• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

46 gündür ggöğüslerim yara...Yardımm

kumralay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
104
3
96
Bursa
46 gün önce doğum yaptım ve çoğu anne gibi göğüslerim yara oldu.
Üstelik hamileliğimin 32. haftasından beri lansinoh kullandım.
Sadece acısını geçirdi.
Sağmayı denedim biberona kan aktı, göğüs kalkanı aldım olmadı.
Bebeğimi emzirmeye devam ettim gözlerimden yaşlar aka aka.
Buyüzden bebeğime günde 2-3 kez mama verdim.Çünkü canın yandıkça sütün geri gidiyor bebeğin doymuyor dediler.
Hep ağlıyordu.
Artık ağrı sırtıma vuruyor sızım sızım sızlıyor.
15 gün önce cildiye doktoruna gittim.2 kremi karıştırıp sür dedi.
40 ı çıksın dedim bekledim.Olmadı...
Kremlerde işe yaramadı.
Ne yapacağımı bilemiyorum artık.
Bir bilen varsa yardım etsin.
Bu yaralar nasıl geçer?

Sadece acısını geçirdi.
Buyüzden bebeğime günde 2-3 kez mama verdim.Çünkü canın yandıkça sütün geri gidiyor bebeğin doymuyor dediler.
Hep ağlıyordu.
Kremlerde işe yaramadı.
Bu yaralar nasıl geçer?

Canım kendı sutunle temızleyıp oylece bırakmayı denedın mı. ben oyle yaptım kanama olmadı sadece bırkac damla acı da kısa sure sursu yaklasık 20 gun kadar. 8. ayımdan ıtıbaren de garmastan pomad kullandım. dogumdan 1 hafta sonra bırakıp sutumle temızlemeye basladım. bana cok mantıklı gelmese de sogan suyuyla temızleyende varmıs.

umarım en kısa zamanda kurtulursun canım.

Sadece acısını geçirdi.
Hep ağlıyordu.
Kremlerde işe yaramadı.
Bu yaralar nasıl geçer?

canım bende eczameden silikon gögüs ucu aldım 4 veya 5 tl bişey çok rahat oluyor. bende acıdan emziremiyodum.

merhaba bende cok cektim bu yaralardan iki kere kan emdi bebeğim cok üzülüyordum denemediğim yöntem krem kalmadı şimdi şükür biraz daha iyiyim en son denediğim e vitamini kapsülü mü iyileştirdi yoksa zaman mı bilemeyeceğim ama e vitamini kapsülüü bi dene derim benim bebeğim su an 3.5 aylık ve gecti gibi gögüslerim

merhaba bende cok cektim bu yaralardan iki kere kan emdi bebeğim cok üzülüyordum denemediğim yöntem krem kalmadı şimdi şükür biraz daha iyiyim en son denediğim e vitamini kapsülü mü iyileştirdi yoksa zaman mı bilemeyeceğim ama e vitamini kapsülüü bi dene derim benim bebeğim su an 3.5 aylık ve gecti gibi gögüslerim

evet evet e vitamini geçirmiştir.ben de kullamıştım hemde doğumdan önce başladım sürmeye ve hiç yara olmadan atlattım o dönemi.kremler her zaman işe yaramıyor sanırım ama e vitamini süper bişey.kapsülü iğneyle delip göğüs ucuna akıtıyorsun hatta bi kapsül 2-3 kez bile gidebiliyo yağlı bişey olduğu için ince bi tabaka yetiyo.keşke doğumdan önce başlasaydınız.neyse zararın neresinden dönülse kardır:))) bu arada göğüs kalkanlarını (o da süper bi icat) kullanmaya devam edinki göğüs ucu nemli kalsın kurumasın göğüs pedleri yapışıyo göğüse ve emiyo nemini kalkanlar en iyisi.hem akan sütte ziyan olmuyor haznede birikiyor.geçmişler olsun inşallah...

Son düzenleme:
Bildiğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.Göğüs kalkanları derdime çare olmadı ne yazık ki.Doktorun verdiği kremleri kullanmaya devam ediyorum iyileşme var gibi.e vitaminini keşke daha önce duysaymışım.Onu denemek istiyorum.
Bu arada benim gibi aynı dertten muzdarip olanlara göğüs pedi kullanmamalarını tavsiye ediyorum.Ben 1 ay kullandım; hata etmişim.Göğsün hava alması gerekiyormuş.Doktorumun tülbent koy önerisinin de faydasını gördüm.Eski atletlerinden de kesip koyabilirsin yara yerine demişti.
İnşallah bu derdi çeken herkes kısa zamanda iyileşir.

bebişini emzirmeden önce orayı kendi sütünle sil, emzirdikten sonra da kendi sütünle sil mutlaka.
bilirim o acıyı çok feci bişey:((

Benim denemediğim hiç bir şey kalmadı.her kremi kullandım.bide bebeğimin ağzı pamukçuk oldu felakettim.1 hafta sabret bebeği emzirdikten sonra anne sütü sür etrafına işe yarayacak kesinlikle.bir de emzirme tekniği çok önemli yanlış emzirdiğimden olmuş öğrendim artık bir sorun yok benim 50 gün sürdü düşün.

ahhh ahhhh o acıyı çok iyi bilirim benimde çok acımıştı her emzirmede resmen ağlıyodum denemediğim krem kalmamıştı her duyduğumu yapıyodum ama bana iyi gelen şimdi de mevsimi zaten ayvanın çekirdeğini bir çay bardağına koydum üzerinede su bir gün içinde jel kıvamına geliyo onu sürdüm iki üç gün içinde geçirdi umarım seninde hemen geçerde emzirmekten keyif almaya başlarsın

arkadaşım ben de çok çektim.. biraz da cilt yapısıyla alakalı, benim hiç iyileşmedi mesela. 1 yıl öyle emzirdim... fakat kakao yağı yumuşatıyor, dene istersen ama acısı kalıcı ne yazık ki :(

