45 günlük anneyim neler yiyeblirimmmm:(((

sinarit48

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
3
0
16
İstanbul
arkadaşlar 45 günlük anneyim ve burdaki yazılarınızdan çok fayda gördüm.bana ışık tuttu yazılarınız benim gibi yeni anne adaylarından öğrenmek istediğim bugünlerde neler yiyorsunuz hangi meyveleri ben neyi yiyeceğime karar veremiyorum.hangisi gaz yapar hangisi yapmaz bana fikir verirseniz çok sevinirim.saygılar...

merhaba,
benimde 15 günlük bir kızım var, genel olarak tüm gün içinde yediklerim şunlar,
1 brd. süt, 2 kase yoğurt
2 adet hurma (sütü arttırıyor)
1 avuç badem, fındık ya da ceviz (kavrulmamış tercih ediyorum)
1 avuç kuru üzüm
peynir, zeytin (zeytini fazla abartmamaya çalışıyorum)
bolca meyve (kayısıyı az yiyorum, bebek kakasını asitlendiriyor, meyveyi biraz abartıyor olabilirim)
bir öğünde kırmızı et, bir öğünde sebze
semizotu
yumurta 2 günde bir
tatlı- çikolata- bisküvi hiç yemedim doğumdan beri ama ne yazık ki ekmeğe dur diyemiyorum. bugünden itibaren spora başlayacağım. çocukları parka götürmeye başlayacağım, biraz da yürüyüş
sevgiyle:)

merhaba, öncelikle tebrik ediyorum seni. Allah analı babalı büyütsün inş :)
telaşını çok iyi anlıyorum, ilk bebeğin mi?
benim kızım 9 aylık oldu ve artık tecrübeli sayılabilirm sanırım biraz
şimdi benim en iyi bildiğim ve tecrübe ettiğim şeyi söyliyim sana, incir! gerçekten Rabbimin büyük mucizesiymiş. bana doktorum tavsiye etti sütüm artması için, hakikaten de faydasını gördüm.
yarım litre suya 7-8(di sanırım) inciri koyup 8 dk kaynatıyosun ve içiyosun. hergün yapabilirsin, içebilirsin. faydasını göreceğine inanıyorum inş.
onun dışında bildiklerim bulgur gaz yapsa da süt bakımından faydalı, et de faydalı. bi de üzümü biliyorum. ama en iyi tecrübem incir
tekrar tebrik ederim.

Soğan, bulgur pilavı, hoşaf, malt içeceği ve en çok üzüm benim sütümü arttırmıştı.. kavun olabilir ama gaz yapıyor fazla tüketme sakın.. Sağlıkla büyüt bebeğini canım...

Soğan, bulgur pilavı, hoşaf, malt içeceği ve en çok üzüm benim sütümü arttırmıştı.. kavun olabilir ama gaz yapıyor fazla tüketme sakın.. Sağlıkla büyüt bebeğini canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…