- 7 Nisan 2014
- 671
- 408
- 103
- Konu Sahibi QueenSweethart
1- benim oğlum 50 günlük gündüz çok nadir uyuyor. Yani yapacak bir şey yok keşke uyusa ama uyumuyor. En son gittiğimiz doktora söyledim bu durumu gündüz 1 dakika bile uyusa bu ona yeter dedi. Ama gece uyuması gerek dedi.Merhaba,
bir kac sorum var yardimci olacaklara simdiden cok tesekkür ederim :)
1-Bebegim 45 günlük (6,5 haftalik) Gündüz cok zor uykuya daliyor ve 1 saat falan uyuyor. Büyük insan gibi gün boyu uyanik kaliyor zorlamazsam. Nasil uyutmaliyim? Gündüz uykusu tek seferde ne kadar sürmeli? 2-3 saat boyunca sürmüyor uykusu hic gündüz. En fazla bir saate uyaniyor bu normal mi? Doktor diyor ki en gec 2 saatte bir uyumasi lazim. Memede uyuyor ama 5 dakikada uyaniyor ve tekrar uyumuyor.
Sling takarsam uyuyor ama sürekli slingle mi gezcem bilemedim
2- Bir de gece bebegimi emziriyorum bazen emerken kaka yapiyor, sonra tekrar derin uykuya daliyor. Bu durumda altini degistirmek icin uykusunu böleyim mi?
3- Uyaninca alt degistirirsem acken cok agliyor. Eger önce emzirirsem de memede uyuyakaliyor ve altini degistirmek icin uyandiriyorum ve tekrar uyutamiyorum. Sizler nasil yapiyorsunuz?
(Gündüz uykusunun bozulmasinda bu "memede uyuduktan sonra alt degistirmek icin uyandirma" olayinin etkisi oldugundan süpheleniyorum. Ama altini ne zaman degistirecegim o zaman?)
2-ben geceleri bebeğimin uykusunu asla bölmüyorum. Naparsa yapsın uyusun yeterki. Sabah temziliyorum altını. Uykuya ihtiyacı var büyümek için.
3- ben gece o uyanmak üzreyken alıyorum emziriyorum zaten emerken geri uyuyor ve yerine yatırıyorum. Işığı bile açmıyorum.