• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 45 günlük bebegim gündüz uyumuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

QueenSweethart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
716
1.182
33
Merhaba,

bir kac sorum var yardimci olacaklara simdiden cok tesekkür ederim :)

1-Bebegim 45 günlük (6,5 haftalik) Gündüz cok zor uykuya daliyor ve 1 saat falan uyuyor. Büyük insan gibi gün boyu uyanik kaliyor zorlamazsam. Nasil uyutmaliyim? Gündüz uykusu tek seferde ne kadar sürmeli? 2-3 saat boyunca sürmüyor uykusu hic gündüz. En fazla bir saate uyaniyor bu normal mi? Doktor diyor ki en gec 2 saatte bir uyumasi lazim. Memede uyuyor ama 5 dakikada uyaniyor ve tekrar uyumuyor. :KK43:
Sling takarsam uyuyor ama sürekli slingle mi gezcem bilemedim :KK43:

2- Bir de gece bebegimi emziriyorum bazen emerken kaka yapiyor, sonra tekrar derin uykuya daliyor. Bu durumda altini degistirmek icin uykusunu böleyim mi?

3- Uyaninca alt degistirirsem acken cok agliyor. Eger önce emzirirsem de memede uyuyakaliyor ve altini degistirmek icin uyandiriyorum ve tekrar uyutamiyorum. Sizler nasil yapiyorsunuz?

(Gündüz uykusunun bozulmasinda bu "memede uyuduktan sonra alt degistirmek icin uyandirma" olayinin etkisi oldugundan süpheleniyorum. Ama altini ne zaman degistirecegim o zaman?)

Merhaba,

bir kac sorum var yardimci olacaklara simdiden cok tesekkür ederim :)

1-Bebegim 45 günlük (6,5 haftalik) Gündüz cok zor uykuya daliyor ve 1 saat falan uyuyor. Büyük insan gibi gün boyu uyanik kaliyor zorlamazsam. Nasil uyutmaliyim? Gündüz uykusu tek seferde ne kadar sürmeli? 2-3 saat boyunca sürmüyor uykusu hic gündüz. En fazla bir saate uyaniyor bu normal mi? Doktor diyor ki en gec 2 saatte bir uyumasi lazim. Memede uyuyor ama 5 dakikada uyaniyor ve tekrar uyumuyor. :KK43:
Sling takarsam uyuyor ama sürekli slingle mi gezcem bilemedim :KK43:

2- Bir de gece bebegimi emziriyorum bazen emerken kaka yapiyor, sonra tekrar derin uykuya daliyor. Bu durumda altini degistirmek icin uykusunu böleyim mi?

3- Uyaninca alt degistirirsem acken cok agliyor. Eger önce emzirirsem de memede uyuyakaliyor ve altini degistirmek icin uyandiriyorum ve tekrar uyutamiyorum. Sizler nasil yapiyorsunuz?

(Gündüz uykusunun bozulmasinda bu "memede uyuduktan sonra alt degistirmek icin uyandirma" olayinin etkisi oldugundan süpheleniyorum. Ama altini ne zaman degistirecegim o zaman?)
Merhaba bebeginiz hayırlı olsun öncelikle, sanki oglumun ilk dönemlerini anlattiniz, gündüz uykusu için ne denedimse duzene girmedi bazen banyodan sonra bikac saat uyuyabiliyordu. Biraz sabrediceksiniz zamanla duzene giriyor. Alt değiştirme olayına gelince biz onu şöyle cozmustuk. Ben yatarak emziriyordum. Annem ya da kiz kardeşim de altını değiştiriyordu. Yoksa pat diye uyaniyordu.

Merhaba bebeginiz hayırlı olsun öncelikle, sanki oglumun ilk dönemlerini anlattiniz gündüz uykusu için ne denedimse duzene girmedi bazen banyodan sonra bikac saat uyuyabiliyordu. Biraz sabrediceksiniz zamanla duzene giriyor. Alt değiştirme olayına gelince biz onu şöyle cozmustuk. Ben yatarak emziriyordum. Annem ya da kiz kardeşim de altını değiştiriyordu. Yoksa pat diye uyaniyordu.

