5+1 günlük gebelikte kese var ama yolk sac görünmedi normal mi

Asiy2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
1.343
2.859
36
Tecrübeli hanımlar bugün gebeliğimi kanda öğrendikten sonra ilk doktor kontrolüme gittim 7 gün önce betahcg 739 du şimdi 8931. Vajinal ultrason ile gebelik kesesi 6.3 mm ama yolk sac göremedik çok endişeliyim normal mi bu durum. 10 gün sonra tekrar doktora gitmeyi düşümüyorum. Siz kese kaç mm olduğunda ve kaç günlük hamile iken gördünüz yolk sac ı

Eklentiler

• P_20170121_113927.jpg
    31,5 KB · Görüntüleme: 6.849
Canm yolk saç ne zaman görünür bilmiyorum ama bnm doktorum 23mm geçince bebek görünür demişti yolk saçta bir kaç gün önce görülür bence ama senin kesen daha küçük.

İlk gittiğimde 5+2 di yolk saç var demişti doktor kesede 5.9 mm yazıyor usg kağıdında bence bekleyin biraz daha geç gozukenlerde var cunki

İlk gittiğimde 5+2 di yolk saç var demişti doktor kesede 5.9 mm yazıyor usg kağıdında bence bekleyin biraz daha geç gozukenlerde var cunki
teşekkür ederim 7+1 de tekrar gitmeyi düşünüyorum doktora inşallah o zaman görürüz

dediğiniz şey ne bilmiyorum ama ben 5 haftalık gebeyken gittim doktor kese var ama bebek yok dedi... bir hafta sonra gel demişti bana... randevu bulamadım 3-4 sonra gene gittim... baktı baktı cihaza korktum kötü bir şey mi var dedim... bebek görünmüyor ama kalp atışı var dedi cihazın ayarlarıyla oynadı öyle gördü... hayırlısıyla görürsünüz inşallah

internetten de böyle bir yazı buldum

Yolk sac
Gestasyonel kese ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra yolk kesesi (yolk sac) adı verilen oluşum ortaya çıkar. Yolk sac gestasyonel kese içinde ikinci ve daha küçük bir kese olarak gebeliğin yaklaşık 5. haftasında izlenebilir.

Yolk sac’ın kesin işlevi aydınlatılamamakla birlikte erken gebelikte bebeğe ait kan hücrelerinin yapımından sorumlu olduğu düşünülmektedir.

Gestasyonel kese çapı transvajinal ultrasonografide 10 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir. Bu oluşumun izlenmesi gebeliğin normal olduğu şeklinde yorumlanır. Yolk kesesinin izlenmesi gebeliğin içinde embryo içermeyen boş gebelik olmadığını kanıtlar.

Karından yapılan ultrasonografide ise gebelik kesesi çapı 20 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir.

@crowley BeyazBulut teşekkür ederim ikinize de inşallah sağlıkla ilerler gebeliğim insanın endişeleri hamileliğini ilk öğrendiği anda başlıyo sanırım doğuma kadar da devam eder Hayırlısı olsun. Rabbim hepimize ailemizle sevdiklerimizle birlikte mucizelerimizin doğumunu görmeyi nasip etsin inşallah

daha dur bunlar başlangıç bebişi gör hele bir önce hayırlısıyla
ne zaman tekme atacak?
cinsiyeti ne?
kızlar bu 2li test gerekli mi?
doktor böyle muayene etmeyi nerde öğrendi

5+1 benim kese karında ultrasonda göründü 8mm ama yolk sac falan demedi doktor 2 hafta sonra tekrar gel dedi, 8 haftalık olmadan kesin gebelik demiyoruz temkinli davranıyoruz dedi doktor bana

5+1 benim kese karında ultrasonda göründü 8mm ama yolk sac falan demedi doktor 2 hafta sonra tekrar gel dedi, 8 haftalık olmadan kesin gebelik demiyoruz temkinli davranıyoruz dedi doktor bana
Canım ben kızımı sağlıkla kucağıma aldım çok şükür hamilelik hep bir merak içinde geçiyor ve sabır gerektiriyor inşallah sende minik mucizeni görürsün yakında ve sağlıkla kucağına alırsın

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ilki boş gebelikti o yüzden tedirgin oluyorum 5 haftalıkken 8mm az mı acaba ilk gebeliğimde aynı haftada 4mm di

Normal canm bnde gecen hafta gittim doktora cuma günü. 5haftalik oldugumu soyledi kese var ama henuz bebegi göremedik 10 gun icinde tekrar gel kalp atislarina bi bakalim dedi .

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ilki boş gebelikti o yüzden tedirgin oluyorum 5 haftalıkken 8mm az mı acaba ilk gebeliğimde aynı haftada 4mm di
Benimde ilk gebeligim bos gebelikti . Sonra 2 gebeligim oldu oglusum dunyaya geldi buda 3 gebeligim canim . Netten ogrendgm kadaryla bos gebelik insana 1 defa denk geliyomus bende gecirdgim icin biliyorum sonrasi mutluluk oldu zaten benim icin insallah seninde oyle olur pozitif dusun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…