• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 aylık bebeğimin gelişimi normal değil mi acaba..

secretmom

👸🏼
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
147
41
298
oğlum 36 haftalık doğdu. ve şuan 5,5 aylık .. motor gelişimiyle ilgili yazıları okudum. fakat 1-2 si dışında hiç birini yapamıyor.. çorba içmiyor. sadece mama yiyor. geç mi kaldım ek gıdada acaba. kendisi almakistemiyr... :( ne yapmam lazm acaba... :43:

Canım başka neler yapabiliyor ya da yapamıyor ayrıntılı şeyler yazmamışsın ama benim diyeceğim sana çorba kısmına takılma...Benim kızım 8-9 aylıkken çorba içmeye (o da 8-9 tatlı kaşığı içti mi bayram ederdim) başlamıştı..Ama inan bana ek gıdaya geçti diyebilmem 1 yaşını buldu, anca 1 yaşında herşeyden tatmaya başlamıştı.
Zaten esas olarak ek gıdaya 6. ayda geçmek gerekiyor, üstelik başlarda evde yapılmış yoğurt ve meyveler uygundu hatırladığım kadarıyla..

Ama tabii ki şüpheleniyorsan başka şeylerden mutlaka bir doktora danış..

Canım başka neler yapabiliyor ya da yapamıyor ayrıntılı şeyler yazmamışsın ama benim diyeceğim sana çorba kısmına takılma...Benim kızım 8-9 aylıkken çorba içmeye (o da 8-9 tatlı kaşığı içti mi bayram ederdim) başlamıştı..Ama inan bana ek gıdaya geçti diyebilmem 1 yaşını buldu, anca 1 yaşında herşeyden tatmaya başlamıştı.
Zaten esas olarak ek gıdaya 6. ayda geçmek gerekiyor, üstelik başlarda evde yapılmış yoğurt ve meyveler uygundu hatırladığım kadarıyla..

Ama tabii ki şüpheleniyorsan başka şeylerden mutlaka bir doktora danış..

mesela netten okudum emeklemeye çalışır, sizin seslerinizi taklit eder, sessiz harfleri söyler, f,vz,n.. gibi..sırtüstü yatarken dönerek oturur duruma geçer dio.. benim bebeğim bildiğin bayaa bebek yani:) ses mes taklit edemz . bide bu aydan sonra çorbalarına kemik suyu katın die duydum doğrumu acaba. yumurta sarısını ve eti gün aşırı verin diolar..
:56:

ilk once bebeginiz erken dogdugu icin duzeltilmis 4 bucuk aylık sayılır ve bu ayda da bebeklerin cogu donmez,emekleme cabası gostermez vs.sesleri taklit etmesine gelince belki siz fark edemiyorsunuzdur,hic agu bugu gibi sesler cıkarmıyor mu,uzmanların taklitten kastı sizi birebir taklit etmesi degil.Corba ve yumurta sarısı icin cok erken-7 ayda verebilirsiniz,6.aydan itibaren de meyve,sebze pureleri ve kasık mamaları baslayablirisiniz,et suyu icin de bence cok erken,en az 7 aylık olmalı bebeginiz.

ilk once bebeginiz erken dogdugu icin duzeltilmis 4 bucuk aylık sayılır ve bu ayda da bebeklerin cogu donmez,emekleme cabası gostermez vs.sesleri taklit etmesine gelince belki siz fark edemiyorsunuzdur,hic agu bugu gibi sesler cıkarmıyor mu,uzmanların taklitten kastı sizi birebir taklit etmesi degil.Corba ve yumurta sarısı icin cok erken-7 ayda verebilirsiniz,6.aydan itibaren de meyve,sebze pureleri ve kasık mamaları baslayablirisiniz,et suyu icin de bence cok erken,en az 7 aylık olmalı bebeginiz.

içim rahatladı şimdi gerçekten teşekkürr ederimmmmm :16:

mesela netten okudum emeklemeye çalışır, sizin seslerinizi taklit eder, sessiz harfleri söyler, f,vz,n.. gibi..sırtüstü yatarken dönerek oturur duruma geçer dio.. benim bebeğim bildiğin bayaa bebek yani:) ses mes taklit edemz . bide bu aydan sonra çorbalarına kemik suyu katın die duydum doğrumu acaba. yumurta sarısını ve eti gün aşırı verin diolar.. [/B] :56:

Canım bebekler 4. aydan itibaren dönebilir evet ama bu genelde çok hareketli bebekler için geçerli oluyor...Emekleme ise inan 6. aydan sonra başlar..Oturur duruma geçmesi için de henüz çok küçük bebeğin...Benim kızım 7. ayda anca emekleme çalışmalarına başlamış ve gene 7 ay bittiğinde kendi kendine oturmaya başlamıştı..Ki çok daha geç yapanları da gördüm..

Ayrıca yumurta sarısına da 6. ay dolduktan sonra o da bir yumurta sarısının 8 de biri ölçüsü ile başlaman gerekir. Et suyu içinse benim doktorum gerek yok, etin kendisini ve köfte olarak yedirmeye çalış demişti..Et suyunun sanıldığı kadar faydası olmadığını gene bir ortopedist tanıdığımzdan da duyunca hiç vermedim ben.

aahh biz anneler ne kadar çok şey yapmasını istiyoruz bebeklerimizden.İnternette yazan çoğu şeylere bire bir uymayabilir bebeğinin davranışları.Benim oğlumda 38+1 de doğdu şuan 9 ay 5 günlük geçen hafta tamamen desteksiz kendi kendine oturmaya başladı.Emeklemiyor mesela.İstediği yere dönerek gidiyor.Tavsiyem Bebeğinle bol bol konuş,oyunlar oyna,şarkılar söyle.Değişik çıngırak oyuncaklar ver eline.üzme kendini.

Her cocuk ayridir ozellikleri cok farklidir internette yazan her seye aldirmayin derim.. Ayrica ek gidalara da 6. Aydan sonra baslanir.. 1 yasina kadar da anne sutu agirlikli beslenir.. Yani on planda anne sutu olur.. 1 yasindan sonra herseyi yemeye baslar.. Acele etmeyin.. Anne sutu essiz bir nimet bulunmaz bir gida yeri dolrurulamaz yani.. Meyve verin yogurt verin ama panik yok :)

Back