5.5 aylik bebegim nesnelere uzanmiyor ve kaslari sert

Pembroken

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2021
557
802
Merhaba bebegim 7 aylik dogdu. 1 ay kuvezde kaldi. Kuvezdeyken evre 1 beyin kanamasi gecirdi. Noroloji ve beyin cerrahi mr istedi anestezili diye korktuk cektiremedik 3 ay sonra tekrar mra giricek. 5.5 aylik oldu kafasini dik tutabiliyo. Kendini saga sola cevirebiliyo. Biberonla mama verirken elimi tutuyo istemezse ittirebiliyo. Ama hic biseye uzanmiyor. Eline oyuncak tutusturursam tutuyo ama refleks mi bilmiyorum.
Fizik tedavi sol taraf kaslari gergin gibi ama daha kucuk belli plmaz kendi yapiyo olabilir dedi. Normal bebek vidyolarina bakiyorum cok esnekler ama benim bebegim hareket yaparlen robot gibi kaslari sert. Elini kolunu uzatmak hareket ettirmek zpr oluyor.
Serebral palsiden supheleniyorum cok uzuluyorum. Bebeginde boyle sertlik farkeden oldu mu normal mi duzeliyo mu lutfen biseyler yazin cok uzuluyorum 5 aydir agliyorum cok kotu gunler gecirdim ve geciriyorum. Dogumum zaten berbatti onu hic anlatmak istemiyorum ölumden donmüşum...

Merhaba bebegim 7 aylik dogdu. 1 ay kuvezde kaldi. Kuvezdeyken evre 1 beyin kanamasi gecirdi. Noroloji ve beyin cerrahi mr istedi anestezili diye korktuk cektiremedik 3 ay sonra tekrar mra giricek. 5.5 aylik oldu kafasini dik tutabiliyo. Kendini saga sola cevirebiliyo. Biberonla mama verirken elimi tutuyo istemezse ittirebiliyo. Ama hic biseye uzanmiyor. Eline oyuncak tutusturursam tutuyo ama refleks mi bilmiyorum.
Fizik tedavi sol taraf kaslari gergin gibi ama daha kucuk belli plmaz kendi yapiyo olabilir dedi. Normal bebek vidyolarina bakiyorum cok esnekler ama benim bebegim hareket yaparlen robot gibi kaslari sert. Elini kolunu uzatmak hareket ettirmek zpr oluyor.
Serebral palsiden supheleniyorum cok uzuluyorum. Bebeginde boyle sertlik farkeden oldu mu normal mi duzeliyo mu lutfen biseyler yazin cok uzuluyorum 5 aydir agliyorum cok kotu gunler gecirdim ve geciriyorum. Dogumum zaten berbatti onu hic anlatmak istemiyorum

Allah şifasını versin önemli bir şeyi yoktur inşallah 🤲Evlat bambaşka hastalık uzak olsun yavrularımızdan 😞

Bu durumu yasayan baskalari varsa yazabilirler mi?

Merhaba benim oğlumda kas sertliği yoktu ama o aylarda genelde sağ tarafını kullanıyordu oyuncaklara 2 eliyle de uzanıp tutuyordu ama sol eline oyuncak versem bile sağ eline alıyordu otururken boynu hep sağına eğik duruyordu ben de aynı şüphe ile nörolojiye götürdüm bir problem yok dedi ki sonradan oturması da düzeldi, kasları sert dediğiniz tarafta ani gerilme istemsiz bi hareket fark ettiniz mi belki erken ama ayağını yere basıyor mu ellerinden tutunca kalkma çabası var mı. Geçici bir durum olabilir belki ama bebeğinizin küçükken yaşadıklarından dolayı endişe etmeniz normal ayrıca 7 aylık prematüre Doğmuş bildiğim kadarıyla gelişiminn iki ay geriden gelmesi normal olabilir, 4 aylıkken yavaş yavaş başlar bebekler uzanmaya tutmaya ama mr sonucunu görene kadar muhtemelen içiniz rahat etmeyecek. İnşallah hiçbir problem yoktur allah sağlıkla büyütmek nasip etsin

Merhaba. Miniğe çok geçmiş olsun, size de Allahım gönül ferahlığı versin 🌸

Benim 11 aylık erkek bebeğim 43 haftalık doğdu. Kasları hep çok gergindi, hala gergin. Bir seyi tutmak istediginde elini oyle sıkıyor ki elindeki muzsa püreye donusuyor desem yeridir :) cımbız hareketini deneyip ellerini izliyor mesela ve parmaklarini o kadar cok kasip oyle cok guc uyguluyor ki eklemleri oynayip duruyor hareket boyunca. Ve yerden kucuk kirintilar alabilmeyi daha yeni basardi, daha yeni yeni gucunu kontrol edebiliyor. Diger gelisim durumlarini da yazayim ki normal oldugunu anlayin.

3.5 aylikken hem yuzustu hem sirtustu donebiliyordu. 5.5 aylik surunmeye, 6.5 aylik emeklemeye basladi. 8 aylikken tutunup kalkti, iki hafta sonra siralamaya basladi. Su an yurume denemeleri yapiyor. Bilincli 12 kelimesi var. Kendi yemek yiyebiliyor. Suluktan su iciyor. Kalem kavrayip defter karalayabiliyor. Hayvan taklidi yapiyor.

Baslangicta ben de korkuyordum icten ice. Elleri hep yumruktu, ayaklarini hep birbirine dolayip capraz tutuyordu. Sonradan anladik ki olcusuz guc kullaniyor sadece. Bedeni de gercekten cok guclu masallah. 3 gunlukken yuzu koyun yatarken basini kaldirip istedigi tarafa ceviriyordu. Basini hep tutabiliyordu, dogdugunda ayaklarinin ustune basabiliyordu. Ki benimki 43 haftalik dogdu. Siz bir de premature dogurmussunuz, benim bebegimle kiyaslayinca bana sadece kas gerginligi konusu normal geldi. Doktor da endiselendirecek bir seyler soylwmiyorsa bence miniğe bjraz daha zaman verin.

