41 Kiloyum Hamile Kalabilir miyim?

y_aprk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
45
0
96
33
Ankara
Merhaba arkadaşlar.

91 doğumluyum, 155 boyundayım. Kilom 41.
Hayatım boyunca az yemek yiyerek yaşadım. Midem bu yüzden bayağı dar. Yani porsiyonlarım bile çok küçük.
Çok fazla kendimi zorlasam da fazla yemek yiyemiyorum. Bundan dolayı kemiklerim biraz ince ve zayıf.
Vücut olarak da çelimsiz ve belden yukarısı daha ince yapıya sahip olan birisiyim(omuzlarım kalca yapımdan daha dar)
3 aylık evliyim. Eşim ile 3 aydır çocuk yapmaya çalışıyoruz. Son 2 aydır adetlerim daha öncesi gibi asla olmadı.
Önceki adetlerim her zaman sancılı ve başlangıcında sabit belirtiler taşıyan biçimde oluyordu. Son 2 aydır sık sık deneme yaptığımız için mi bilmiyorum adetlerim hem kısa sürüyor, hemde hiç adet sancısı veya ağrısı çekmiyorum. Hemde normalinden az kanamam oluyor.
Bundan dolayı ümitlenip 4 defadır gebelik testi yaptık. Ama hiçbirisinde pozitif sonuç çıkmadı..

Kısacası çevremdeki aile büyüklerim hamile kaldığımda sakat kalabileceğimden korkuyorlar. Yani kemiklerimin zayıf olduğunu ve bundan dolayı doğum sırasında veya gebeliğin ilerleyen aylarında kalça veya bel çıkıklığı olabileceğini söylüyorlar. Hatta sen bir çocuk soğursan bile 2. sini asla doğuramazsın diyorlar..

Sizin fikirleriniz nedir? Benimle aynı çelimsizlikte olupta doğum yaoan arkadaşlar varmı? Yardımcı olursanız sevinirim..

Aceleniz ne ki 3 aylık evliymişsiniz ve cocuk yapmaya ugrasıyormussunuz. Önce biraz kendini toparla...Kan ilaçları var, onlardan kullan kilo aldıran. Balık, peynir, süt tüket bol bol. Özellikle peynir ve yogurt tüket, daha konsantre halde kalsiyum var bunlarda. Zaten hamilelikte bebek her seyini sömürecek, hasta düsersin annem benden demesi. Bir de biraz tadını cıkarın hayatın beraber, arkanızdan atlı mı kovalıyor yahu?

Canım sağol öncelikle. Atlı kovalama meselesi değil. Eşimin hayatta en çok istediği şey çocuk. Ki benimde öyle. Ki beklememizi gerektirecek birşeyde yok. Yaşım 23 ve ben evladım ile aramda fazla yaş olması taraftarı değilim.

O dediklerine gelince hepsini yapıyorum. Emin ol yemek konusunda gereğinden fazla kendimi zorluyorum.
Benim sormak ve öğrenmek istediğim şuan hamile kalsam, sağlıklı doğum yapabilir miyim? Veya şuan hamile kalsam doğumdan sonra kendimi toparlamayacak halemi gelirim? Çünkü etrafımdakiler öyle söylüyor.. Yani ben çocuk doğuramaz veya yapamaz mıyım yahu Hiçmi yok benim kadar zayıf olupta anne olan?

Bence o hale gelirsin bu kiloyla...Kemiklerim de ince diyorsun hem...Önce kendini toparla, madem bu kadar istiyorsun...Doktora git, hatta kemik taraması yaptır.

Merhaba boyum 1.63 hamile olduğumu öğrendiğimde 45 kiloydum. Çok şükür bir sorunum yok. Doktorum da bu konu da birşey söylemedi. ben de yemek konusunda sizin gibiydim. Etrafınızdakilerin ne düşündüğünün bir önemi yok. En iyisi bir doktora danışmak. Hiç moralinizi bozmayın

Sağlıklı ve dirençli olduktan sonra neden çocuğunuz olmasın ki? Ablam 39 kiloyla 2. çocuğuna hamile kaldı teyzem ise 35 kiloyla 3. çocuğuna vücutla alakalı bence... Streste etkiliyor vücudu sağın solun lafına bakmayın, nice zayıf kilolu insanlardan daha dirençlidir bence

bende evlendiğimde o kilodaydım benimde kemiklerim çok ince parmak yüzük numaram 7 çocuk numarası ile aynı diyeyim sana kemiklerimçok zayıf bende zayıftım ama hamile kaldım ve normal doğum yaptım şimdi 56.5 kilodayım kalırsın ve doğurursun canım merak etme

Benim arkadaşım hayatı boyunca hep 42-43 kiloydu. Boyu da 1.60. 3 tane doğum yaptı hala kilosu aynı. Hamileliklerinde 50 kiloya kadar çıkıp doğumdan sonra tekrar eski kilosuna dönüyor. Hiçbir sağlık problemi de yok maşallah.

Çok sağolun arkadaşlar gerçekten dedikleriniz ile moralim yerine geldi. Etrafımdaki herkez özellikle kayınvalidem ve annem "sen hamile kalırsan bu halde o çocuk seni yer bitirir. muhtemelen sakat kalırsın. ya belin incilir yada kalça çıkıklığı olur. o çocukta 2 kilodan yukarı doğmaz" diyorlar. Gerçekten psikolojim bozuldu. Çok sağolun gerçekten.