Tesekkür ederim :) Demek genel problemler bunlar. Ben sabrederim ama doktoru uyumasi lazim dedi o yüzden cok endise ettim. O sekilde alt degisimini deneyeyim. Yalniz bakiyorum kimse yok yanimda ama aksamlari esim degistirebilir belki. Yatakta zor olur ama degil mi? Bir de aliskanlik edindi altini acinca da kaka yapiyor. Bazen firlatiyor kakayi :)) o sirada yatakta zor tutariz kakasini. :(

Sizin bebeginizin uykusu ne zaman düzene girdi?

Tesekkür ederim :) Demek genel problemler bunlar. Ben sabrederim ama doktoru uyumasi lazim dedi o yüzden cok endise ettim. O sekilde alt degisimini deneyeyim. Yalniz bakiyorum kimse yok yanimda ama aksamlari esim degistirebilir belki. Yatakta zor olur ama degil mi? Bir de aliskanlik edindi altini acinca da kaka yapiyor. Bazen firlatiyor kakayi :)) o sirada yatakta zor tutariz kakasini. :KK43:

Sizin bebeginizin uykusu ne zaman düzene girdi?
Rica ederim, endişelenmeyin bizim doktorumuzda uyuması lazım demisti. Ama ne denedimse uyumuyordu.uyuyunca da 5 dakika sonra uyaniyordu. Ne gecem ne gunduzum belliydi. 3. Aydan sonra yavaş yavaş düzeldi. Bir yerde okumuştum, bebekler uyurken uykusundan uyandırıp altını degistirmek düzenini bozuyormus, yalnız oldugunuzda birkaç dakika aglasa da uyaninca emzirmeden altını değiştirebilirsiniz.
Yatakta emzirmek bana daha kolay geliyordu.çünkü benim oglum sürekli emmek istiyordu ve insan bir süre sonra yoruluyor.
Kullan at alt acmalardan kullanın, benim oglum da üzerime az kaka yapmadi:)) napalim buyuyene kadar biraz sabredicez.

Rica ederim, endişelenmeyin bizim doktorumuzda uyuması lazım demisti. Ama ne denedimse uyumuyordu.uyuyunca da 5 dakika sonra uyaniyordu. Ne gecem ne gunduzum belliydi. 3. Aydan sonra yavaş yavaş düzeldi. Bir yerde okumuştum, bebekler uyurken uykusundan uyandırıp altını degistirmek düzenini bozuyormus, yalnız oldugunuzda birkaç dakika aglasa da uyaninca emzirmeden altını değiştirebilirsiniz.
Yatakta emzirmek bana daha kolay geliyordu.çünkü benim oglum sürekli emmek istiyordu ve insan bir süre sonra yoruluyor.
Kullan at alt acmalardan kullanın, benim oglum da üzerime az kaka yapmadi:)) napalim buyuyene kadar biraz sabredicez.

Tamam söylediklerinizi deneyecegim :) Tesekkürler

Mrrhaba benim oglum da 21 günlük. Benimki gündüz uykudan kaldiramiyor kafayı. Gece uyumuyoruz. Gündüz uyandırmasam acikmadigi sürece uyanmiyor. Hele altıni açarken kıyameti koparıyor. Artık gözlerden yaş geliyor. Ama maalesef almak zorundayim. :)

Mrrhaba benim oglum da 21 günlük. Benimki gündüz uykudan kaldiramiyor kafayı. Gece uyumuyoruz. Gündüz uyandırmasam acikmadigi sürece uyanmiyor. Hele altıni açarken kıyameti koparıyor. Artık gözlerden yaş geliyor. Ama maalesef almak zorundayim. :)

Gece karanlik yapin isiga maruz kalmasin, böyle olunca ögreniyorlarmis canim

Allah biliyor ışığı kapatamiyorum ağlıyor sürekli sabaha kadar açık ışığımiz. :)

