• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

41 günlük bebek kaka sorunu

isimsizbebek

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2023
18
3
1
34
Selam kızlar, isimsiz bebek doğdu 41 gün olduk fakat kaka yapamıyoruz. 35 güne kdar çok rahat yapardı günde 4-5 kere 36. gün itibariyle bıçak gbi kesildi. Yapamadığının 3. günü doktora gittik sonda ile yaptırdılar bezlerce yaptı hemde fakat bugün yine 3. gün oldu hala yapamıyo. Gaz sancısı yok pırt pırt çıkarıyo ama kaka çıkmıyo kıvranıyo bağırıyo. Popodan zeytinyağı verdim ağzından verdim ama tık yok hala. Fitil ve popoyu uyarmak alışkanlık yapar die yazmış burda herkes peki ben bebeğimin bu huzursuzluğunu nasıl geçiricem. Soğuk memleketteyim banyo vs de yaptıramıyorjm

Selam kızlar, isimsiz bebek doğdu 41 gün olduk fakat kaka yapamıyoruz. 35 güne kdar çok rahat yapardı günde 4-5 kere 36. gün itibariyle bıçak gbi kesildi. Yapamadığının 3. günü doktora gittik sonda ile yaptırdılar bezlerce yaptı hemde fakat bugün yine 3. gün oldu hala yapamıyo. Gaz sancısı yok pırt pırt çıkarıyo ama kaka çıkmıyo kıvranıyo bağırıyo. Popodan zeytinyağı verdim ağzından verdim ama tık yok hala. Fitil ve popoyu uyarmak alışkanlık yapar die yazmış burda herkes peki ben bebeğimin bu huzursuzluğunu nasıl geçiricem. Soğuk memleketteyim banyo vs de yaptıramıyorjm
Ha bu arada denemediğim masaj yöntemi de kalmadı

Tummy time yaptırın kasları kuvvetlendikçe hareket edecek ve bu da bağırsak haraketini başlatacaktır. Soğuk memlekette olsanız da oda ısısını ayarlasanız aslında banyo inanılmaz sakinleştirici aynı zamandada bağırsak içinde iyi olur. Kulak çubuğu ve zeytinyağı ile popoyu hafif pıt pıt yaparak uyarabilirsiniz. Günde 1 mama veriyorum diyorsunuz genellikle anne sütü ağırlıklı besleniyor demkki bu çok normal o sebeple yakın zamanda o mamayı da bırakınca yoluna geçer. Evdeki bi kovaya onun girebileceği ısıda su doldurup koltuk altından tutup içine soksanız bacak çırpması da iyi gelecektir. Ben oğlumda yaşamıştım bu şekilde çözüm buldum.

Bu zamanlarda bebeklerde olur cok .benim kizimda da oldu cok huzursuzdu acile götürdüm lama yapildi ertesi gün gene ayniydi yaklaşik 1 hafta sürdü sonra kendiliginden düzeldi fitil alin eczaneden bebegin ne kadar oldugunu söyleyin nasil kullancaginiza sorun verirler rahatlar biraz

Merhabalar bebeğim 2 aylık bizde de aynı sorun var şu anda bıçak gibi kesildi çözüm bulabildiniz mi acaba ?

Banyo yaptıramıyorsanız sıcak havlu sarın karnına beline karnı sıcak olsun ayaklarının ortasını ovalayın

Banyo yaptıramıyorsanız sıcak havlu sarın karnına beline karnı sıcak olsun ayaklarının ortasını ovalayın
Banyo da yaptırıyorum sıcak havlu da koyuyorum yağlar, damlalar masajlar hepsini denedim hiç biri fayda etmedi maalesef en son dayanamayıp poposunu uyarıyorum mecbur. Makat darlığından şüphelendim açıkçası yarın götürücem ama sonradan düzelebilen bir şey mi diye sormak için yazmıştım açıkçası

Merhabalar bu sorunu son zamanlarda sık sık duyduğum için hatta kendim de 1,5 aydır bu sorunla uğraştığım için yazmak istedim. Bebeğim ilk 1 ay kakasını gayet güzel yapıyordu hiç bir sıkıntısı yoktu 1 aydan sonra bıçak gibi kesildi. İlk zamanlar gazdan zannettim gitmediğim doktor, denemediğim gaz masajı, gaz damlası, bitki çayı, yöntem kalmadı. Bu süreçte gerçekten çok yıprandım çünkü bebeğim kabız değildi kakasının kıvamı da güzeldi ama biz müdahale etmeden asla kakasını yapamıyordu ve uyurken bile sabahlara kadar ıkınıyordu hep huzursuzdu. En sonunda birinin tavsiyesiyle su vermeye başladım ve mucize gibi suyu verdiğim ilk günden itibaren kızım kakasını yapmaya başladı. Dört gündür aklıma geldikçe azar azar su veriyorum ve kızım çok şükür kakasını yaparken ıkınmıyor bile. Umarım birilerine faydası olur iyi forumlar

Son düzenleme:
Back