İlköğretim Yorum ve Soruları 45 dakikalık teneffus

Lut_ran

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.587
4.134
Merhabalar çocuğum ilkokula yeni basladi. Saat 11 gibi 45 dakikalik bir teneffüsleri var. Aklım hep onda kaliyor.Anne özlüyorum teneffuste gel demeye basladi.Ben ona caktirmadan bir köşede izliyorum.Haberi yok tabi :) Kimi veli cocugunun eline hamburger tutusturup all çocugum yee diyor.Ben saklanirken diğer velilerden kimisi cocuguyla muhabbet halinde .Yerlere yatma kalkk bak ustün kirlendi diye demir parmakliklardan bagirmaya devam ediyor. Kimisi boynuna giriş karti takmis içerde çocuguyla birlikte okulun bahçesini turluyor.Okula uyumu cok iyi bu arada...
Sizce bu teneffüse alismali mi yoksa arada gidip görünmeli miyim...
Ben en doğru olani yapmak istiyorum...
Bu konuda görüşlerinizi merak ettim?
..

Arada görün. Uyumu iyi olsun ama birazda diger çocukların annesi gelince o da o sirada senin gelmene ihtiyaç duyuyor yani keşke benimde annem gelse diye düşünüyor cünkü aynisini bende yaşadım okuldayken. Herkesin annesi gelirdi birgün olsun benim annem gelmezdi gözüm onu arardi.uyumla alakasi yok manevi ihtiyaç sadece

Cocuklar hapishanede mi ki anneler gidip kapida bekliyor? Tovbe est bu nasil bir bagimliliktir yahu
Diger anneler gidiyorsa sizde gidin ama buna ogretmenlerin yada okul idaresinin bir dur demesi lazim , cocuga hamburger vermek ne demek?
Benim oglum kolejde ve ortaokulda , orda bile disardan yemek goturmek yasak ozenmesin diger cocuklar diye

Cocuklar hapishanede mi ki anneler gidip kapida bekliyor? Tovbe est bu nasil bir bagimliliktir yahu
Diger anneler gidiyorsa sizde gidin ama buna ogretmenlerin yada okul idaresinin bir dur demesi lazim , cocuga hamburger vermek ne demek?
Benim oglum kolejde ve ortaokulda , orda bile disardan yemek goturmek yasak ozenmesin diger cocuklar diye
velilerin çoğu yüz bulsa tüm gün okulda zaman gecırecekler devlet okullarında.Kantin de öğrencıden fazla veli vardı geçen yıl çay kahve muhabbet oturuyorlardı tüm gün.bu yıl yasaklandı da kurtuldu çocuklar .Kalite düşüyor bağımlılık artıyor tam saçmalık .7 yaşındaki çocuk okulda tek başına kalabilmeli ılk haftadan sonra.zaten guvenlık var okulda nöbetçi öğretmenler var ne olabılır ki

Okul Yönetimi ya velileri almasın ya da veliler okul bahçesini panayıra çevirsin
İlkokul 1de çocuklar birbiri ile alışana kadar bence gidin madem
Çocuklar birbirine alışınca toplanıp futbol oynamaya veya başka oyunlar kurmaya alışıyorlar siz gelseniz de oyundan geri kaldığı için hoşlanmayacaktır

Sadece 1 veliyi icerde gordum. Pek yok aslinda giris yasak onu ogrenecegim neden giriyor...Diger 5-6 veli de demir parmaklilara yapismis halde cocuguyla ilgileniyor teneffuste.
Çok ilginç ya niye öyle yapıyorlar:) Çocuğunuz kendi demiş ya, bence görünün manevi destek olur. Zaten birkaç haftaya alisir

Öteki çocukların annesi gelince kendini yalnız hissediyordur .
Siz gidip gizlice izliyorsunuz bunu kendinizi rahatlatmak için yapıyorsunuz bunun ona yararı yokki , onu rahatlatın gidip görünün :KK66:

O velilere uyuz oluyorum ya, özgüven nedir bilmeyen, asalak gibi çocuk yetiştiriyorlar. Sonra evlenince bile anneciklerinin ağzına bakıyorlar !
Siz onlardan olmayın. Birakin çocuğunuz basının çaresine baksın .
Üniversitede kaç tane arkadaşım oldu, ailemi özledim diye depresyona giren, her hafta ailesinin yanına giden. Hele bir kız vardı, 9 ayın 4 ayında annesi de öğrenci evinde yaşardı. Yemek falan yapardı.
Bana çok ters . Kızı da zaten ezik bir kızdı ki tam tersi zaten mümkün değil
Biraz özgüven sahibi bir çocuk yetistirmek için özel alana sahip çıkın, sakın görünmeyin,derim ben
Ayrıca o anneler öyle dururken annesi çalıştığı için ya da vefat ettiği icin gelemeyen çocukları ne çok uzduklerini farkındalar mıdır? Hiç sanmıyorum, mükemmel (!) Anneler ama sadece kendi bebelerine

O velilere uyuz oluyorum ya, özgüven nedir bilmeyen, asalak gibi çocuk yetiştiriyorlar. Sonra evlenince bile anneciklerinin ağzına bakıyorlar !
Siz onlardan olmayın. Birakin çocuğunuz basının çaresine baksın .
Üniversitede kaç tane arkadaşım oldu, ailemi özledim diye depresyona giren, her hafta ailesinin yanına giden. Hele bir kız vardı, 9 ayın 4 ayında annesi de öğrenci evinde yaşardı. Yemek falan yapardı.
Bana çok ters . Kızı da zaten ezik bir kızdı ki tam tersi zaten mümkün değil
Biraz özgüven sahibi bir çocuk yetistirmek için özel alana sahip çıkın, sakın görünmeyin,derim ben
Ayrıca o anneler öyle dururken annesi çalıştığı için ya da vefat ettiği icin gelemeyen çocukları ne çok uzduklerini farkındalar mıdır? Hiç sanmıyorum, mükemmel (!) Anneler ama sadece kendi bebelerine
ne güzel yazmışsınız bireysel beceri kazanmayan özbakım yapamayan çocuklar yetışıyor aşırı aile korumacılığı yüzünden .ilerde evlılıkler bile bu yüzden yıkılıyor burda çok orneklerını okuduk

Gidilmesi yanlış bence ancak giden anneler varsa alışma sürecinde sizde gorunmelisiniz.

Dışarıdan yiyecek getirilmesi çok yanlış, diğer küçük öğrencilerin canı çekebilir.

Beslenme listeleri yok mu, kantin mi devrede ?

Merhabalar çocuğum ilkokula yeni basladi. Saat 11 gibi 45 dakikalik bir teneffüsleri var. Aklım hep onda kaliyor.Anne özlüyorum teneffuste gel demeye basladi.Ben ona caktirmadan bir köşede izliyorum.Haberi yok tabi :) Kimi veli cocugunun eline hamburger tutusturup all çocugum yee diyor.Ben saklanirken diğer velilerden kimisi cocuguyla muhabbet halinde .Yerlere yatma kalkk bak ustün kirlendi diye demir parmakliklardan bagirmaya devam ediyor. Kimisi boynuna giriş karti takmis içerde çocuguyla birlikte okulun bahçesini turluyor.Okula uyumu cok iyi bu arada...
Sizce bu teneffüse alismali mi yoksa arada gidip görünmeli miyim...
Ben en doğru olani yapmak istiyorum...
Bu konuda görüşlerinizi merak ettim?
..

Öncelikle çocuğunuzla durum hakkında sohbet etmeniz en doğrusu ve sohbetin sonunda en başlarda haftada 1 gün ortak belirlediğiniz bir gün görmeye gideceginizin kararını alın. Hem saklanmadan görürsünüz hem de çocuğunuzun da gönlü hoş olur. Bazı günlerde siz sürpriz yaparsınız daha bir mutlu olur. Her gün gitmek uyumla ilgili sıkıntı çıkarabilir birde dediginiz gibi kendi de birseyleri halledebilmeli siz tamamen uzak kalmayın o yeterli :)

X