O zaman şimdi ayrı bir sorunumuz var :)
Adet döneminden yeni çıktım şuanda, eşimle 2 günde bir deneme yapıyoruz. Sanırım bu günler en iyi günler gebelik için. Geçen 2 ay boyunca kalamadım hamile. Ve dediğim gibi geçen 2 ay boyunca olduğum adetler hem 3-4 gün geç oldu. Hem normalinden az kanamam oldu. Hem zerre kadara ne ağrım oldu nede adet belirtim. Bundan dolayı hep umutlandık ama, testler hep hayır dedi bize

Yorumlarınızı bekliyorum can arkadaşlarım :)

merhaba arkadaşım. bence çok fazla kafana takmışsın bu hamilelik konusunu. bazı insanlar ilk denemede hamile kalırlar, bazıları ise 1 sene sonra. o nedenle kendini bu kadar üzme. çünkü kafanda bu sorular olursa hamile kalmanı engelleyebilirsin. sonuçta istemeden de olsa stres yapıyor insan kendine. bende zayıf bir insanım. geçen gün bir arkadaşımı kadın doğumcuya götürdüm ve ona sordum. zayıf olmam hamilelikte bana veya çocuğa dair olumsuz bir yan teşkil edermi diye. dr hayır etmez dedi. çocuğun engelli olması ...vs başka sebeplere bağlıymış. o nedenle kafana takma arkadaşım. rabbim ne zaman uygun görmüşse inşallah bir bebeğin olur hayırlısı ile. etrafındaki insanların dediklerine de fazla kulak asma derim çünkü hepsi nedense çok olumsuz yorumlar yapmışlar.

hiç canını sıkma tatlım öncelikle herşeyın hayırlısı,benım kuzenım 20 yaşında anne oldu ozaman ya 42 ya 43 kıloydu görsen bıde mınyon tıplı mınnacıktı yani gene bı arkadaşım daha boyu uzundu ama çok zayıftı oda 44-45 cıvarı onunda şimdi çocuğu var ve hamılelığınde 28 kılo almıştı :)) oyüzden sen kımsenın olumsuz fıkırlerını takma kafana

Evlılıkte ılk 6 ay bebek olmaması çok normal,ondan sonrası önemli olan.Ama sen şimdiden bı kadın doğum doktoruna gıt kontrol amaçlı kafandaki bütün sorularını sor muayneni ol,yumurtalıklarına baktır.Sonra kemik yapın ve kılon için başka bı doktora vücudunun kıloya toparlanmaya ıhtıyacı var derse ona göre destek ilaç vitamın v.s yazar onları kullanırsın.

44-45 kiloyla kaldım ilk 3 ay bulantılar+iştahsızlık hiç bişey yiyemedim diyebilirim 11.haftada 41 kiloydum düşün :) şimdi yaklaşık 6 aylığım daha yeni 45-46 oldum ama kesinlikle 3-5 kilo al öyle hamile kal ben çok pişman oldum zayıf hamile kaldığıma

böyle saçma birşey olabilir mi Allah aşkına
zaten hamile kaldığında kilo ister istemez alıcaksın neden sakat kalasın Allah herşeyi dengelemiştir
bu laflara takılıp kalma canım

teyzem 35 kılo demsıısn okdar zayıf nasıl oluyor yanı ne bılım ortaokul cocukalrın fln genelde bu kıloda oluyor yanlısmı yazdın acaba dedım

canım sana zorluk olur tabıkı yanı kılo aldıkça ağırlık arttıkça ağrın fln olabılır kı öyle sakatlanacak gıbı cıddı bır ağırlık tasıymıyosunkı sonuçta benım yengemde zayıftı cok doğumdan sonra baya bır kılo aldı hamılelıktede 30 kılo almıst se hamıle kalınca cok kılo almamaya dıkkat edersın zaten cok yıyemıyorum dıyorsun sorun olmaz,
6 ay fln hamıle kalamazsan bır dra danışırsın öyle kafanda cok büyütürsen hamıle kalmayı zorlastırısın stres n büyük düşman ayrıca çocuk yapmak psikolojısıyle gıtrmıceksın yatağa olmuyomus ozamn kafandan silcekmısın yanı sana sylüyorumda kendım sılebılıyomuyum bu düşünceyi hayır silemiyorum tabıkı bende

teyzem 35 kılo demsıısn okdar zayıf nasıl oluyor yanı ne bılım ortaokul cocukalrın fln genelde bu kıloda oluyor yanlısmı yazdın acaba dedım

Hayır bizim yapımız bu bende 43 kiloyum... Teyzem 1,45 boyunda falan minyon...

zayıf ve çok kilolu kişilerin bebeklerinin zor olduğunu duydum yani hamile kalmaları zor bebek olduktan sonra bir sorun yaşamıyorlar çünkü çok zayıf arkadaşlarımız var bebekleri oldu bir sorun yaşamadılar

Yani hamile kalmama engel olabiliyor zayıflık ve az yemek? Doğru mudur?
Off yahu gerçekten anlamadım bende bir problem mi var. Annem ile ablamın rahimlerinde sorun vardı. Ablamın çocuğu olmuyor. Bende korktum genetiktir düşüncesi ile 2 sene önce yumurtalıklarıma baktırdım ama doktor çok temiz dedi. Ki zaten ben hayatım boyunca çok çok düzenli adet oldum. Hiç gecikme falan olmadı. Hala'da öyle..

İnşallah ALLAH'ım nasip eder bir bebek. Hayatımda ki en büyük hayalim.. Hayırlısı olsun yine de. Olacaksa sağlıklı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…