Çocuk Hastalıkları 5,5 aylık bebeğimde istemsiz hareketler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

01hurremm011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
21
0
36
Bursa
5,5 aylık bebeğim var.yaklaşık 1 aydır istemdışı hareketleri var.elini açıp kapama,eliyle kafasına vurup vurup durma.çok aşırı yapmaya başladı ve kendine zarar verecek diye korkuyorum.Böyle bi durumla karşılaşan var mı.Lütfen yazın.korkmaya başladım:(((bir de bazen sese hiç tepki vermiyor:((

benim bebeğim yok ama bence daha fazla ilerlemeden iyi bir doktora götür derim

sana en iyi cevabı doktor verir inş. bir şeyi yoktur kendince oyun yapıyordur

bebeğini görmeden yorum yapmak çok doğru değil ama istemdışı derken kasılma gibi mi?Eğer bilerek elini açıp kapıyorsa ya da başına elini vuruyorsa keşfetme amaçlı olabilir,artık vücutlarını daha iyi farkediyorlar çünkü,ellerini farkettiği için onları açıp kapayabildiğini görmek hoşuna gidiyor olabilir,oğlum da parmaklarıyla elleriyle oynardı diye hatırlıyorum,ama istemdışı derken neyi kastettiğini anlamadım pek,o dönemlerde kafalarına vurma sebebi oyun dışında kulağı ağrıyosa olabilir,diş döneminde dişleri sancı yapınca da kulaklarına ve kafalarına vuruyolar ellerini ama seninki diş için küçük daha,kulağı ağrıyo olabilir mi?Rutin muayenen vardır aylık,olmadı bi doktoruna da danış derim ben.seninle göz teması kuruyosa,nesneleri (dönence ya d aoyuncakları heraket ettirdiğinde) göz takibi yapıyosa ve şu ana kadar gelişimi normalse muhtemelen bilerek ve isteyerek yapıyordur,her seslenince tepki vermek için küçük daha

Back