4aylik bebek beslenmesi

Esramnllll

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2021
151
29
18
27
Arkadaşlar bebeğim 3180gr doğdu şimdi ise 5200gram 4aylik suan 3aylikken anne sütü bıraktı 1ay hipp kullandık kilo az aldık şimdi iki gündür bebeler kullanıyoruz bebeğim 3kez kaka yapti günde yapar mı başka bilmiyorum kaşık mama verdim bugün 2-3kasik kilo alır mı ne yapmalıyım bebelacta iyi dediler ama kararsız kaldım insallah kilo alırız

kaşık maması vermeyin bence daha çok küçük. yarardan çok zarar verebilir.
günde kaç kere kaç cc mama veriyorsunuz?
doktora kontrole gittiniz mi az kilo almasının altında başka sebep var mı diye incelendi mi (idrar yolu enfeksiyonu gibi) ? bunlarda sıkıntı yoksa gerekli görürse doktorunuz kilo aldıran mamalar var, onlardan verebilir.
bu arada çok aşırı da düşük değil kilosu, %5-10 persentil içinde hala.

Kilosu az degil kesinlikle kaşık maması verme daha çok küçük. Belki mama cc artirilabilir

normalde bu ay kaç emmesi gerekiyor bide bazın yarım bebe bisküvisi koyuyorum mamasının içine vermem kaşık mamada

normalde bu ay kaç emmesi gerekiyor bide bazın yarım bebe bisküvisi koyuyorum mamasının içine vermem kaşık mamada
Bebeğiniz kaç aylık? Ek gıdaya daha başlamadan kaşık mama ve bebe biskuvisi vermeyin lütfen. Kg suda gayet iyi. Rutinde aylık kontrolde olduğunuz doktorunuz var mı?

Bizim durumumuz sizden farklı benim bebeğim prematüre fakat 4 aylık 5.200 kilosu doktor az buldu sma comfort kullaniyodum çok düşük kalorili besleniyor dedi similac high energy ve infatrini adında iki mama önerdi aldım denedim ona göre rapor çıkarttık şimdi özel kalorisi yüksek mama kullanıyoruz. Sizin durumunuz daha normal doktor sorun etmediyse sıkıntı yapmayın yada özel mama alıp deneyin

özel mama doktor mu yazıyor

özel mama doktor mu yazıyor
Doktor yazmasi şart değil ama doktora danışıp eczaneden alıp dememe amaçlı her iki mamayida kullanabilirsiniz tadını filan begenirse doktora bildirip rapor çıkartabilirsiniz. Zaten toz değil içime hazır mama tadı da çikolatalı süt gibi

4ay 3gunluk doktor var alerji olabilir dedi ama hiçbir belirtiyi taşımıyor
Canım benim bebeğine bebe biskuvisi va gibi şeyler verme lütfen mamalarınıda aylık takipli olduğu doktora değilsede sağlık ocağındaki hekime danışmadan verme lütfen. İnternetten persentil tablosunu araştorabilirsin. Buna göre bebeğin kg sunu takip edebilirsin. Bebeğin gelişimi sadece kg açısından değil kg, boy, baş çevresi olarak gelişim gösterir ve doktorlarda bu orana bakarlar persentil tablosunda

Doktorunuz alerji olabilir dediyse neden mamayla ilgili bir değişikliğe gitmedi ya da size öneride bulunmadı? Bazı alerjiler de belirti vermez kg aldırmaz ama bebeğinizin kaka sayısı gayet iyi çişli bez sayısı da oldukça çoktur bu da beslendiğini gösterir. 3.180 doğmuş her ay 750 alsa kafi 5. Ayda zaten kg alımı yavaşlıyor ve doktorlar doğum kg sunun 2 katına çıkmasını bekliyorlar. Doktorunuz önermediyse başka şeyler lütfen kullanmayın yarar sağlayacağım diye zarar olmasın.

yani yapacağım bisey yok doktor verdi ama tadı ve kokusu çok kötüydü onu hiç almadı ama bence bu daha iyi bakalım bi haftada 150-200gr alması lazım bir hafta olsun tartcm

yani yapacağım bisey yok doktor verdi ama tadı ve kokusu çok kötüydü onu hiç almadı ama bence bu daha iyi bakalım bi haftada 150-200gr alması lazım bir hafta olsun tartcm
Minik gurmeler tabi mama tercihleride olabiliyor bu minik beylerin ya da bayanların inşallah bu hafta 150-200 gramı görürsünüz sizde bi nebze rahatlarsınız

normalde bu ay kaç cc içmesi lazım herkes bisey. diyor
Doktorunuz kg suna göre belirlemiş olmalı. Bi formül vardı onu iletiyorum buna göre kgnuzla hesaplama yaparsınız ve gün içi öğünlere bölersinşz

Eklentiler

• F12AECFF-AB73-49B9-8512-292A2EE51A31.jpeg
    63,6 KB · Görüntüleme: 77
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…