• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 47 günlük bebegimin uyuması için önereceğiniz teknikler var mı :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

guzelkizMS

İnsanın kaderi güzel olcakmış...
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2007
2.400
404
373
iyi geceler arkadaşlar bebegim 40 çıktı çıkalı geceleri hiç uyumuyor bir bebek 7 saat uyanık kalırmı akşam 12 uyanıyor sabaaha kadar çildir çildir etrafı izliyoo kucamaa almassam basıo çıglıgı eşime gelince çok yardımcı olmuyor geçen gece 5 kadar sabırla baktım bebegime dua ettim beş dk bak dedim geldimki çocuga bas bas bagırıyo çok zoruma gitti bende ne bagırıyon ben sabırla bakıyorum sen 5 dk bakamadınmı anladımı çocuk sen bagırınca dedim banada bagırdıı anlıyorum onunda uyku düzeni bozldu düzeni bozuldu ama bebegimi benden ço o istedi bana yardımcı olun bu ikinci bebegim çare bulamıyorum :14::14::14:gaz şurubu veriyorum devamlı tısılıyor ne zaman geçer göbegi çok kötü dışarda yarım parmak fıtık olmuş tısılamaktan dr bişi olmaz dio dua felan varmı yada önerebiliceniz teknik uyutma teknigi beşigini sallamaktan kollarım düşüoo:14:

Merhaba ;

Öncelikle ; ALLAH yardımcınız olsun inşaallah . Henüz anne değilim ancak ; bol bol salavat çekmenizi öneririm ,
iyi geleceğini ümit ediyorum .

Ayrıca ; müzikli dönenceler var , uyumasına yardımcı oluyormuş . Temin ederseniz , belki bir nebze rahat edersiniz .

Sewgiler

Merhaba,

Doktor Harvey Karp'ın uygulama öğütlerini önerebilirim...

Bu işlemler sırasıyla şu şekilde;
Bebeğinizi kundaklayın... Kulağına Şşşşştt diyerek (uzunca kesintisiz, nefes elverdiğince) sakinleştirmeye çalışın... Bunlardan sonuç almanız bir kaç dakika içinde gerçekleşmelidir. Herhangi biri işe yaramazsa bu kez kurutma makinesini açarak, kurutma makinesinin olduğu odada ve o gürültüde bebeğinizi yan yatırarak veya kucağınızda tutarak sallayın. Bu ona rahme geri döndüğü hissini yaşatacaktır... Derin uykuya geçene kadar bu şekilde devam edin ve sonra yavaşlatıp azaltarak kesin, yerine yatırın... (Mümkünse yan olarak)

Ayrıca bebekler en çok "kendi ellerinin" sayesinde uykudan uyanırlar yani kendilerini kaldırırlar... Uyuturken çok sıkı olmamak kaydıyla kundaklamak sıkıntıyı hafifletebilir...

Siz dua sormuşsunuz ben çok farklı yerden yaklaştım... Kusura bakmayın...
Benim herhangi bir dua favorim yok.. Yüce olana inanıp güvendikten sonra okunan her dua işe yarar diye tahmin ediyorum,

Allah yardımcınız olsun,
Selamlar,

ilahi dinletiyorum kucagıma alıyorum öylece bana bakıo kokumamı alıştı acaba bu arada önerileriniz için çok tşk ederimm :53:

abisine aglıyordur bebeciğin.......

ilahi dinletiyorum kucagıma alıyorum öylece bana bakıo kokumamı alıştı acaba bu arada önerileriniz için çok tşk ederimm :53:

allah yardımcın olsun arkadaşım.eğer dediğin gibi kokuna alıştığı içinse teyzemin cocuklarina uyguladığı bir yöntem var. istersen bi dene derim. teyzem bir tülbent takarmis kokusu tulbente geçince bebek uyurken beşiğine koyarmis. zavallı bebekte annesi yanında sanarmış:) ama yeni yıkanmış tulbent olursa hemen uyanıyormuş. kaç defa denemiş teyzem.

ama fitiktan da olabilir.eltimin bebeği doğduğundan beri gece gündüz aglardi.onda da fitik vardı altı aylıkken ameliyat olmak zorunda kaldı.ama ameliyattan sonra o ağlamalari kesildi. sizde ihmal etmeyin bence başka bi doktora daha gidin.

canım çok üzüldüm..benimde bebeğim atopik dermatitti..alerjisinden uyuyamıyordu..vakıa suresi var...her gece onu okuyorum yavrum rahat rahat uyuyor..1,5 sayfa lütfen sende oku..bu sureyi kime okursan kendinde ferahlık hisseder..bu gece bebeğin içinde okuyacağım..sende oku ve ihmal etme..

iyi geceler arkadaşlar bebegim 40 çıktı çıkalı geceleri hiç uyumuyor bir bebek 7 saat uyanık kalırmı akşam 12 uyanıyor sabaaha kadar çildir çildir etrafı izliyoo kucamaa almassam basıo çıglıgı eşime gelince çok yardımcı olmuyor geçen gece 5 kadar sabırla baktım bebegime dua ettim beş dk bak dedim geldimki çocuga bas bas bagırıyo çok zoruma gitti bende ne bagırıyon ben sabırla bakıyorum sen 5 dk bakamadınmı anladımı çocuk sen bagırınca dedim banada bagırdıı anlıyorum onunda uyku düzeni bozldu düzeni bozuldu ama bebegimi benden ço o istedi bana yardımcı olun bu ikinci bebegim çare bulamıyorum :14::14::14:gaz şurubu veriyorum devamlı tısılıyor ne zaman geçer göbegi çok kötü dışarda yarım parmak fıtık olmuş tısılamaktan dr bişi olmaz dio dua felan varmı yada önerebiliceniz teknik uyutma teknigi beşigini sallamaktan kollarım düşüoo:14:

Senin için bir kaç siteden bişeyler buldum :

.:: Gece Uyumayan Bebekler in Dua ::.