6. Hafta büyüme atağı haftasıdır o yüzden de uyuyamıyor olabilir. Sürekli emmek istiyor mu normalden fazla?
Benim kızım da altını açınca puskurtuyordu şuan 3 aylık ve bıraktı o alışkanlığı ;)

Merhabalar benim oğlum da 7 haftalik doğduğu günden beri gündüzleri hiç uyumadi bır bebek için anormal bişey gece de hiç uyanmiyor emzirmek için yapmadığımiz şey kalmadı en sonunda biberon ile beslenme kararı aldık çünkü birinci ayin sonunda oğlum sadece 100 gram almıştı bu da anormal bır de Gündüz gün boyu emmek istiyordu 2 saat bekleme diyetine girdik de biraz düzeldi tabi mama takviyesi ile

Merhabalar benim oğlum da 7 haftalik doğduğu günden beri gündüzleri hiç uyumadi bır bebek için anormal bişey gece de hiç uyanmiyor emzirmek için yapmadığımiz şey kalmadı en sonunda biberon ile beslenme kararı aldık çünkü birinci ayin sonunda oğlum sadece 100 gram almıştı bu da anormal bır de Gündüz gün boyu emmek istiyordu 2 saat bekleme diyetine girdik de biraz düzeldi tabi mama takviyesi ile
normal desem.. Bebeginiz büyüme atağı haftasindaymış. Uyumaması ve sürekli emmesi bu yuzden. Malesef yanlış hareket etmişsiniz ama düzeltebilirsiniz. Tomrisin emzirme notlarını bastan sona okuyunuz ve mamayı azalta azalta kesmenizi öneririm. Yeni bebek sürekli memede tutulur zaten lütfen saatli emzirmeyin onun size ihtiyacı var.

Gece gündüz farkı nasıl oluşturulur diye aratıp onerilenleri uygulayın. Gündüz de uyuyabilecegi ortamlar yaratın yorulduğunda beyaz gürültü dinleyin vs

Bebekginiz kaka yaptiginda altini degistirmelisiniz uykudan uyandirin bisi olmaz. Kaka bebek teninde fazla kalinca pisik yanik yapar sonra cok aci ceker evladiniz.uyku olayina gelince 2 saat uyuyup tekrar uyanip emmek isteye bilir. Uyku olayi biraz zor. Bebekden bebege gore degisiyor. Bence akisina birakin.

Gündüz sürekli emmek istedigi halde 100 gram mi aldi?

Bizde su an hamakta sallamak biraz ise yaradi. Onun disinda slingde uyuyor ama bu yüzden dizimi sakatladim, artik takamiyorum slinge. Ayakta sallayarak da uyuyor ama zararliymis.

Selam ... Ben 11 ocakta doğum yaptım gece uykusuyla ilgili bir sıkıntımız yok çok şükür güzel uyuyor gece derin uyuyor ama gündüz uyutamıyorum bir türlü sabah uyanıyoruz 7 gibi 6-7 saat uyumuyor ve sürekli emmek istiyor şöyle yatırıyım etrafa baksın yok ya uyucak yada emzircem başka seçenek yok gündüz uykusu için önerebileceğiniz bişey varmı Nasıl düzene sokabilirim

Selam ... Ben 11 ocakta doğum yaptım gece uykusuyla ilgili bir sıkıntımız yok çok şükür güzel uyuyor gece derin uyuyor ama gündüz uyutamıyorum bir türlü sabah uyanıyoruz 7 gibi 6-7 saat uyumuyor ve sürekli emmek istiyor şöyle yatırıyım etrafa baksın yok ya uyucak yada emzircem başka seçenek yok gündüz uykusu için önerebileceğiniz bişey varmı Nasıl düzene sokabilirim

ayni durum iste. bir kac hafta sonra etrafa bakma süresi artacak. (artacak dedigim 15-20 dk :)) bir sürü sey denedim. simdi hamakta, ayakta sallayarak ya da memede uyuyor. tek seferde anca yarim saat uyuyor, buna da sükür diyorum.

Back