeme dedı ve duzeldık.. halbuku ne kadar kolaymıs cozumu.. bazı doktorlar cıddı zarar verıyor ınsana. ANNE SUTU MUCİZEDİR, BUNU HEP HATIRLA CANIM.....

nasıl kaka da kan çıktı tahlilde. teşhis ne peki? anne sütünü niye kesiyorsunuz canım. aallah allah bebekleri kurtaran o zaten herşeyden. başka dr ye gidin.

Öncelikle çok geçmiş olsun umarım bir daha tekrarlamayacak bir durumdur.

Ben de 3 aylıkken kızımın kakasında kan görüp gecenin 12 buçuğunda soluğu acilde almıştım ve anal fisür yani popoda çatlak olduğu ortaya çıkmıştı.
Zaten kaka yapmakta zorlanıyordu, poposuna doktorun önerdiği bir krem ile zeytinyağı kullandım ve çok şükür geçti.
Bence de sütü kesmeden önce popoda çatlak olup olmadığından emin olun.

Back