Uyuma zorluğu çeken çocuklar için dua by Mutluluğun Şifresi

Benim de oğlum uyumak istemediği zaman sürekli : "Bismillahirrahmanirrahim.Ve cealna nevmeküm sübata" diyorum.... 5 dk. kalmaz sızıyor kuzucum...

Benim kızım da buzuki Orhanın kolik müzikleri bir de fön makinesinin sesi işe yaramıştı.Bi dene istersen

sırt dikeni diye birşey var. bir dene istersen canım .sırtını banyoda ovalıyosun.diken gibi bişeyler çıkıyormuş.nette araştır bak belki ondandır

ve cealne yevmekum subata « biz uykuyu dinlendirici kildik »
canim benim bebegimde uyumadigi zaman kulagina onbir defa okuyorum hemen derin uykuya gecer cok rahatlatiyo gercekten
sifa ALLAH cc tandir acil sifalar dilerim

allah razı olsun kızlar vakit ayırıp ilgilendiginiz için ama dediklerinizi yaptım yine bebegim uyumuyo :'( uyanık hep daha çok küçük uyumalıki büyüsün

Doktorunuz ile konuşun ,fıtıktan yada anlamadığınız bir rahatsızlıktan dolayı uyuyamıyor olabilir. Fıtık için tedavi programladınız mı? Gündüzleri durum nasıl uyuyor mu? Eğer gündüzleri uyuyorsa gece-gündüz ayrımı oluşmamıştır , zamanla düzelir sabahları pencere yanına getirin aydınlığı fark etsin geceleri de ışıkları kapatın yada iyice azaltın . Geçmiş olsun , sizin için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama bebek için daha da zordur , o kadar uyanık kalmak bir derdi vardır çözülmesi gereken . Duayı eksik etmeyin ama diğer tarafı da ihmal etmeyin. Kolay gelsin , sabır diliyorum size .

Doktorunuz ile konuşun ,fıtıktan yada anlamadığınız bir rahatsızlıktan dolayı uyuyamıyor olabilir. Fıtık için tedavi programladınız mı? Gündüzleri durum nasıl uyuyor mu? Eğer gündüzleri uyuyorsa gece-gündüz ayrımı oluşmamıştır , zamanla düzelir sabahları pencere yanına getirin aydınlığı fark etsin geceleri de ışıkları kapatın yada iyice azaltın . Geçmiş olsun , sizin için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama bebek için daha da zordur , o kadar uyanık kalmak bir derdi vardır çözülmesi gereken . Duayı eksik etmeyin ama diğer tarafı da ihmal etmeyin. Kolay gelsin , sabır diliyorum size .

fıtıgın hiç bi zararı yokmuş dr söledi bebegm kucagıma alınca susuo beni izlio uykusu geldinde topta atsan duymuo vala :):50:

bebeginiz erkek bebekse eger çok aglamaktan olur fıtık diye biliyorum
sabır versin rabbim çok zor bugünler inş tez zamanda kurtulursunuz bu uykusuzluktan

Son düzenleme:
canım kafası senin kalbine gelecek şekilde gögsüne yatır hem senin ısından onunda karnı ısınır gaz sorunuda gecer hemde anne karnında kalp atışlarına alıştıgı için o ses ona iyi geliyor 3 ay ben kızımı öyle yatırdım şimdide yapışık şekilde halen yaşıyoruz :9:ama o zamanlar çok iyi geliyordu

canım kafası senin kalbine gelecek şekilde gögsüne yatır hem senin ısından onunda karnı ısınır gaz sorunuda gecer hemde anne karnında kalp atışlarına alıştıgı için o ses ona iyi geliyor 3 ay ben kızımı öyle yatırdım şimdide yapışık şekilde halen yaşıyoruz :9:ama o zamanlar çok iyi geliyordu

kucama almamdan hoşnut zaten yatagına koyunca basıyo çıglıgı bakalım bakalım bugün akşama dogru uyandırdım halen uyanık uyutmuyorumki gece uyusun...başka çarem kalmadıı

gündüz uykusunu çok almasın. akşam masaj ve banyodan sonra yatır. kendi kıyafetini koy yatağa kokunu alsın. (ama dikkat et yüzünü kapatmasın kıyafetinle. beslenme, banyo, uyku hergün aynı saatlerde olsun. iki kaşının ortasına hafif hafif masaj yap.

benim oğlum 6 aylık aynen seninki gibiydi ama bizimki gazlıydı devamlı kucakta durmak istiyordu gece 4 e 5 e kadar kucagımda evde geziyordum yoksa aglıyordu dr gaz çekeceksin dedi baktım bizimki battaniyede sallayınca susuyor kucağımda gezmektense battaniye daha cazip geldi açıkcası bende aynı sallama hissini veren bebek hamağı aldım hem heryere götürebildim hem bana rahatlık oldu sonra sakinleşti biraz çok salladık ama beni kurtardı şuanda annemlere fala giderken beşik niyetine götürüyorum çok pratik bişey

Back