Canım LANOISE KREM var kesinlikle tavsiye ederim..Benağlaya ağlaya bağıra bağıra emzirdim..Öyle ki annem de kayınvalidem de bırak ya emzirme mama yapalım dediler ama yine de emzirdim bazen kanıyordu..Göğüs ucu al eczaneden faydası oluyor kremi yıkamıyorsun silmiyorsun..En güzel yanı bu ve tabi ki de bebeğin ağzında pamukçuk oluşumunu engelliyor..

valla ablamda gogusten cok cekitig icin ben son 1 aydir hergun goguslerime makyaj pamuklari ile zetinyagi birde bebk yagi koyuyorum gunde iki kere falan tekrarliyorum..

ama onlem olarakta mustelanin gogus ucu kremini aldim catlaklari hizli tedavi ediyormus...

ayva cekirdegini bende duydum henuz denemedim ama aklimda surekli...

birde karbonat suyla karistirip temizleyin dediler ablama sordum sakin oyle bisey yapma ne kimseysali cocugun agzina sokuyorsun..anne sutu ile temizle ucunu kurut kapat pedlerden koy bitti...ugrasma baska biseyle dedi....

valla ablamda gogusten cok cekitig icin ben son 1 aydir hergun goguslerime makyaj pamuklari ile zetinyagi birde bebk yagi koyuyorum gunde iki kere falan tekrarliyorum..

ama onlem olarakta mustelanin gogus ucu kremini aldim catlaklari hizli tedavi ediyormus...

ayva cekirdegini bende duydum henuz denemedim ama aklimda surekli...

birde karbonat suyla karistirip temizleyin dediler ablama sordum sakin oyle bisey yapma ne kimseysali cocugun agzina sokuyorsun..anne sutu ile temizle ucunu kurut kapat pedlerden koy bitti...ugrasma baska biseyle dedi....

Karbonat doktorlarda öneriyor yarayı yakıyor pişiriyor tabiri caiz ise..Hızlı iyileşmesini sağlıyor bebeğin ağzı pamukçuk olduğunda da hem göğsünüzü hem bebeğin ağzını karbonalı su ile silin demişti doktorum..

Ayva çekirdeğini de denedim işe yarıyor ama lanoıse çok daha etkili..

göğüs yarasına en iyi çare tahinin bekledikçe üstüne çıkan yağı.benim mustelasından laslinine denemediğim krem kalmamıştı.ama bu yağ mucize gibi.ikinci gün acıyıda yarayıda geçirdi.deneyin belki size de iyi gelir.

Meğer bu konuda ne çok muzdarip olan varmış.Bir tek ben böyle kötü yaşıyorum sanıyordum.
Herhalde cildin yapısıyla ilgili.Keşke daha önce açsaymışım konuyu.
Lansinoh krem bende hiçbir işe yaramadı.Çok zaman kaybettirdi.
Yardımcı olan herkese teşekkürler.

canım kremleri sürmeye devam et sakın kesme birde kremlerden sonra mutlaka göğüs pedi kullan (tabii belkide kullanıyorsundur) benimde göğüslerim yara olmuştu bende kremlerimi gece gündüz yılmadan sürmye devam ettim biraz uzun sürsede sonunda geçti göğüsler daha önce böyle birşeyle karşılaşmadığı için doğal olarak yara oluyor ama inan sonunda geçiyor çok zor acılı bir süreç biliyorum ama bebeğini emzirmek için acıya katlanıcaksın çaren yok ayrıca bence sütün yeterliyse mama verme çünkü daha çok küçük herşeyden önce senin sütüne ihtiyacı var mamayı nasılsa yiycek geçmiş olsun inşallah çabucak geçer kolay gelsin :))))

ben iki bebeğimdede çok acı çektim ilkini hatırlamıyorum nekadar sürdü ama kızımda 1 hafta sürmüştü nedeni bilinçli olmamdı,,çok ağladım acıdan başta ama,badem yağı kullandım hem emzirmeden önce silmekte gerekmiyoo,çok rahattım,,1 haftada hiç acım kalmamıştı ,her emme vakti geldiğinde kabus olmaktan çıkmıştı benim için denemeni tavsiye ederim...:34:.

her emzirme öncesi sonrası sürekli e vitanimini tableti alın srün geçirmez ama bayağı hafifletiyo bende çok çektim iki ay kadar zamanla kendiliğinden düzeliyo merak etmeyin

ben lansinohla geçirdim o dönemi ve çok çabuk atlattım allaha şükür ağlaya ağlaya emziriyodum
emzirdikten sonra duştan sonra lansinoh sür cnm göğüs pedi kullan hatta onada sür biraz çok iyi geliyo

merhaba hanımlar. Bu dertten müzdarip olan olanlar için ben de deneyimlerimi yazayım belki birine bir faydam dokunur. Benim bebeğim 98 günlük ve hala yaralarım geçmedi ve ben de ağrısından çok çektim. Hatta bazen kremlerimi düzenli kullanmazsam çatlaklar derinleşiyor ki sağarken resman kan fışkırıyor. Ben lansinoh kremin tek başına bir faydasını görmedim. Baştan beri onu kullandım. Yumuşatıcı özelliği çok iyi ve emzirmeden önce silinmeye gerek olmaması da avantajlı ama çatlaklara çok etkili değil bence. Ben Garmastan krem ve Lansinohu karıştırıp sürüyorum ve çok faydasını gördüm.Çatlak olunca çok hızlı iyileşiyor ve benim gibi ihmalkar davranmazsanız da iyi koruyor ve çatlamaya izin vermiyor.

Back