Mis kokulu avuclarindan opuyorum onu. Bahti guzel olsun 🐥

Serebral palsiden supheleniyorum cok uzuluyorum. Bebeginde boyle sertlik farkeden oldu mu normal mi duzeliyo mu lutfen biseyler yazin cok uzuluyorum 5 aydir agliyorum cok kotu gunler gecirdim ve geciriyorum. Dogumum zaten berbatti onu hic anlatmak istemiyorum ölumden donmüşum...
Çok üzüldüm,geçmiş olsun 😔

Allah razi olsun cevaplariniz icin.umarim daha yazan olur. Insallah cocugumun kasilmalari geçer hareketlerini takip etmekten psikolojim bozuldu. Allah kimseyi cocuguyla sinamasin. Hamileyken calistim cok psikolojik siddet gordum inanin genel mudur 6 aylik hamileyken senle calismak istemiyoruz dedi oyle kafaya taktim ki. Suçum ise ofisteki iki kizin sirket parasindan ozel harcama yapmalarini ortaya cikardigim icin onlara olan gecimsizligimiz. Takim calismam yokmus v. Suan butun bolumlere kontrole gidiyoruz. Cocugumun elleri kan aldirmaktan delik desik onlarca igne izi var cok cekti. Simdide kas kati serebral palsi gibi. Ne kadar beyin hasari var bilmiyoruz. Mrdan sonra belli olacak.

Benim cocugum gibi basta kasoli olup sonra acilan varmi nokur biseyler yazin cok kotuyum

Merhaba öncelikle benim oğlum Şuan 6,5 aylık korkularınızı bende yaşadım ama inanın hepsi geçiyor ve bekleyin sadece. Videolara bakıp kendinizi sıkmayın. 5aylıkken bende aynını düşünüyordum önüne obje koyuyorum almıyor. Eline verince tutup sonra atıyordu. Korktum. Dedim ne olabilir hatta sonra dedim ne olursa allahtan zamana bırakayım. Şimdi objeleri uzanmaya çalışıyor, sıkınca ses çıkartan oyuncağı var onu sıkıp kendi sallıyor. Emeklemiyor ama yuvarlanarak her yere gidiyor. Mesela al bunu diyorum yok o kendi gördüğünü alıp illa onla oynayıp onu tutacak. Bunların hepsi 6 ay ile beraber geldi sonra doğru yapmaya başladı Kİ sizin çocuğunuz erken doğum sebebi ile olması gereken zamanda doğmadığı için bununda etkisi olabilir gelişmesi için. Bence biraz zamana bırakın. Evham yapmayın ne olur. Bende sizin gibiyim firenlemezsek kendimize de evladımıza da bir şekilde bu durumu belli ediyoruz. Üzmeyin kendinizi. Zaman herşeyin ilacı. Baktınız hala yok o zaman kesinlikle bir doktora gidin konuşun.

İnşallah korktuğunuz gibi bir şey yoktur inanın bebekler bir günde bile değişip gelişiyor sizin bebeğinizde bir anda korkularınızı sonlandırır inşallah, annelik ciddi anlamda vicdan yükü. Ayrıca bebekler annenin bütün duygusunu hisseder olabildiğince sakin kalmaya çalışın ki bebeğiniz de rahat ve huzurlu olsun

Tesekkur serim cevaplariniz icin. 17sinde norolojiye gidecegiz tekrar. Gelisimini degerlendirecek buradan da yazarim mutlaka. Insallah normaldir durumu.

Bilmiyorum ama şu an üste çıksın diye yazıyorum. Bilen mutlaka vardır.

Cok tesekkur ederim. Bakalim hala bekliyorum.oyun halisina koyunca serbest birakiyor ama bu seferde bacaklarini makas mi yapiyo diye supheleniyorum. Bi ayagiyla diger corabini cikarir gibi hareketler yapiyor. Zaten coraplarini 500 kere cikariyor. Butun gun elimde corap giydiriyorum. Evi b*k goturuyo afedersiniz 😑

Öncelikle çok geçmiş olsun bilgim yok ama konunuz aktif kalsın öne çıksın diye yazmak istedim. Umarım düzelir

Cok tesekkur ederim. Insallah icimi sogutan bi ornek paylasan birisi olur. 😊

Çok geçmiş olsun
Prematüre doğduysa bu tarz gecikmeler yaşaması normal bebeğinizin
Dr kontrolünde neler oldu?
Umarım en kısa zamanda içinizdeki şüpheler ortadan kalkar

Çok geçmiş olsun
Prematüre doğduysa bu tarz gecikmeler yaşaması normal bebeğinizin
Dr kontrolünde neler oldu?
Umarım en kısa zamanda içinizdeki şüpheler ortadan kalkar
iyNorolojiye ve fizik tedaviye gittim. Hareketlerinin normal oldugunu soylediler. Kasilmalarimiz azaldi. Nesnelere uzaniyor biraz tutuk sekilde. Oturmaya calisiyor. Yuzustu koyuyorum ellerinin uzerinde dik duruyor ama yorulup kafayi gomuyor yere. Sonra dinlenip tekrar kalkiyor. Emekleme yok cunku ellerini yuzustu yatinca yumruk yapiyor. Noroloji 3 ay sonra gel dedi. Aslinda mr cekimine 2 ay var ama korkuyorum amestezili oldugu icin. Mr cekilirse anca net konusabilir doktor.

X